Мебели "Виденов" – 4

• 108 116
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • София, България
Ние сме вече може би 8-9 години с възможно най-простата им спалня, която вече я няма на сайта. Струваше 69 лв и все още изглежда в безупречно състояние. Нашата също е с трупчета отвътре. Единствено мъжа ми се е заканил малко да я усили в ъглите, че тука от няколко месеца взе да скърца. Абсолютно съм доволна, нямам никакви забележки. Ние нямаме механизъм за матрака и малко ме е яд, защото трудно чистя отдолу, трябва мъжа ми да повдигне, за да изчистя.

# 706
В безупречно състояние без повдигащ механизъм, може, да. Но ако има повдигащ тънките стеници на Виденовите спалнички не знам колко ли ще държат

# 707
Бихте ли препоръчали спалня от която сте доволни?
Лесно ще ви препоръчаме спални от които сме доволни, но това не значи че ще ги намерите във Виденов и ще може да ги закупите. Не се поддържат едни и същи модели. Ако случайно ги пуснат може да ги закупите.
Ние от 3 години в нова къща ползваме две спални Аджани с ракла и чекмеджета - такива харесвам, а не с повдигащ механизъм и с много място в раклата за възглавници и завивки. Тогава купих и гардероб към спалнята със същите цветове(няма го на сайта)
Скрит текст:
От тогава ползвам и спалня Катерина с елементи от бял гланц (няма я вече и затова качвам подобна)
Скрит текст:
и също с чекмеджета, окомплектована с нощни шкафчета Медея
Скрит текст:
и гардероб Анджело
Скрит текст:
. И него вече го няма на сайта.Тези цветове нямат нищо общо с това, което аз съм купила през 2021 г.
От 2022 г. пък в апартамента ни ползвам спален комплект Сандеро, също с чекмеджета. Няма го вече.  
Скрит текст:
Синът ми от 2022 г. ползва спален комплект Агата с повдигащ механизъм(не е на сайта им вече)
Скрит текст:
.
Поздваме хубави високи матраци на Тед и нямаме никакви оплаквания от качеството на спалните. Много са ни удобни и имат много място за багаж. И хич даже не са им тънки стеничките. За цените, на които са купувани са просто екстра.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 07:53 от Fatalina

# 708
  • София
В безупречно състояние без повдигащ механизъм, може, да. Но ако има повдигащ тънките стеници на Виденовите спалнички не знам колко ли ще държат
То не може всичко да знаем, затова пишем и четем из темите. Както малко по-горе написах - при мен 9 години до момента и продължава.

# 709
  • Между гори и планини
Някои хора пишете, само за да се правите на интересни.
Колко да са тънки страните? Първо едва ли Виденов си произвеждат МДФ-а , второ - моята спалня ( вярно облечена) , има страни с дебелина от 3 пръста.

# 710
  • оттам, откъдето започва България
Нашата е от 12 години с повдигащ механизъм, като всяка събота задължително вдигам матрака и оставям да се проветри, а през другото време инцидентно също се налага да го вдигаме, за да вземем нещо.
Доколкото си спомням в зависимост от матрака имаше и значение какъв механизъм да се купи.
  https://videnov.bg/spetsialen-komplekt-mekhanizm-za-povdi … 784    

Като се отвори описанието се виждат видовете повдигащи механизми.

# 711
  • София
Колко да са тънки страните? Първо едва ли Виденов си произвеждат МДФ-а , второ - моята спалня ( вярно облечена) , има страни с дебелина от 3 пръста.
Не е само до това да се правиш на интересен.

Не е спалня, но "имам" легла от Виденов.
Все едно ги нямам, не се ползват.

Трябваха ми нови сандъци за смяна на стари в провинцията, възможността за доставка бе от Виденов.
Имам положителен опит с матраци на ТЕД от тях
(след това повторих, предстои ми и да потретя, а ако ИКЕА да ми върнат парите за рекламация вместо нов матрак, определено и 4ти път ще купя матрак ТЕД от Виденов)
Добри впечатления от комуникацията с тях по телефона, ОК от към доставка (в провинцията и в София).
Преди време и диван се опитах да купя, но като го разгънах и се посипаха дървени частици, които продължиха да се ронят и при докосване, се радвах, че си загубих времето да го видя на живо.

Та, да ... леглата.
Може да не произвеждат МДФ и ПДЧ, или леглата/мебелите, но могат да изберат с какво и как да им ги направят.

Тънко ПДЧ -14 мм, нищо общо с "висококачествено ЛПДЧ", тънко и ронливо, кантиране с микронов/тънък кант и на ръба можеш спокойно да се порежеш.
"Височината на матрака не трябва да бъде повече от 20 см." отговорихме на това изискване и като седнеш е все едно да си на пода.

Сглобихме ги, но тъй като се оказаха прекалено ниски и при отваряне имах чувството, че механизмът/пружината  или ще ги счупи, или ще изхвърчи.
За да не заминат към кофата, ги разглобихме , за да влязат в нестандартно таванско помещение. Едва ги сглобихме отново - ронеше се ПДЧто
Още сме си със старите сандъци, които мислехме да хвърляме.

В къщи имаме ъглови легла, които са със "същите" размери, нищо специално, същия порядък като цена, НО 18мм ПДЧ, високи сандъци, без ограничение във височината на матрака (реално общата височина с матрака около ~20 см по-високи), безпроблемно разглобяване/сглобяване от едно е друго жилище.

# 712
Имам две спални от Виденов. Едната е супер евтинката им Изи. Преди време помолих майстор, който работеше в нас, да сглоби едната. Човекът я разопакова и ме отказа от сглобяването й. Пдч-то и мдф-ът, както вече са ти казали, може да не са произведени от тях, но Виденов са достатъчно голям консуматор, за да си поръчат на производител каквито си искат дебелини. Спалня Изи имам чувството, че е 1.4 дори, не 1.6 дебелина на плоскостта. Човекът каза "Трябва да ти я укрепявам допълнително. Може да стане". Отказах се. То като ще е преправянка и бавене, съответно после и пари за новите плоскости, които да се сложат отстрани, пари и на майстора.... по-добре да взема нова. Купих тапицирана от друго място.

И не знам какво е това фръцкане как, видиш ли, всяка седмица си ползвате повдигащия механизъм. Не всяка седмица... сигурно 20 пъти повдигах двете части на новото легло докато подредя нещата вътре и реша кое къде да стои.

Имаме още един модел. Също несглобена. Но не сме разопаковали та не знам колко е дебелината. Оставихме я за резервна и сега и на нейно място трябва да поръчам пак от тапицираните. Така се надявах да си спестя този разход. Но Изи поне наистина е твърде рисково за повдигащ механизъм.

Не знам дали аз пиша, за да се правя на интересна... Май не да ти кажа честно. Просто доста ремонтни дейности и мебеля ми минаха през главата и често споделям ако е полезно за някого. Знам ние колко сме се колебаели и за колко неща сме сгрешили.

Аз пък имам чувството, че някои хора си пишете само колкото да си похвалите вашето. Щом вие го имате, значи е хубаво. Амииии, не, не значи това.

Каквото и да си говорим, всички прибягваме някой път до Виденов, примамени от добрите цени. Но дайте да не разправяме как са им прекрасни продуктите. Прекрасни са за нашите моментни възможности.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 07:22 от Защо ме търсиш?

# 713
Аз не съм писала за спалня Изи, а за Катерина. Освен това не съм се и "фръцкала", а споделям факти за спалня, която се ползва от много години, а не от месец или два. Всеки сам си преценява какво да купи. Ако нещо не ми харесва, също бих го споделила, за да се знае от тези, на които им предстои покупка. Това обаче не означава, че трябва да обиждам хората, които са доволни от даден продукт, а аз не съм.

# 714
Извинявай, Ранобудна, но на мен ми казват, че публикацията ми е за да се правя на интересна. Доста детайлно се аргументирах.
 Да, фръцкащо звучи да кажеш, че всяка седмица ползваш механизма за повдигане. Не защото искам да обидя, а защото това наистина е малко, за да се тества устойчивостта на плоскостите.

# 715
  • Пловдив
Никой не очаква за тези пари да са вечни мебелите. Няма и гаранция, че по-скъпи са по-добри, казвам го от опит. Първият път купих Виденов по неволя, но след това продължих, защото бях доволна. Включително от комуникацията при проблеми.
Вероятно сред мебелите им има по-добри и по-лоши, то всъщност за всяко нещо е въпрос и на късмет, вкл. в реномирани брандове.

# 716
Влизам да похваля обслужването в мебели Виденов, поръчахме матраци, но сгрешихме размера, бяха изключително любезни, върнахме ги и поръчахме нови, много бързо ни върнаха парите за първите.
Много ме изненадаха с това, че въпреки че грешката беше при нас бяха любезни, спокойни и ни помогнаха.
Имаме само мебели за коридора от тях, нямаме никакви забележки.

# 717
Извинявай, Ранобудна, но на мен ми казват, че публикацията ми е за да се правя на интересна. Доста детайлно се аргументирах.
 Да, фръцкащо звучи да кажеш, че всяка седмица ползваш механизма за повдигане. Не защото искам да обидя, а защото това наистина е малко, за да се тества устойчивостта на плоскостите.

Доста е тежичък еднолицевият матрак, за да го вдигам ежедневно, а и не е нужно. В подматрачното пространство съм сложила вещи, които не са от първа необходимост. Вдигам ежеседмично за проветряване, но това е вече 12 години (не ми се смята колко пъти е), но е здрава спалнята.

# 718
Днес си получих разтегателното канапе /диван/ Арано - цвят корал. Може да се каже, че съм доволна. При сглобяването на гърба има три панти, като се наложи една от тях да се развинти и да се завинти отново - мъжът ми се справи за 1 минута. Лесно се разпъва и сгъва, леко е и може да се мести без проблем с придърпване. Малко е твърдо, но не прекалено. Смятам, че ще се спи добре на него. При цвета очаквах да има изненади, но се оказа като този на сайта - може би една идея по-наситен.

# 719
Здравейте, дали някой има код за отстъпка (дори и нещо минимално) за Мебели Виденов и би го предостъпил, ако не обмисля покупка? Благодаря предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт