Производно на Дамянка

• 3 817
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Племенницата на авторката се казва Димана:
Димана е племенницата ми, не върви всички да са с еднакви имена. Иначе щеше да е чудесен избор.

# 16
Дамяна на мен не ми допада особено, а пък обръщението Мянче още повече.
Помислете за някакви други имена, които и двамата харесвате.

# 17
  • София
Ние бяхме така. Дядо ми / на майка/, брат ми и братовчед ми - Христо. Цяло лято - пълна обърквация.
Моите деца не са кръстени на никого.
Имах вуйчо Дамян, харесвам името за момче.

# 18
  • София
Всъщност, на ММ самото име Дамяна харесва, дразни го това, че е на майка ми...

# 19
Всъщност, на ММ самото име Дамяна харесва, дразни го това, че е на майка ми...

Точно заради това повечето тук ти писахме, че и да предложиш производно име, той пак няма да го одобри, защото е на майка ти.

Теб не те ли притеснява, че бащата ще има негативни асоциации с името на детето ви?
Защо просто не изберете неутрално име, което да се харесва и на двама ви?

# 20
Няма да има негативно отношение към детето, но ще се изпокара с майката.
За тези неща се мисли преди бременността, при избора на баща, никога не бих забременяла и родила дете от мъж, който иска да определи и трите имена на детето. Второто и третото са негови, първото избирам аз.
Но вече решението е взето, караниците и разправиите няма да помогнат. Затова моят съвет е - избери име, което не е сврзано с това на майка ти. Имаш ли любими имена? Помисли, напиши ги тук и ще ги обсъдим Hands Plus1

# 21
  • София
Мислех си за Ангела - на дядо ми, или Йоана на баба ми. Той предложи Николета - на татко. На неговите родители не иска да се кръщава. А майка ми е единствената жива сред бабите и дядовците и ми се струва, че ще е по-логично на нея.

# 22
А защо задължително трябва да е кръстена на някой роднина?

# 23
Аз не съм казала, че бащата ще има негативно отношение към детето. Но със сигурност на нито един родител няма да му е приятно детето му да носи име на неприятен за него човек.

Не видях и да е написано, че той иска да определи трите имена на детето. Просто не е съгласен да е кръстено на бабата, което е съвсем разбираемо, дори и да не бяха в конфликт.

Отново питам, задължително ли държиш да е кръстено на някого? Няма име, което просто да ви хареса, без да е на някого от родата?

Представи се в обратната ситуация - ако таткото имаше живи родители, с които ти не се разбираш и настоява детето е кръстено на някого от тях. Как би се почувствала в такава ситуация?

# 24
Абстрахирай се за малко от роднините и помисли кои женски имена харесваш.Все някое ти е любимо.

# 25
ktara, и аз се присъединявам към останалите. Забрави за кръщаване на близки. Помисли за хубаво име, което харесваш и няма връзка с негови или нейни роднини Simple Smile

# 26
На мен Дамяна ми харесва. Миряна също, Диана, Яна, може и Яница ...
Мъжа ти какви имена харесва?

# 27
Много ми е странен този аргумент, че бащата избира две имена - ами, не, няма избор и той за тях. 
Познавам мъже, които изобщо не си харесват името и ако можеха биха избрали друго за второ на детето си, ама такива са ни законите.  Така че не виждам защо да няма право на глас за единственото име, което наистина се избира.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 22:34 от Alyssa

# 28
  • гр. Тутракан
Димена

# 29
  • Най-красивата страна
Ангела и Николета ми харесват повече от Дамяна.
Харесвам Дамян за момче,но не и за момиче.
След като таткото не желае детето да е на името на тъщата,може да използваш само първата буква или първата сричка.
Даниела
Дара,Дарина
Далия
Диляна
Деница
Десислава

Марияна е много добър вариант.Хем няма да е точно на майка ти кръстено детето,хем ще използваш галеното,което ти харесва.

Общи условия

Активация на акаунт