Лидл 125 - Мартенска инвазия от стикита :)

• 115 098
  • 1 755
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Изобщо не могат да ме впечатлят такива рекламни трикове - ацидофилно мляко, мър божке!
Купувам само Елби по БДС - най-големия производител на българска закваска.

Доколкото знам, японците работят само с Елби, не признават никакви други фирми от БГ.
Друг е въпросът какво се предлага на нашия пазар, защото няма никакъв контрол. Може да пише БДС, но какво има вътре... никой не знае.
Едно време имаше само един вид кисело мляко и то си вкисваше, но хората бяха здрави. Сега постоянно чета от разни "специалисти", че трябвало да се избягва, защото образувало слуз в червата, пречело на усвояването на калция и разни от сорта...

# 751
Истинското мляко не вкисва за дни, стига с тези митове.

# 752
За първи път чувам за това за слузта.
Пък аз си ям каквото ми скимне и не се притеснявам от малко сополи Joy

# 753
Ох, толкова нищене на това Нарине, сега като отида да пазарувам по обяд сигурно и 1 кофичка няма да ми е оставена. Не го купувайте, моля ви се, не е хубаво. Smiley Освен това изобщо не е истинско кисело мляко. Това последното без майтап.

Скрит текст:
Здрави хора от едновремешното кисело мляко?! Да бе да. Сестра ми с вечен синузит, а аз с вечно подут корем и тънки крака и ръце, като сомалийче. Помпаха ни с мляко от сутрин до здрач, че да "пораснем". При двама родители по 1,65 м. Laughing Уф, не щЪ вече и Нарине, писна ми от тази тема. Smiley

# 754
  • София
Да изместя темата Simple Smile Мокасините стават ли? Бих си купила кафяви, но започват от 38 номер. Та ще ходя да видя тъмно сините.

# 755
  • Mostly in my mind
И аз да изместя.  Бозата със захар на Родна стряха е чудесна. Много я харесваме вкъщи. Simple Smile

# 756
  • до едно тепе
Ммм на моя мъж дядо му почина на 102. Познавах го към 15г. На 90 вървеше и работеше повече от мен-25 годишна. Цял живот тичал след овцете и козите. Ядеше основно мляко. Домашно от коза. Дотук с вредността на млякото поне за мен. Вкъщи се купува напоследък предимно домашно и се кваси. Вместо термометър мъжо си ползва кутрето на едната ръка. След като си е измил много хубаво ръцете разбира се. Последния месец учи децата( на 7 и на почти 4) да си го квасят сами.
Вредно е купеното, защото не се знае какво е вложено вътре. Темата е много обширна. За съжаление не можем да избягаме от " отровите" в храните ни.
Относно въпроса за маратонките писахме вчера отзиви. Ама кой ли да чете. Не ги харесах аз.

# 757
Не знам какъв е срокът на годност на Нарине, но за няколко дни извън хладилник ще вкисне и то, т.е. вкусът му ще се промени към по-кисел. Най-бързо ще вкисне млякото на бабата, която току-що си е издоила кравата в кофа, но не защото млякото е най-истинско, а защото хигиената е под всякаква критика и в кофата й е истинско бактериално гъмжило. И още един път - Нарине не е "истинско кисело мляко", това е ацидофилно мляко. Никъде не съм прочела да твърдят, че те са най-истинското кисело мляко.
До 04 /04 е срока на моето, купено вчера.
Според мен не е нищо повече от другите млека, като състав. На вкус е много хубаво, но до там.

# 758
Aз пък познавам един страстен пушач, който почина на 98 и не от рак на белия дроб... Толкова за вредата от цигарите. Laughing

Pupsi, благодаря, че писа, че мокасините са сини. Бях ги видяла като черни от телефона. Имам подозрения дали ще са изработени добре. Имаше нещо подобно от Хайди Клум - изтъркани до основи още от кутията.

# 759
Изобщо не могат да ме впечатлят такива рекламни трикове - ацидофилно мляко, мър божке!

Точно!
За съжаление в Бургас не знам къде да го намеря.

# 760

Точно!
Елби купувам от Кауфланд. И мляко и краве сирене и кашкавал.

# 761

Точно!
Елби купувам от Кауфланд. И мляко и краве сирене и кашкавал.

Благодаря! Там пък хич не съм се сетила да проверя.

# 762
  • София
Pupsi, благодаря, че писа, че мокасините са сини. Бях ги видяла като черни от телефона. Имам подозрения дали ще са изработени добре. Имаше нещо подобно от Хайди Клум - изтъркани до основи още от кутията.
Аз като тъмно сини ги виждам, дано не те подведа. Гледам хартиената брошура. Благодаря за отзива. Ще гледам другаде тогава Simple Smile

# 763
  • Асеновград
Можете ли да ми кажете чая на Lord Nelson круша с карамел в какви пирамидки ви е? Не беше ли вече в копринени. Последните 4 кутии пак ми излиза от старите хартиени. Или копринените са били някаква промоция.
Права си, да.
Сега отворих заради теб една неразопакована кутия, купена преди 2-3 седмици. Вътре са от хартиените пирамидки, от онези по-грубите ?!? Защо така наистина...пффффф..

Въпросът ми дали бактериите не умират извън хладилник е продиктуван от препоръката  всички пробиотици да се държат В хладилник. А пробиотиците нали са точно живи бактерии?
Иначе знам как се кваси мляко, благодаря за разказа за одеялата и прочее...
И моите са купуване след пускане на копринените, явно са били смесвани от 5 излязоха 2 с копринени 2 с хартиени последната кутия не съм я отворила още.

# 764
Скрит текст:
Аз като тъмно сини ги виждам, дано не те подведа. Гледам хартиената брошура. Благодаря за отзива. Ще гледам другаде тогава Simple Smile
Сега ги гледам на компютър, и на мен ми се синеят вече. Smiley Виж ги как ще са направени този път, може пък да са добри.

Общи условия

Активация на акаунт