Нещастен

• 27 914
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Авторе, абсурден е начинът ти на приемане на семейния живот.
Едно към едно си с бившия ми. И той все ме гонеше от вкъщи да се виждам с приятелки, ама една манджа не сготви, едно дете не оправи от край до край, един път играчките не прибра. Значи, за да изляза - трябва да сготвя, да оправя децата от-до, да подредя, изпера, всичко да му е наредено. Т.е. той да седне и просто да ги "гледа". И аз с кои сили да изляза. Да се нашмъркам освен...
Ако искаш да си мъж в това семейство, дръж се като мъж! Ако искаш жена ти да не те третира като дете, не се дръж като такова. Абсолютен пубер си!
Смени си виждането на 180 градуса и забрави репликата "Ама тя цял ден си е вкъщи".
И спри с това "Майка ми е, не мога да променя", защото това води след себе си само и единствено проблеми, проблеми, проблеми! А жена ти по един или друг начин ще намери начин да се отърве от теб!
(Когато на бившия майка му даде на сина ни с лактозна непоносимост прясно мляко през главата ми и той така ми каза: "Майка ми е, не мога да я променя, трябва да я приемеш". И така направих - приех нейната простотия и неговото безхаберие и го зарязах, а той сам си се върна при мами.)

# 571
E то това е класиката на двойния стандарт - ако мъжът помогне, то само "гледа" децата, другото може да е погром. Ако жената гледа деца, то нищо не прави и що не  е оправено и наготвено.

# 572
  • София
Сега като виждам другата страна на монетата, в това "семейство" и 10 дни нямаше да седя.
Сега имам мъж, на когото нищичко не се налага да казвам. И като излизам само се оправям и излизам. А той остава вкъщи с 3 деца. Домашни написани, уроци научени, направено за вечеря, децата нахранени, изкъпани.
Ни се моля, ни юркам, ни ме гледат през вежди КОЛКО МНОГО НЕЩА ГО КАРАМ ДА ПРАВИ.

# 573
Да не дописвам предния си постинг, но да допълня по отношение на авторовата майка.
Мъжете често не правят разлика между синовна обич и уважение и послушание и прекалено съобразяване с майка си за сметка на жена си и децата си. Жената се откъсва от майка си, за да създава свое семейство, но синът по-често не. А майките, особено поостарелите, трудно даваме "властта" , а притежаваме над необходимия арсенал за справяне с другата. Grinning Повярвай. Ето ти женско мнение. Майка на синове съм. Отлично съзнавам, че това и мен ще застигне, колкото и да не си го признават жените, стигаме дотам.  
Майката, която не иска да сдава "властта" намира начини за манипулиране на отрочето, обаче, винаги го държи недорасло, авторе. Да се чувства и тя необходима, да се чувства и тя важна. Да продължава да си мисли, че е незаменима, без да ще да си признае, че времето й на важност е отминало. Каквото е дала, сега синът й трява да го дава на децата и жена си. Колелото се върти, но почти всички, по своему опитват да го застопорят на едно място... Вредят. Малко жени се спират да пречат в изграждането на семействата на синовете си. Много малко.
Аз, лично, познавам само една такава.  
Дори и при живот заедно има как да се ограничат щетите, но това става единствено когато синът покаже на майка си какво той иска. Той, ако се чуди и мае и не е наясно какво се случва и какви са последиците занапред, майката си я кара както й харесва.
Отминал си го тоя момент, авторе, щото не е бил срещу тебе насочен тоя арсенал и си оставил жена си сама. Много глупости правите, много.
Шанс имаш, докато жена ти говори. Спре ли, нищо от това семейство не ти е останало, да го запомниш.
Искаш да се чувстваш цар в семейството си, обаче майка ти не е научила, че царят най-много работи и най-много усилия полага, за да създаде и задържи онова, което иска и има.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 14:41 от luna

# 574
luna - този пост трябва да се чете с очи, сърце , разум ! А последното изречение е просто в целта. Кой не е имал трудни моменти ? И аз го твърдя и съм го казвала на съпруга си.
И за другото си права- млъкне ли жената, край.

# 575
Ами така е, шефът винаги трябва да е пръв на работа за да дава пример на подчинените си. Wink
Та и в семейството така - ако искаш някакво поведение, поведи, направи го ти.

# 576
Скрит текст:
Кои други жени? Само за да е спокойна жена ми си намерих работа без колежки.
Не ми е минавало през акъла да и изневеря. Ако го направя, знам със сигурност, че няма да ми прости.
Ако научи, че пуснах тема в женски форум, също няма да ми прости.
Дано не чете и не се разпознае.
А темата може ли да се изтрие?

Мисля, че не се трият темите, но защо се страхуваш? Ако не си извъртял нещата така, че да са в твоя полза, какво лошо, че си попитал в женски форум? Тук и мъже пишат между другото. А и си анонимен. Аз пък бих оценила положително такова търсене на странично мнение, ако имах намерение да запазвам семейството, де. Peace

# 577
Абе, хора стига с тази майка вече, за стотен път казвам, че нямам намерение да живея с нея! А и аз също нямам перфектни отношения с нея, за много неща имаме различни мнения и много пъти съм защитавал жена си пред нея. Уважавам я, защото ми е майка, нито мота да я променя, нито да я изтрия от живота си.
А понякога жена ми се държи абсолютно по същия начин като майка ми с мен. Изобщо не ми харесва това. Опитва се да ме контролира, да заповядва, изисква всичко да става по нейната. Къде си, с кой си, кога ще се прибереш, направи това, после онова. Държи се с мен като с дете, точно като властна майка. Ужасно е това.
После се пита защо не я виждам като жена. Ами с подобно отношение как да я виждам?
Едно и също държане/ поведение и от двете жени го приемаш по различен начин - майка ти я слушаш, жена ти не трябва да се държи така. Защо? Нали поведението е еднакво. Защо на мама й е разрешено, а на жената- не?

Не разбирам защо 40 страници се хабим да пишем като автора една дума от написаното не проумя.

Жал ми е за жена му, горката - хванала се с мамини синче, заминала в чужбина, две деца родила, няма помощ от нейните роднини - били зле финансово по думите на автора. Горката жена се е намирала в ад без край и от безизходица търпи.
Мухльото пардон автора нищо нередно не намира в поведението си. Според разбиранията му жената е безплатна робиня, инкубатор за деца, ще търпи, къде ще ходи.
Против брака между различни етноси съм. Смятам, че турците и ромите мъже попиват едно неосъзнато поведение, че жената им е подчинена, малко патриархално мислене.

От всичко изписано само едно не разбрах, а ми е важен момент от цялата картинка - какви по пол са децата? Момичета ли?
Явно жената е недостойна щом син не може да роди. Това не го мисля наистина, моля, не спорете с мен. Това е обичайно мислене на горните два етноса.

А ако някое от децата е мъжко, аферим на автора!

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 17:20 от Зуки Су

# 578
  • София

От всичко изписано само едно не разбрах, а ми е важен момент от цялата картинка - какви по пол са децата? Момичета ли?

Ако членуването не е сбъркано, в постове от 1-ва страница, или нарочно подадено за дезинформация, трябва да са 2 момчета.

# 579
Ако е така - и двете са момчета, не разбирам защо автора не им обръща внимание. То ясно, че ако са мъжки, цялата заслуга е само на автора, ако са женски - жената е виновна.
Това мислене ме вбесява, но още съществува.

# 580
  • София
Тази тема просто трябва да се закове! Да крещи „Внимание!”, да боде очите, да се чете и изводи да се правят.

# 581
Мисля, че са пресилени изводите на база произход и някакво крещящо, различно поведение - нищо такова не виждам. 90 процента от жените и мъжете си отглеждат едни и същи грешни помисли и еднакво глупаво постъпват. Обнадеждаващо е, че някои си осмислят глупостта и правят опити да я надскочат.

# 582
  • София
Ако е така - и двете са момчета, не разбирам защо автора не им обръща внимание. То ясно, че ако са мъжки, цялата заслуга е само на автора, ако са женски - жената е виновна.
Това мислене ме вбесява, но още съществува.
Бе, стига глупости. Ако са такива, ще им обръща, ако са онакива, няма.

# 583
Тоя автор може и да не помни какъв пол са децата му. Той нали е по кафета с авери, а и памперси не сменя та не е видял, мъжко, женско. hahaha

# 584
  • София
Пфф, верно бе. Забравя се. И аз не знам, та сега ходих да им свалям гащите, да видя.

Общи условия

Активация на акаунт