Различна сексуална ориентация

• 19 694
  • 591
  •   1
Отговори
# 405
А ако искат да се оженят брат и сестра?

Не че е невиждано в човешката история - при това съвсем официално и законно.

Като цяло, мисля, че тези случаи са много малко. Казват, че повечето бозайници имат вградени механизми да отбягват кръвосмешението - вкл. и хората. Демек, не сме привлечени сексуално от роднините си. Един проблем по-малко за решаване в бг-мама...

Ако беше широко разпространен феномен, щеше и да бъде обсъждано как да се процедира с него, предполагам.
Разпространен е и се обсъжда. Има си движения, които се борят за узаконяване на инцеста. Нищо чудно в определени етнически групи да се среща по-често от хомосексуализма. Виждам, че в темата има достатъчно широко-скроени, за да приемат идеята.

# 406
Преди години в друг форум попаднах или на мен попадна момиче от Дания  или Швейцария ,ще сгреша да конкретизирам.С български корени и на наш език писа.Изплаши ме с твърдения, че е нормално да спи с дядо си.Тогава реших , че някои  екстпериментира с мен да  види реакции.Блокирах я , но макар да не помня точния диалог  си беше защита и вяра в нормалност.
Не  е нормално, имаш сигурност и защита ,подчинение в семейна среда и си е  насилие, макар прикрито от света.И хомосексуалистите  често се заразяват със спин, защото са в затворена среда, скрити, изборите за партньор малки, дори в техните заведения за срещи.Ако брак и показност ще им помогне за дълъг живот-да се женят.Ако това ще направи нормално семейство в рамките на закона, да си вярвати  подкрлепят , да не си изневеряват  и се грижат  един за друг-да бъде.
Но нещата дълго още няма да са така...

# 407
  • София
Удобно не отговаряш защо тези хора стават особена категория граждани и се спри с този договор за съжителство. По-голяма глупост рядко може да се измисли! За това си има юристи, а не въздух под налягане ( като в твоя случай - много ти приляга ник нейма ти), които знаят кое как се прави и изменя. И трябва законите да не си противоречат ( най-малко пък с Конституцията) - ама ти това от къде да го знаеш. Обучението ти в пропаганда е наистина жалко - трябва някой някъде да може и повече!

Боже, колко си права!
Законите не бива да противоречат на Конституцията, а ние сме гласували за нашата такава, каквато е.
И СК не ѝ противоречи.
Ама, ти откъде да ги знаеш тези неща, като не си тук и си се движиш по вашата си конституция?

Коя си ти, че да се разпореждаш и нареждаш кой с какво да спре и какво да мисли?
Бракът, според СК е договор, само че между хетеросексуални.
Само малко акъл трябва, за да вденеш,а при теб, освен първосигнални обидни реакции, друго не се забелязва.
Хомосексуалните и всички други, могат да подписват всякакви договори, даващи им всякакви права, щом отговарят на изискванията на закона.

Така че, хайде намали агресията, че ставаш доволно неприятна и ще ме принудиш да те докладвам за системни обиди.

# 408
  • София

Защо да НИ остави на мира? Тук една голяма част подкрепяме правата на гей общността и както вече сто пъти се каза, е въпрос на време те да станат действителни. Нищо, че Абсурт не одобрява.

Да, да НИ остави на мира, защото в голямата си част, сме толерантни към хомосексуалните, но не и към осиновяването на деца от тях.
Това, че е въпрос на време да стане, не означава че трябва да се изправим на задни лапи, както няколко тук сте застинали в нямо обожание.
Няма обожание, просто съм възпитавана по коренно различен начин от теб. Вижда се във всяка тема, в която се засечем, не само тук. И извинявай, но коя си ти, че да обясняваш кой какво има право да променя? За 356-ти път: законите се променят, наскоро вече промениха един. Ако не се променяха, такива като теб щяха да пращат хора на кладите.

# 409
Разбира се, че законите се променят. Стига да има обществена нужда. Аз не забелязвам в България да е назряла такава. Нито участията в гей парадите са многобройни, нито обществото като цяло желае такива промени. Ако някой отвън желае насилствено да налага разни неща на мнозинството от българите против волята им, това силно наподобява диктатура. Не бих я оправдала по никакъв начин, дори и с оправданието за "демократизация".

# 410
  • София
Оо, спокойно. Няма да стане в скоро време в България.

# 411
Аз специално минах по диагонал по страниците, за да потърся няколко ника. И о, колко съм прозорлива! Тъкмо друга подобна тема западна и хоп- роди се нова звезда! И разбира се, 2-те потребителки-активисти от другата тема са се преместили тук. SatisfiedSatisfiedSatisfied

Разбираемо е как темите се прераждат - една умира, друга моментално се ражда. Избори идват. Някои хора пишат платформи в момента, търсят си "проблеми", които на хартия ще борят, загряват до тъч-линията - търсят дефиниции, събират инфо от анкети в анонимни форуми, трупат линкове и шок-картинки от всякакъв ранг в "банката с информация"... Щом и Путин се обади в темата, всичко е ясно. Горкият Киркоров как ще си отгледа дечицата, питам се ...

По темата - за мен гей-хората са хора, а не полов орган и секс-мерак. Те са хора като мен - четат, пишат, работят, слушат музика, готвят манджи, ходят на кино, посещават възрастната си майка, плащат данъци, чистят си банята, пазаруват за Коледа, разхождат си кучето. От личните ми контакти - те са хора, които пътешестват на страхотни, непопулярни дестинации, слушат класическа музика, готвят вегетариански рецепти като от картинка на списание, имам гей-приятел, който е главен редактор и издател на книги, някои са учители, други са във сферата на финансите. Защо трябва да "облъчат" детето ми с това, което правят под юргана, а не с това, което правят извън него? Мисля, че от мен зависи да посоча на детето си какво да търси в хората - интелект, ум, разум, талант, образование, кауза, благородство, достойнство. Защо детето ми трябва да търси само знаците на сексуалността у хората? Нима човек е само това, което му е на една педя под кръста?

По най-пиперливия въпрос (той винаги се задава агресивно и победоносно от питащите), отговорът ми е следният: ако детето ми се случи да е гей, за мен ще е най-важно да покажа подкрепа като родител, а не да се отрека. Също ще ми бъде важно то да живее в страна, в която не бива да се крие, да не е бито и хулено, затова че е различно. А най-важно от всичко ще ми бъде да щастливо и здраво.

# 412
  • София

Няма обожание, просто съм възпитавана по коренно различен начин от теб. Вижда се във всяка тема, в която се засечем, не само тук. И извинявай, но коя си ти, че да обясняваш кой какво има право да променя? За 356-ти път: законите се променят, наскоро вече промениха един. Ако не се променяха, такива като теб щяха да пращат хора на кладите.

Да, възпитавани сме по различен начин- аз в общонародните ни и родови ценности, ти в безапелационно приемане на всичко, що иде от Запад- с много голямо "З".
Що се отнася до това кой има право да променя, простичко е- избираме си законотворците и те приемат и променят законите.
Точно защото болшинството българи все още не са с промити мозъци, ИК не мина, поне на този етап.

Бих могла да ти опиша какво ще стане, ако законите продължават да се променят според желанието на всеки с отклонения, но щом не схващаш сега какво застрашава детето ти, няма смисъл да се хабя.

# 413
Сутринта пак слушах по ТВ някакъв дебат за семейното насилие и за не знам кой път се повтори, че корените му се крият в семейния модел - децата, израснали в среда на насилие, после сами ставали насилници. Те с това били свикнали и го смятали за нормално, респективно после го прилагат и в своите нови семейства. Аз съм напълно съгласна с това но ми е чудно как всички специалисти твърдят едно, когато става дума за насилие, а после изведнъж се отмятат и почват да говорят, че средата изобщо не влияела на децата, израснали в гейски семейства. А сега де - веднъж семейството формира мироглед, веднъж не, много сложна тая наука Twisted Evil Или просто се хваща един политкоректен факт и се търсят оправдания с изкривяване на научните тези.

# 414
  • София
Мари, в десетката!
Гледахме семейно Бохемска рапсодия тия дни и твоите думи са в унисон с моите размисли за Фреди Меркюри. Винаги ми е бил гнусен, маниери, мустак, косми, нервност, превзетост, птенавитост, туй-онуй. Не, че е гей, това не, не и зъбите (тях дори не ги забелязвах особено, от филма се замислих за тях). И произходът му не е. Друго има, което не ми е допадало. Но! Като музикант и творец е уникален! По време на филма настръхнах поне 14 пъти. Спомних си, как една лято като тийн, лежах и четях по цели дни, горещият вятър влизаше от прозореца, а аз превъртах за хиляден път точно Бохемска рапсодия. Та, този човека ,ако не е дал нещо на обществото, не знам кой. Ако се беше кротнал по-рано, задомен или приет, щеше може би още да е жив. Ех! Исках да покажа на детето ми един гений. Не гея, не мустакатия, не нервозния тип, не болния. Исках да ѝ посоча хубавото от него, а той има какво да даде.

# 415
Сапфир, как ти хрумва изобщо да сравняваш любовта на човек към човек, с такава между човек и предмет, животно, мъртвец...недоумявам просто...

Ами, защо не?
Човещинка е.
Защо любовта и сексуалното привличане към същия пол да са нормални, а към предмет, животно или сестра, брат, майка и баща, мъртвец, да е психично отклонение? newsm78

Едното е парафилия, другото е ориентация. Прави ли се разлика между двете неща ?

# 416
  • София
Защо ми се струва, че се чука на отворена врата?
Никой от пишещите тук не е казал, че не понася хомосексуалистите, нито че те трябва да се крият.
Дори и аз, Която бях обвинена от Таис, че само да ми паднело, съм щяла да горя хомо на клада. Mr. Green

Никой не оспорва чисто човешките и професионални качествата , които може да има, както и гениалността  им, а се оспорва моделът на съжителство, който демонстрират и в който възпитават осиновените деца.
И защо е толкова трудно да се разбере, че на този свят, не можеш да искаш всичко, и да имаш всичко, когато не отговаряш на критериите за даване на всичко.

В семейството, родителите показват модела и ролите, не връчват на децата си дипломи за завършено образование, нали? Не могат да направят  от децата си гении, нито виртуози- за това си има учители.

EllieD, преди години и хомосексуализма беше в тази група.
После Прозорецът на Овертън заработи с пълна сила, НК беше променен и остана наказуемо само склоняването.
Тук е и другия момент- като как така ще подлежи на склоняване някое дете или незрял елемент, който по рождение е хетеро? Или, юристите са просто неграмотни и изостанали? newsm78

Днес сме на фаза бракове и осиновяване на деца.
Колко време трябва, според теб, за да мине от парафилия в ориентация/ въпреки че и двете, де факто са ориентации/, особено щом и другата страна - брат, сестра, майка, баща са съгласни? newsm78

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 14:03 от absurT

# 417
Парафилия и ориентация са евфемизми за едно и също нещо. С доста субективно и променливо във времето дефиниране.

# 418

По темата - за мен гей-хората са хора, а не полов орган и секс-мерак. Те са хора като мен... Нима човек е само това, което му е на една педя под кръста?

Това, мисля, че е възловото. Сексуалната ориентация наистина няма никакво значение и е по-скоро ненормално да се делят хората според нея.. Тя не е нещо, върху което трябва да се съсредоточава вниманието, не е нещо, което трябва да бъде заклеймявано в страните, където не е престъпление, нито да бъде натрапвано като разлика,  или да бъде пропагандирано като ориентация или семеен модел /въпреки че според мен напоследък във всеки американски сериал е задължително да има ако не семейство, поне 1 гей -  т.е. присъствието им по-скоро се натрапва, защото рязко надхвърля реалния процент в обществото, който общо за ЛГБТ според Галъп в САЩ за 2016-17-та е 4.3 % от пълнолетното население, а  20% процента от тях в узаконено или не съжителство - това май значи, че има голям шанс да изживееш живота си, без да сблъскаш непосредствено с този феномен извън екрана/.
https://news.gallup.com/poll/212702/lgbt-adults-married-sex-spou … mp;g_medium=newsf

След като нетрадиционната сексуална ориентация е извадена от менталните разстройства, значи е нещо, което не определя човека повече от луничките му или кафявата коса - съответно и отношението към нея би трябвало да е като към луничките, а не да обсъждаме дали  всяко сексуално влечение, независимо от адресата си,  задължително трябва да има юридическа форма.

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 16:00 от Vapor

# 419
  • Street of Dreams

По темата - за мен гей-хората са хора, а не полов орган и секс-мерак. Те са хора като мен... Нима човек е само това, което му е на една педя под кръста?

Това, мисля, че е възловото. Сексуалната ориентация наистина няма никакво значение и е по-скоро ненормално да се делят хората според нея.. Тя не е нещо, върху което трябва да се съсредоточава вниманието, не е нещо, което трябва да бъде заклеймявано в страните, където не е престъпление, нито да бъде натрапвано като разлика,  или да бъде пропагандирано като ориентация или семеен модел /въпреки че според мен напоследък във всеки американски сериал е задължително да има ако не семейство, поне 1 гей -  т.е. присъствието им по-скоро се натрапва, защото рязко надхвърля реалния процент в обществото, който общо за ЛГБТ според Галъп в САЩ за 2016-17-та е 4.3 % от пълнолетното население, а  20% процента от тях в узаконено или не съжителство - това май значи, че има голям шанс да изживееш живота си, без да сблъскаш непосредствено с този феномен извън екрана/.
https://news.gallup.com/poll/212702/lgbt-adults-married-sex-spou … mp;g_medium=newsf

След като нетрадиционната сексуална ориентация е извадена от менталните разстройства, значи е нещо, което не определя човека повече от луничките му или кафявата коса - съответно и отношението към нея би трябвало да е като към луничките, а не да обсъждаме дали  всяко сексуално влечение, независимо от адресата си,  задължително трябва да има юридическа форма.

Тук се присъединявам.

Хората да се определят по това какво и с кого правят в леглото е просто отвратително и има единствено политически мотив за това. Пляскащите наоколо са единствено wannabe напредничави, а всъщност стават безплатна част от една политическа доктрина. Истински широкоскроените хора не говорят за това, както аз не разправям насам-натам с кого си лягам, нито си го изписвам на челото. Случвало ми се е, след дългогодишно познанство с момичета, излизане заедно и разговори на всякакви теми, случайно да разбера, че са обратни - нито им личи, нито имат нужда да го демонстрират, нито на някого му е необходима тази информация. Няма нищо общо с криенето. Ако се държиш нормално, ще бъдеш възприеман нормално. 
Скрит текст:
Същото се отнася и за други случаи, случвало ми се е дълго познанство с хора, виждане всяка седмица и разговори за какво ли не, да ме питат след 2 години от коя страна съм всъщност. Това е, когато на първо място има значение човекът. Когато искаш да бъдеш възприеман като човек, вадиш качествата, които те правят това, което си.
Когато единственото, което си, е сексуалните ти мераци - си боядисваш косата в зелено и развяваш знамето с дъгата.

Факт е също, че за тази доктрина, въпрос на време е и други неща да бъдат обявени за нормални и натрапвани до такава степен, че ако не крещиш колко са страхотни, ще имаш нужда от поправка.

Общи условия

Активация на акаунт