Рак на белия дроб - тема 3

• 62 420
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
На мен ми е странно как така не казват какъв вид е ракът. Не ви ли дадоха резултат от биопсията?

# 181
Zigizagi, на нас тук не ни дават резултатите, но ни казаха какъв е ракът, за прогнози и за стадий само ако питаш. Аз прогнозата не искам да я знам, смятам че е индивидуално за всеки организъм.
Вие как сте? Ти как се справяш?

# 182
Справям се, друг избор нямам. Чакаме резултати, кръвта е пристигнала в лабораторията миналия понеделник, надявам се до 5 април да имаме резултати, и да започва лечение. Иначе тя е добре, усилено се занимава с градинарство.

# 183
Няма смисъл,zigizagi,
Питах директно дали е недребноклетъчен или дребноклетъчен.Отговорът беше,че не ги класифицират така.Никъде в датските сайтове няма подробно инфо за вида и стадирането.В нета са качени подробно описание на снимките и процедурите,но и там не пише за вид или стадиране.Много странно.Треньорът по карате на сина ми имаше рак на ларинкса.Сега е в ремисия.Пребори го Simple Smile Не мисля,че е присъда.Не трябва да бъде.
Добре,че съпруга ми ми е голяма опора,черпя сили от него, от приятелки и от вас разбира се! Прегръщам ви!

# 184
Emely, важното е да не се предава, ще го преборите. Няма да е леко, но ще мине.
И какво като знам вида и стадия с нищо не ми е помогнало, за мен най-важното беше като чух плана за лечение.

# 185
Момичета, аз не знам какво да кажа. Много сме се  притеснили всички. Всеки ден вдига температура. Преди беше само вечер, сега и през деня. Не може да ходи, ходи с патерици, но вчера докато си е ходил каза, че краката просто са му "отказали" и е паднал. Днес идва в София и утре е на лъчетерапия, само една в по-голяма доза. Ако няма ефект и температурата продължава   не знам.. нямаме други опции, а вече си мисля , че той си отива...

# 186
Мила Ивет, много сили ти пожелавам. Ако знаех най-точните думи които да ви помогнат бих ви ги написала, но не знам. Не губи вяра.

# 187
  • Враца
На мен лъчетерапията ми се отразява доста зле, но се надявам поне рака да не се развива.
Искаше ми се да имам хубави новини, но...
Белият ми дроб ужасно свисти. Приятелят ми се шегува, че е като Кремиковски влак.
Дано при всички вас нещата са добре!

# 188
Ал ,задух ли получи ,мила ? Каза ли на онколога , може да е страничен ефект от лъчето .

# 189
  • Враца
Не, но както пише на скенера туморът обхваща като маншон главния бронх и свободния отвор все повече се стеснява и съответно белия дроб фучи. Съответно все по- трудно дишам. Целият гръден кош ме боли. На скенера пишеше, че все още белия ми дроб е добре. Ям все още плюс това съм напълняла. Надявам се да издържа до края на лъчето пък след това...

# 190
  • София
Ал, питай ги в болницата! Иначе за лъчето обяснили ли са ти? Трябва по-широки дрехи и най-добре си вземи сапуни без парабени, оцветители - аз взимам от ДМ, не помня марката, бели със син надпис, 3лв и нещо, но траят по много време.

# 191
  • Враца
Катгъл,тук не обясняват, но аз получих алергия още при първата химиотерапия така, че за къпането зная. Малко ме учуди сухотата на кожата особено на лицето, но имам останала една 10 литрова бутилка вода от Лик, та се справям в момента.

# 192
Ал ,търпение ! Като се сетя в какъв вид беше мъжът ми около терапиите ... очаквах най-лошото ,а сега е здрав . При него опасността идваше от облъчването близо до сърцето , не можеше и да преглъща . Така че нека си свири колкото иска дробчето ,после всичко ще е наред . А и пълнеенето е добър показател .

# 193
  • София
Ал, аз съм от Враца, но живея в София. Днес бях на преглед по документи на майка ми в онкологията в Дървеница. И за сухотата на кожата тя ми препоръча този крем:

https://remedium.bg/oncological-diseases/calmia-cream-75ml.html

Тази вечер ходих в Ремедиум, но го нямаха в наличнот точно в тази аптека и го поръчах да го изтеглят там и утре ще проверя. Пише, че е точно за сухота при онкологично лечение, ще го пробваме. Малко скъп е, но пише, че 3 месеца може да се ползва след отварянето.
Иначе каза, че и всякакъв вид маски за лицето помагат, даже каза, че може да се прави маска със зехтин и яйце.

В Дървеница обясняват, днес разпитвах доста доцентката, но това предлолагам е, защото е платен преглед. Иначе защо не отидете поне веднъж тамр да видиш какво ще ти кажат, цените варират от 60 до 100лв, зависи при какъв доктор отидеш. Аз ходих при доцент Трифонова, 80лв.

# 194
Няма смисъл, благодаря ти.  Стараем се да сме оптимисти, просто е много трудно. Особено като му виждаме състоянието. Таня даваш ми кураж с това, което казваш за съпруга ти. Надявам се и при нас да дойдат по-добри дни. Всичко сме заложили на тази единствена лъчетерапия и сме на тръни сега денонощно.

Общи условия

Активация на акаунт