Пробиотици - тема 2

• 150 760
  • 268
  •   2
Отговори
# 240
Привет,
Някой с отзив за тези желирани лапички ?

# 241
ИИ ми препоръча този пробиотик като златен стандарт за уровагинално здраве. Пия го..но още съм на антибиотици и не знам ще има ли ефект . Но в Бг е изчерпан, Я от чужбина в тия жегите не смея да го поръчвам. Накой да го е пил?

# 242
Що пък да е изчерпан?
С два клика се открива.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030023306

Даже и на промоция е.
В момента май само в Овча купел уж е наличен и то ограничен. Логнете си бързо и поръчайте до близка аптека до вас.
Може и да имате късмет.

# 243
На мен днес ми излезе, че няма наличност. Описанието не отговаря на истината . Два щама са, a не 4. Лактобацилус рамнозус и Л.ротери. В описанието са дадени други.

# 244
То и аз намерих един друг линк на софармаси където е същия, но пише, че няма наличност

Ето този
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030023657
Тук обаче пише, че няма наличност и пише, че има два щама.
Нещо е объркано.

Но пък е на промоция, следи, може и да го заредят.

# 245
Намерих пробиотика дори и го тествах дали ще закваси мляко. Тия дни тествам пробиотиците. Тествах този от картинката, един Лактобасилус плантарум от чужбина, българския Ентеросан и днес заложих един който ми излиза в реклама на д-р Денкова, в който имаше всички щамове за които четох че са подходящи при борба с патогенни бактерии. Първите три заквасиха идеално. Ентеросанът малко по-различно, имаше цвик и гъста маса. Другите два си стана гъсто, не разливащо се. На  д-р Денкова утре ще видя. И сега се чудя да го ям ли това заквасено мляко. Да не ми подробни нещо червата...

# 246
Поздравления за експериментите.
Пиши кои си тествала и дали стават.
Но е важно да пишеш и кои си тествала и НЕ стават.
Много би било полезно, много.

# 247
Тествах и Сахаромицес на таблетки пак от чужбина в подсладена вода, много бързо заработи.
Препоръчвам всеки да тества тези, които ползва и да сподели. Аз ще кажа моя метод.
Млякото купих от БИЛА

Използвах кутия за съхраниние в която поставих 2 шишета от 750 мл гореща вода и между тях бурканчетата в които сложих около 50 мл млекце, малко инулин добавих да подхранване и изсипвам съдържанието на капсулата и разбърквам. Завих кутията с одеяло. Веднъж презаредих шишетата с нова гореща вода. За 24 ч ги оставих.

# 248
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тази тема, но в други никой няма опит. Виждам, че темата е позамряла, но все пак. Синът ми е на два месеца, почти от самото начало му давам Омни-биотик Панда и наскоро сменихме адаптираното мляко, в което също има пробиотичен щам. Притеснявам се дали не е проблем. Има ли някой с подобен личен опит, който да сподели?
Педиатъра само повдигна рамене и затова търся мнение тук.

# 249
  • столицата
Не е ли редно организмът да бъде оставен сам да си изгради средата? С това външно вмешателство се объркват всички свързани системи на човека.
Назад в темата чета за жени, които приемат нон-стоп пробиотици.  Каква е целта? Явно пробиотиците вече не им действат и средата не се възстановява до естественото й нормално състояние.

# 250
  • София
Когато средата е нарушена няма как сама да се оправя. Аз приемам постоянно, защото съм с пропускливи черва. От само себе си нищо няма да се оправи явно. Както и от само себе си не са станали такива Simple Smile

# 251
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тази тема, но в други никой няма опит. Виждам, че темата е позамряла, но все пак. Синът ми е на два месеца, почти от самото начало му давам Омни-биотик Панда и наскоро сменихме адаптираното мляко, в което също има пробиотичен щам. Притеснявам се дали не е проблем. Има ли някой с подобен личен опит, който да сподели?
Бих направила всичко възможно да осигуря възможно най-разнообразен микробиом на бебето си. Особено щом не е на кърма. Дано поне е родено по естествен начин. Въпреки че и това не гарантира нищо ако майката е с компрометиран микробиом/здраве. Та аз лично не мисля, че е много. Кърмените бебета ежедневно получават какви ли не бактерии (според здравното състояние на майката, де). Поздравления, че се замисляте над такива неща.
Това проучване ми попадна наскоро. Имайки предвид храненето и масовата (зло)употреба с лекарства, едва ли и в БГ е по-различно положението.
Bifidobacterium deficit in United States infants drives prevalent gut dysbiosis.
Лично аз бих изчела де що има проучвания за микробиома на бебетата и бих се опитала да набавя типичните щамове и прЕбиотици, които се съдържат в кърмата. В Омни Биотик Панда няма най-важната бебешка бактерия - Bifidobacterium longum subsp. infantis.

# 252
Търсих активно такава тема и я намерих. Имам тежки проблеми с червата. Често минавам на пробиотици. Мисля, че съм пила повечето. Мъжът ми ги нарича измамата на 21- ви век. Ползвам ги само по време на кризи. В останалото време не взимам, макар че никога не е идеално при мен. Някакво доверие имам на ентерол и омнибиотик10, но все пак мисля, че колита и гастрита, които са ужасни, преминават накрая сами.

# 253

Когато дъщеря ми беше бебе, пробвахме няколко вида пробиотици (имаше атопичен дерматит и алергия към белтъка на кравето мляко). Най-добре й действаше Бифидус комплекс на Аквасорс. Още си го ползваме - поне два пъти в годината - напролет и наесен правим профилактика с пробиотици.

# 254
  • София
Търсих активно такава тема и я намерих. Имам тежки проблеми с червата. Често минавам на пробиотици. Мисля, че съм пила повечето. Мъжът ми ги нарича измамата на 21- ви век. Ползвам ги само по време на кризи. В останалото време не взимам, макар че никога не е идеално при мен. Някакво доверие имам на ентерол и омнибиотик10, но все пак мисля, че колита и гастрита, които са ужасни, преминават накрая сами.
Пишете, че сте ползвали всичко. Едва ли. Тези които са тук може да помогнат в повечето случай. Или поне при нас беше така. Мъжът ми след два кръвоизлива на язва и вече в безисходица се реши и изпи последователно 2 комплекта Лесно начало в комбинация с комплекса ЕМК. Не знаехме, естествено какво се е случило, но имаше значително по-рядко  болки. Разбрахме, когато след 5 месеца го съкратиха и той влезе в болница за изследвания. Ами язвата се беше затворила.
Това беше едно от първите ми сблъсъци с продукти на фирмата и естествено привлякоха
вниманието ми.
В Лесно начало са включени пробиотици, ензими и чиста АФА

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 21:45 от Dino

Общи условия

Активация на акаунт