Пробиотици - тема 2

• 142 609
  • 247
  •   2
Отговори
# 165
Здравейте имам въпрос относно, ползвам от няколко дена Гинофилус вагинални капсули и нормално ли е на следващия ден да има леко жълтеникаво зацапване от него.
Понеже преди това нямах и никъде не пише че може да има зацапване.
Благодаря предварително!

# 166
Здравейте, някой  с отзиви за Пролайф ензими?
Изписани са на детето ми, заради чести болки в корема.

# 167
  • Варна
Здравейте! Някой би ли ми препоръчал от опит пробиотик, който би помогнал за тежък запек, т.е регулиране на перисталтиката и редовни изхождания ? Трябва да става за бременни обаче.
Благодаря .

# 168
Ох, милата...
Не знам пробиотик за тежък запек да има.
Консултирай се с лекар задължително.
Бих ти препоръчала свещички. Но дори и за това питай лекар, че при бременност не всичко може.

# 169
Сега е сезона на сливите, крушите. И двете разхлабват. Колкото по-меки, толкова повече разхлабват. Наблягай на тях, на гладно. Също и медът разхлабва, може в чаша топла вода, пак на гладно. Кисело мляко на гладно също.  Въобще всичко разхлабващо яж на гладно, за да действа по-ефикасно.
Наблегни и на повече плодове, зеленчуци, т.е. фибри.
Опитай и с такива методи, поне са безвредни.
Желая късмет и леко раждане!

ПС Сещам се, на дъщеря ми търсих свещички, има такива, които са със сода, глицерин  и май са безвредни. Рициновото масло също действа разхлабващо. Но все пак питай лекар дали са безопасни при бременност.
От този тип https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010006529

Спомням си навремето хората слагаха като свещичка малко парченце домашен сапун. И той има слабително действие. Със сапунена вода се правят и клизми.

И още, гледай да ходиш поне през ден, за да не се утежнява много запека.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 22:47 от Diorela

# 170
  • Варна
Благодаря за съветите момичета , но наистина съм опитвала всичко свързано с храни и ефекта е незадоволителен. Понеже не ми е комфортно да ползвам постоянно  лекарства (дори позволените за бременни), затова търся някакъв друг лек...

# 171
Не съм чувала до сега да има пробиотик, действащ като лаксатив.
Опитвала ли си храните на гладно? Примерно да закусиш обилно само със сливи и круши, а преди тях чаша топла вода с мед?
Много е важно  да не допускаш да не ходиш повече от 2 дни, за да не се стига до тежки положения.

# 172
  • Варна
Не съм чувала до сега да има пробиотик, действащ като лаксатив.
Опитвала ли си храните на гладно? Примерно да закусиш обилно само със сливи и круши, а преди тях чаша топла вода с мед?
Да, опитвала съм. Нищо не помага. Confused

# 173
Ако свещички може при бременност и ще опиташ ето ти една идея.
Аз съм човек със запек от над 20 години. По ред причини, няма да те занимавам.
Сега чета и из нета свещички са използвани от бременни.
Свещичките изилакс са безвредни. Но не те съветвам да използваш за възрастни. А тези за деца.
Но може и от тях да вземеш и да опиташ.
Казвам го, защото за възрастни са по-агресивни и предизвикват до 5-10 минути силен порив за изхождане. Особено ако аките вече са близко до ректума, а при теб явно е така. То при запек принципно е така.
Но реално те още не са си свършили работа като са поставени.Те трябва да омекотят и придвижат съдържанието. Случвало ми се е толкова силен порив, отивам и изкарвам свещичката, много малко аки и нищо после.
Аз вече използвам детски свещички. Защото не ме карат веднага да ходя, а седят в мен много дълго.
И така действието им е много по-голямо. Омекотяват достатъчно аките и ги придвижват. И така цяла нощ.
Дори вечерно време ако я поставя, след пет минути позива е лек, заспивам си и на сутринта се случва чудото.

Има и свещички бизакодил, но те са лекарство и не знам дали бременна може да ги ползва.
Те наистина изчистват яко, но едва ли са за теб.
Тези за деца ги използвам тази година само тях и ми вършат много по-добра работа от тези за възрастни.

Може да опиташ зехтин на гладно. Сутрин или вечер преди лягане. Но и този метод дали е за бременни не знам, Бременелите да споделят.

# 174
Зехтин на гладно после чаша топла вода ,колкото по топла по добре
Бременна съм и ми действа това, иначе пробиотик за бременни аз пия на аквасорс (не е реклама) бифидуса също действа ,ннооо се пие продължително, тоест с едно хапче няма да регулираш червата
В 30 седмица съм почти и все още не съм прибягвала до лекарства въпреки високия прием на желязо точно благодарение на двете неща

# 175
Здравейте! Някой би ли ми препоръчал от опит пробиотик, който би помогнал за тежък запек, т.е регулиране на перисталтиката и редовни изхождания ? Трябва да става за бременни обаче.
Благодаря .
ИМА, ИМА
Ето този, но трябва да му увеличиш указаната доза:

# 176
Благодаря .
Вижте си хормоните на щитовидната жлеза.Ако сте в хипо, запекът е от нея.
Рициново масло е противопоказано,и клизма също.

Поръчах този и другия с 30 мил. от iherb, мнения?

# 177
Благодаря .
ИМА, ИМА

Алоето не се препоръчва при бременност изобщо та ...

# 178
Подкрепям съвета за щитовидната.

# 179
Благодаря .
ИМА, ИМА

Алоето не се препоръчва при бременност изобщо та ...
Аз също знам, че алоето не е подходящо за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт