Важно ли е за вас съдържанието на продуктите? Умеете ли да разчитате опаковката?

• 9 160
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Изумена съм от нещата, които производителите на храни и напитки слагат в продуктите си и ни ги предлагат за консумация. И затова се научих да чета етикетите. И все по-често се отказвам да купя нещо.
За новогодишните празници синът ми купи за едно дете течен шоколад от реномирана марка и сравнително скъп. Реших да прочета какво съдържа и установих, че и в него има палмово масло. Бяхме разочаровани.
Що се отнася до соковете, до преди няколко години на всички кутии, независимо от марката, пишеше "натурален сок". И сигурно повечето хора си мислеха, че пият сок, изцеден от плодове. После се разбра, че това всъщност е разредено плодово пюре и то в много малка концентрация. И когато производителите бяха принудени да напишат колко процента е плодовото съдържание, се оказа, че така наречения "натурален сок", всъщност си е плодова напитка.
Ще се радвам, ако вече наистина има натурални сокове, от прясно изцедени плодове.

# 196
Една напитка за да се нарича нат. сок трябва да има над 50% плодово съдържание иначе е сок с вкус на нещо си. Радвам се че са ги регламентирали тези неща най-накрая.
 На всичката храна чета етика понеже обичам да опитвам нови неща. Но повечето неща си ги взимам въпреки боклуците които съдържат. Вчера за малко да взема био лютеница с 40% земна ябълка. С тази лютеница е голям проблем напоследък. Скъпа евтина почти всичката е с нишесте, тиква или картофи.

ПП: съставките винаги ги чета, но често не гледам срока на годност

# 197
Винаги чета етикетите. Съдържанието на продуктите е най-важно.

# 198
Важно е съдържанието и винаги чета етикета. Купувам сокове само със 100% плодово съдържание.

# 199
Почти винаги чета етикетите и да, съдържанието е важно.

# 200
Да, за мен е важно, винаги чета етикета..

# 201
Чета задължително етикета на стоките, които купувам. За съжаление не винаги разбирам всичко . Но търся информация и се образовам. За мен и семейството е много важно съдържанието на продуктите - старая се да живея здравословно.

# 202
Честно казано купувам по инерция и много не чета етикетите. Знам, че не е добре, но просто липсата на време решава вместо мен.

# 203
Разбира се ,че е важно,старая се да прочитам съдържанието на опаковката

# 204
Откакто се появиха децата, оттогава започнах да гледам съдържанието на продуктите.
Преди, да си призная, никога не се заглеждах в описанията.

# 205
За мен е много важно съдържанието на продуктите, особено, ако ще ги давам и на децата. Преди да закупя продукт, за който не съм запозната със съдържанието, обръщам внимание на етикета и внимателно го изчитам.

# 206
  • добрич
В повечето случаи обръщам внимание и чета етикета у дома, когато вече съм закупила продукта, но се старая все повече да правя това в магазина, тъй като това ми спестява разходи и се грижа по добре за здравето на цялото семейство.

# 207
Да, важно е съдържанието и почти винаги чета етикета. За съжаление в повечето случай е написан с невъзможно дребен шрифт и се отказвам.

# 208
Почти винаги чета. Ама с или без четене, все тая.

# 209
За мен е важно съдържанието на продуктите, но не  винаги чета етикетите. Много бих се радвала на такъв подарък!

Общи условия

Активация на акаунт