Различна сексуална ориентация

• 19 654
  • 591
  •   1
Отговори
# 480

Явно някой от незнание си мисли, че да си педофил и да си хомосексуален е едно и също. Боже, колко заблуди има по света.

Не, явно на теб не ти изнася един простичък въпрос, който ти задават и бягаш по тъча.
А, той е:
Защо хомосексуализмът, който се изразява във влечение към собствения пол, е нормално състояние според теб, докато педофилията, която се изразява във влечение към индивиди ненавършили пълнолетие, смяташ за психично отклонение?

Не знам къде ми е задаван този въпрос, сега за пръв път го прочитам. Но докато пишех подробен отговор, jp постна чудесно обяснение, което горе-долу се припокрива с това, което аз бях започнала да пиша. Ще добавя само, че докато педофилията е наказуема в западните общества, хомосексуализма не е. А и не виждам някъде да съм писала, че педофилията е психично отклонение. Една друга потребителка започна да пише за педофилията в тема за родителската реакция, когато децата видят еднополова целувка, и я нарече психично отклонение. Да не би въпроса да е отправен към нея?

# 481
  • София

Защото при педофилията липсва доброволното участие на двама души, които могат да взимат самостоятелни решения за телата си? И в резултат едната страна е жертва като по-слаба физически и по-незряла умствено и емоционално? Плюс фактът, че говорим за деца, които не са сексуално осъзнати и няма как да откликнат.

Тези неща не се считат за приемливи в повечето съвременни общества (и с право, ако питат мен).

Та това създава съществени проблеми пред нормалното функциониране на един педофил в съвременното общество. Което пък е дефиницията на "психично разстройство".
Теорията ти куца, защото е неприложима за всички случаи.
Например, защо да не е нормално брат и сестра с майка и баща да не си оформят двойки, че и да се пооженят?
Едно време са го правели,дори и днес в някои места го правят, а защо да е ненормално при нас? Имаме доброволното участие на двама пълнолетни индивида.
То, с животните дори е приемливо по твоята теория, защото няма как да го заставиш да те изтърпи, ако не му харесва, нали?

# 482
absurT тайна , бзрка; правенето на деца с правенето на кеф. На един му е кеф едно на друг друго.

# 483

Например, защо да не е нормално брат и сестра с майка и баща да не си оформят двойки, че и да се пооженят?
Заради значително повишения риск от генетични увреждания у децата, заченати между близки роднини. Затова и браковете между близки роднини не са разрешени. Поне в западните общества. В някои по-неразвити е друго.

# 484

Та това създава съществени проблеми пред нормалното функциониране на един педофил в съвременното общество. Което пък е дефиницията на "психично разстройство".
Теорията ти куца, защото е неприложима за всички случаи.

Не ми куца теорията. По-скоро твоето разбиране за психично разстройство куца. Това не е обективна болест като ангината. Психичното разстройство е субективно и зависи в голяма степен от това какво е приемливо в обществото и дали индивидът може да се приспособи към обществените очаквания без да това да го засяга твърде тежко.

Заповядай: Психично разстройство.

Обхватът на приеманото за психично разстройство и отношението към него варира в широки граници при различните култури и във времето, като и днес има различия в дефинициите, оценяването и класификацията на психичните разстройства. Над една трета от хората в повечето страни покриват критериите за психично разстройство в определен момент от живота си.

Така например, хората, склонни към агресия, днес могат да бъдат класифицирани с психично разстройство, ако не могат да я контролират ефективно.

Но назад във времето, в едни по-брутални времена, това е било ценено и такива индивиди често са просперирали като воини или лидери.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 09:30 от jp

# 485

Явно някой от незнание си мисли, че да си педофил и да си хомосексуален е едно и също. Боже, колко заблуди има по света.

Не, явно на теб не ти изнася един простичък въпрос, който ти задават и бягаш по тъча.
А, той е:
Защо хомосексуализмът, който се изразява във влечение към собствения пол, е нормално състояние според теб, докато педофилията, която се изразява във влечение към индивиди ненавършили пълнолетие, смяташ за психично отклонение?
Въпросът не е "простичък", а глупав. В педофилията се включва насилствен акт. Не е обикновено "влечение". Нали не мислиш, че някое дете се увлича доброволно, съзнателно, с желание и с удоволствие в такива действия?
Хомосексуализмът няма нищо общо с насилието.

# 486
  • София
Може да стане и доброволно - след "добра подготовка" по ранно сексуално образование /където в детската градина се учат какво е мастурбация/. Коментирахме в темата за педофилията, там има конкретни линкове към програмите за ранно сексуално образование по възрасти  - и коментирахме как подобни програми идеално служат за подготвка жертвите на педофилите в последствие.

# 487
Не е истина какви нелепости се пишат тук. Хора що не си гледате живота, а се занимавате с теми по които очевидно не сте компетентни, а много ви се иска. Визирам сравняващите хомосексуализма с педофилията. Не искам да съм груба, но точно когато си помисля, че като общество вървим напред, попадам на някаква такава абсурдна тема в която се пишат още по-абсурдни неща. Първо, хомосексуалистите са хора, а не някакви далечни митични създания! Хората не се изчерпват нито с пола си, нито със сексуалната си ориентация, един човек е много повече от сексуалната си ориентация и от това дали предпочита да спи с мъже или жени! Примери в историята има много, невъобразимо успели, талантливи и благородни хора са били и са хомосексуални, асексулани, бисексуални, транссексуални и т.н. Педофилите от друга страна са болни и опасни за децата ви, за обществото и за себе си... тук сравнение няма.. Темата не е ли, какво бихте обяснили на децата си, ако видите двама мъже да се целуват на обществено място, от къде дойде тази педофилия. 

# 488
тя дойде от ... влеченията . като обобщение на всякакви влечения.

# 489
  • Чужбина
от къде дойде тази педофилия.  

Темата е озаглавена "Различна сексуална ориентация".

Твърди се, че различната сексуална ориентация е вродена, т.е. не зависи по никакъв начин от средата. Това означава ли, че педофилията също е вродена?

Това е въпрос за вродените влечения. Дразни те въпросът ли?

# 490

И как педофилията ще е обобщение на всякакви влечения по-точно....

# 491

ааааа не знам . обяснете се с колежката.

аз като попитах ми казаха че имам хомофобски настроения.

# 492
  • Чужбина

Какво е педофилията? Не е ли специфично сексуално влечение към деца?

# 493
от къде дойде тази педофилия. 

Темата е озаглавена "Различна сексуална ориентация".

Твърди се, че различната сексуална ориентация е вродена, т.е. не зависи по никакъв начин от средата. Това означава ли, че педофилията също е вродена?

Това е въпрос? Дразни те въпросът ли?

То това не се твърди а е доказан факт, че сексуалната ориентация е вродена, как ще зависи от средата. Ако гледаш как 2 жени се целуват ще станеш лезбийка и ти ли? Въпросът ме дразни, да, защото е толкова не на място, в същия момент супер подвеждащ. Някой тийнейджър, който не е на ясно със себе си и търси отговори, ще попадне на тази тема и ще се обърка още повече.

# 494

Какво е педофилията? Не е ли специфично сексуално влечение към деца?

Да.... и къде е общото тук с хомосексуалност?

Общи условия

Активация на акаунт