Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 134 175
  • 1 277
  •   2
Отговори
# 1 260
  • Sofia
Silvushka, само искам да ти кажа, да не се страхуваш! Всичко, ще е наред! В добри ръце си. Д-р Атанасов има дълъг трудов стаж. Важното е да го махнеш това нещо, за да нямаш проблеми за в бъдеще.
Разбирам те напълно, относно страха! Преди 10 дни беше моята двустранна мастектомия, при друг хирург, в друга болница. Предполагам те е страх от пълната упойка? Не я мисли. Както каза моя анестезиолог преди да ме приспи: "Толкова, ще ти хареса, че ще искаш за още да си носиш у дома. Но, сори! За вкъщи не даваме". Grinning

Успех! За добро е!

# 1 261
  • Anywhere
Не се тревожи, не е тежка операция особено щом е само един ФА. Аз си махнах 4бр общо с 3 разреза в двете гърди. Упойката беше обща, но супер лека. Нямах особен дискомфорт след нея. Мойте аденоми бяха дълбоко разположени и имах дренажи. Спах две нощи в болницата и ме изписаха, после всеки ден ходех на превръзки. На 6-7 ден ми махнаха дренажите, а на 11-14 и конците. Имах болка за около 2-3седмици, но нищо особено. Няколко дни не можеш да се къпеш, но минава! Кураж и добри резултати от хистологията ти пожелавам!

# 1 262
Благодаря Ви момичета 🥹 наистина съм ви признателна за пожеланията . Успокоявам се , че всичко ще бъде наред ❤ А и реално прочетох доста добри думи за д-р Атанасов и като че ми съм една идея по - спокойна . Пожелавам си и аз всичко да мине наред и добри резултати от хистологията .

# 1 263
Извинявам се, че ще е не съвсем по темата, но какво налага да е с пълна упойка, разположението ли или има и други фактори, които се взимат под внимание? Питам, защото при мен беше местна, стоях 1-2 часа в болницата след премахването и си се прибрах.

# 1 264
  • Варна
Имам две операции за премахване на фиброаденом. Предстои трета.
Първият път бях в частна клиника. Махнаха го с местна упойка и след час си тръгнах.
Вторият път бях в държавна по здравна каса. Пак при същия лекар, който ми каза, че няма смисъл да си давам парите на клиниката, щом може да го махна и безплатно. Лежах три дни в подтискаща обстановка и го махнаха с пълна упойка.
Сега, когато обсъждах с личния лекар трета операция и казах, че не ми се ходи в болница, тя изкоментира, че там винаги е с пълна упойка за съжаление и пътеката е 3 дни.
Отидох при хирурга и го питах колко ще ми струва да си спестя стреса и да ме оперира за половин час в частната клиника - между 800 и 1000 лв за Варна.
Та, искам да кажа, че ако няма усложнения, нищо не налага пълната упойка и престоя 3 дни. Но такава е ситуацията в БГ здравеопазването.

# 1 265
  • Orihuela Costa,Spain
Извинявам се, че ще е не съвсем по темата, но какво налага да е с пълна упойка, разположението ли или има и други фактори, които се взимат под внимание? Питам, защото при мен беше местна, стоях 1-2 часа в болницата след премахването и си се прибрах.
При мен беше с пълна упойка дремнах си едно хубаво,бях на системи и вечерта ме изписаха..В сравнение с хирургическата  биопсия B.A.V. GUIADA POR ESTEREOTAXIA ,операцията ми се стори като Спа процедура.

# 1 266
  • Варна
И моята беше с пълна упойка.Фиброаденомът беше надълбоко.Беше преди три години и честно казано някои неща ми бягат (размер например). Но си спомням,че след операцията ме болеше,болеше ме в дълбочина.Болеше ме и след това, определено не бяха 3-5 дена.Ползвах си болничния .Не си представям да съм в съзнание по време на операцията.За мен би било стресиращо.
Тааа, определено не е просто усвояване на пътеката ,поне не винаги.Всеки случай е индивидуален.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 21:41 от gali-presi

# 1 267
  • Букурещ
Имам две операции за премахване на фиброаденом. Предстои трета.
Първият път бях в частна клиника. Махнаха го с местна упойка и след час си тръгнах.
Вторият път бях в държавна по здравна каса. Пак при същия лекар, който ми каза, че няма смисъл да си давам парите на клиниката, щом може да го махна и безплатно. Лежах три дни в подтискаща обстановка и го махнаха с пълна упойка.
Сега, когато обсъждах с личния лекар трета операция и казах, че не ми се ходи в болница, тя изкоментира, че там винаги е с пълна упойка за съжаление и пътеката е 3 дни.
Отидох при хирурга и го питах колко ще ми струва да си спестя стреса и да ме оперира за половин час в частната клиника - между 800 и 1000 лв за Варна.
Та, искам да кажа, че ако няма усложнения, нищо не налага пълната упойка и престоя 3 дни. Но такава е ситуацията в БГ здравеопазването.

Аз имам 7 махнати ФА, седем скалпела, седем шева. И в моментп имам 11-13, които са си там, но от 6 години не махам нищо, защото няма какво да махам за момента.
През 1993-1994г. при първите ми операции знаете ли как ги премахваха? Не знаете. Амбулаторно, в Онкологията в Мусагеница в София, влизаш в .... амбулаторията, обезболяват мястото, скалпел, вадят и шият. Така беше тогава. Сто години по-късно, демек 30 съм жива още 😂😂😂
След това вече следващи ФА съм вадила извън България, протоколът е съвсем различен, времената са различни, медицината е различна и т.н
Та 5 махани в България с локално обезболяване, без нито час лежане в болница и 2 махани извън България с пълна упойка и 2 нощи престой в болница, от която не ми се тръгваше, толкова беше  луксозно хотелско.
Та нещата се менят за 30 години и всичко е база за сравнение!

# 1 268
Здравейте, предстои ми операция на фиброаденом търся мнения за д-р Младенов от 1ва АГ болница (бившата Тина Киркова).

Също, извън онкологията може ли да се вземе материал за биопсия?

# 1 269
  • Sofia
За Д-р Младенов не мога да изкажа мнение.

Биопсия се взима само при съмнение, че дадено нещо е раково заболяване.
Иначе всяко образувание ,което се изважда от тялото задължително се дава за хистология.

Пожелавам операцията да мине леко и само добри резултати.

# 1 270
  • Букурещ

Иначе всяко образувание ,което се изважда от тялото задължително се дава за хистология.

Не е вярно, че биопсия се взима само при съмнение за малигненост!

# 1 271
А всъщност трябва ли изрично аз да поискам изследване (хистология или биопсия) или по те ще го дадат за изследване по процедура?

Четох добри отзиви за д-р Младенов, но пък той е доста лаконичен. При другия много препоръчван, Василев, трети месец не мога да се вредя за час, а не ми се иска повече да отлагам честно казано.

# 1 272
  • Burgas, Bulgaria
Запазих си час за 27ми за ехография  .
Аз с толкова операции и какво ли не ,за първи път умирам от страх за този преглед. Не се понасям просто ,направо не съм аз. И понеже ме е срам да споделя, а и на кой да кажа ,пиша тук ... мрън ...

# 1 273
Стискам палци, Мадам Тиква! Всичко ще е наред!

# 1 274
  • Sofia

Не е вярно, че биопсия се взима само при съмнение за малигненост!

Тук в България, така се случва. Дори има хирурзи, които все още са против взимането на биопсия, а направо предпочитат да отстранят образуванието.

Елмайра, хистология винаги се прави.
А дали да е биопсия или направо да се оперира е по преценка на хирурга.
Ти защо си решила да е точно в 1АГ ? Има много добри хирурзи и в други болници.

Мадам Тиква, пожелавам ти добри резултати!

Общи условия

Активация на акаунт