Рак на белия дроб - тема 3

• 62 411
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Ивет, аз мисля, че решението трябва да го вземете само с най- близките си. Той какво мисли?
Много е трудно каквото и да решите, защото винаги ще се питате правилно ли постъпихме.
Аз бих направила лъчето, защото тогава шанса ми ще е 50/50.

# 151
Ивет, дават ли му обезболяващи? Туморите в костите много болят, не бива да се мъчи, поискайте да му предпишат нещо. За съветите на близките - вие решавате дали да ги послушате в зависимост от това дали са лекари, дали са минали през това и колко сериозно е състоянието на болния. Имай предвид, че много хора смятат, че ракът е присъда. В днешно време това не е точно така, защото медицината много е напреднала и дори да не е в състояние да излекува точно този вид рак, може да го вкара в ремисия и болният да живее още. Не всички са осведомени за този напредък и по тази причина е възможно да не дават адекватни съвети. Питайте лекаря какъв е възможния най-лош ефект от лъчето и тогава решете.

# 152
Аз не се ангажирам със съвети , ще споделя само какъв план на лечение приложиха при мъжа ми -химиотерапия ,последната седмица едновременно с нея лъчетерапия и още две седмици само лъчетерапия . Два месеца почивка и имунотерапия ,която сега прави ,в продължение на 52 седмици .

# 153
zigizagi, той все още няма болки, казва че са му изтръпнали краката и има чувство за мравучкане и иглички. Дано не де появят скоро. Все пак са му изписали за болка и за възпаление на нерва. Лекаря каза, че винаги има риск от лъчетерапията, но реално това е единствения му шанс да се закрепи и да му направят имунотерапията.
Таня, много му е нисък хемоглобина и няма да правят повече химиотерапия. Това което сега предлагат е единствената ни надежда.Confused

# 154
  • Враца
Ивет, никой не може да ви даде съвет. Поносимостта е твърде индивидуална.
Той какво мисли?
Каквото и да стане не трябва да съжалявате за решението си.

# 155
Здравейте, и аз отдавна чета, уви. Включвам се по повод лъчетерапията, на баща ми, той беше с операция в ляво и съответно половин останал дроб , и по 2 малки метастази след това появили се и в двата дроба. След 1 химиотерапия показа развитие, т. е.  не стопира нещата. От онкологията в Младост 1 ни препоръчаха лъчетерапия, но радиохирургия в Иван Рилски. Там го одобриха, след Пет скенер. Облъчването беше 2 дни само, без нищо да усети, прави се специално 'корито' по негов размер. За съжаление, апарата се развали след първата процедура, и следващата беше след 5 дена, което не е препоръчително, но късмет, иначе е нова апаратурата.Казаха ни, че такова облъчване се прави на малки и еденични метастази, като неговите.

# 156
Fanny, кой лекар ви препоръча радиохирургия? Може и на лични да ми пишеш. Благодаря!

# 157
Здравейте,на баща ми вчера му правиха първата вливка (цисплатин и гембин мисля,че беше второто)
Беше добре вчера и днес през деня също,но преди малко му стана доста зле и повърна.Знам,че тези неразположения са нормални (гадене,повръщане и др.), но ми се искаше да попитам колко време долу-горе продължават след вливката.Също и с какво може да се облекчи ефекта на химията.

# 158
Днес ,един месец след началото на имунотерапията ,имахме среща с онколога . Разгледа дневника,който ми възложи да водя (захар,кръвно,пулс и тегло всеки ден ) , препоръча теглото да се задържи ,да не качва повече , и като чу ,че няма никакви странични ефекти ,заяви че е много скучен неговият болен .
Помолих предварително преводачката да го попита на какво се дължи повишената му раздразнителност ,отговорът беше - много сте го разглезили ,намерете му занимания .
Съжалявам за мъките на близките ви , но няма как да си помогнем по друг начин , освен да си даваме кураж . Всичко е индивидуално , а и лекарите са различни ,вероятно и стандартите на лечение .Ал и Мери ,вие как се чувствате ?

# 159
Zigizagi,благодаря за съветите и окуражаващите думи!Разочарованието ми идва заради заблужедението, че няма тумор.Всъщност никой от нас до скоро не вярваше в тази диагноза.Баща ми не пуши вече от 8 г.Не сме се отчаяли.Мисля да си подготвим списък с въпроси.
Не бях влизала във форума от много време.Ще си поправя настройките за л.с  Wink

# 160
  • Враца
Гемзара е обикновено преди цисплатината. Аз обикновено след 12 часа от цисплатината започнах да повръщам и повръщах около три дни.
Зофрам, деган. Вода с лимон, физиологичен разтвор, тук даже и топла кола ми препоръчаха. Да е полегнал след храна, да не ляга на дясно след хранене.
Сок от червено цвекло, ябълка и моркови, сок от черен бъз, джинджифил, чай. 
Таня, не понасям и лъчетерапията. Въобще, аз какво понасям...

# 161
Ужас много нови момичета са се записали. Кураж и сили ви пожелавам.
Таня, много хубава новина.
Ал, дръж се, ще пребориш гадния рак, лъчето ще му разкаже играта.

# 162
Al97 много благодаря за съветите

# 163
Ивет, никой не може да ви даде съвет. Поносимостта е твърде индивидуална.
Той какво мисли?
Каквото и да стане не трябва да съжалявате за решението си.
Ал, той мисли че всичко е наред. Тумора в белия дроб е смален и се чувства добре. Имал е преди дископатия и също има и това заболяване при което се рушат костите, забравих името и му казахме, че е от това изтърпването и температурата. И той си е много спокоен, сега е на село доволен. Не знам дали е правилно да крием, но се притесняваме да не се предаде. Шанса е малък за успех, но пък го има. Дай Боже..

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 22:54 от Ивет Иванова 623062

# 164
  • София
Гал, здравей. Съжалявам за баща ти и че трябва да минете през това. Аз всеки ден си казвам, че рака не е смъртна присъда.. не трябва и да бъде.
Сещам се за някой народни рецепти, който помогнаха при дядото. Фреш от цвекло и морков 3 пъти на ден , настърган джинджифил с мед и  лимон, чай от коприва за желязо, черен телешки дроб, проверете и за Натанал страшно полезен при рак, алое вера и др. Има много неща, които да му помогнат да се подсили след лъчетерапиите вкл и герисан на капсули , не е скъп и помага на организма по време на и след лъче. Правиха ли му скенер на цялото тяло? Има ли разсейки, ако да , къде? И най -добре ако имате възможност елате в София. Не се знае там какво са му правили и как. И защо така нищо не ви казват е направо безобразно. Изпрати ми епикризата , ако искаш ако мога да те ориентирам, поне да видим как са то стадирали там и какво са писали . С близките ми вече сме изчели тонове статии и тнт.
Мен ако питаш поискай скенер на цяло тяло и второ мнение задължително! Пожелавам успех, кураж и нерви.. не се предавайте, винаги има шанс! А и забравих да кажа, на нашия дядо му даваме масло от канабис и много добре се чувства от него.

Ивет, маслото от канабис някой ви го изписа ли или вие решихте да опитате? От къде го купихте и как му повлиява? Simple Smile
И на метастази се прави лъчелечение иначе, поне при нас беше така.

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 22:32 от catgirl123

Общи условия

Активация на акаунт