Юли е на прага вече,как порастна МАРТЕНСКОТО ни човече!!!

• 12 836
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мики, да ти е жив и здрав малкия рожденник и много да те радва!

# 136
Честито на Алекс!
Днес и Криси става на 4 месеца. Черпим по случая   party023

Абе дали не сгафих като захраних с микс от ябълка и морков  newsm78 После четох че трябвало само по един плод да се въвежда...

Хубав ден на всички!

# 137
  • София
 Честит мини рожден ден на Алекс, Криси, Бобчо и Георги!!!Да са живи и здрави и много да слушкат!

# 138
  • София
Честито и на останалите мини-рожденници!   bouquet   bouquet   bouquet

Деси, ще имаш проблем само ако има алергична реакция - ще трябва да отгатваш от какво е като даваш по няколко дни само ябълка или само морков. Но пък ако няма реакция - ще си ударила 2 заека с 1 куршум Wink. Не се шашкай, просто я наблюдавай Криси.

# 139
Благодаря ви за хубавите пожелания  Hug
И от нас честит рожден ден на Бобчо, Криси и Георги   bouquet да са сдрави и послушни  Hug

# 140
Честито и на останалите мини-рожденници!   bouquet   bouquet   bouquet

Деси, ще имаш проблем само ако има алергична реакция - ще трябва да отгатваш от какво е като даваш по няколко дни само ябълка или само морков. Но пък ако няма реакция - ще си ударила 2 заека с 1 куршум Wink. Не се шашкай, просто я наблюдавай Криси.

Ами вече 3-ти ден няма проблем така като гледам... Ако има алергия, трябва да има някакъв обрив, нали? Предполагам по корема... Само дето акото е с цвета на пюрето, ама то май е нормално  Mr. Green
От сега нататък ще пробвам само с поедин плод. Все пак и ябълката, и моркова са ни познати от сокчетата  Wink

# 141
veselina_s_p , съжалявам че така се намесвам в темата, но видях столчето ти за хранене. Просто исках да ти кажа, че детето ти е още малко за тоя стол. Изчакай поне да стане на 6 месеца и да му заякне още малко кръстчето. Знам, че е много практичен и хубав, ние също купихме подобен на chicco, но дъщеря ми още не съм я слагала вътре. Нека всичко с времето си! Peace

# 142
Ами и аз се чудех дали не е рано, но други мами ми казаха, че са го ползвали от към 4.5-5 месеца в най-легналото положение и допълнително подпряни бебетата с възглавнички и не е имало проблем newsm78 Аз, като гледам и кошницата ми за кола има същото положение, като столчето в полулегнало положение Rolling Eyes Още не ни трябва и ще го ползваме след о/о месец, т.е. Маги ще е на 4.5 месеца. Но първо мисля да питам педито, да ми каже и тя какво мисли по въпроса, пък ще видим smile3506 newsm12

# 143
Здравейте  Hug !
Честит празник на малките Кристина, Алекс, Божидар и Георги! Бъдете много щастливи Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

# 144
  • София
Целувки и от нас, милички,
Нямах време да чета много тези дни, че имах много задачи, но все пак видях основното, за което сте си приказвали  Hug
Аз днес, точно преди година разбрах, че съм бременна, с днешна дата едно от най-щастливите събития в живота ми е появата на дъщеря ми, която има и зъбче вече на всичкото отгоре, да зарадва майка си и татко си  Hug
Отидох най-накрая и при моя лекар, който ме оперира преди осем години за бучката в гърдата /по настояване на любимия/ и той направо ми забрани хормонални контрацептиви и това реши дилемата - мъжа ми ще ме пази и това е. На всичкото отгоре ме ръчка половин час в бучката за ужас на мъжа ми, за да направят биопсията, за щастие всичко е наред, но накрая ме информира, че трябвало да не съм се мотала, ами да съм вземела да родя още едно и да го кърмя поне половин година, за да няма вече проблеми  newsm78
Така, че мили мамчета кърменето се оказва и най-добрата профилактика за рак на гърдата, според един от водещите специалисти в областта, ама на мен ми се събра кърмене два месеца, преко сили.
Също така имам и начална фаза на целулит, независимо, че съм вече 53 кила, започвам терапия с масажи един месец, малко спорт и хранителен режим, който така или иначе спазвам от години с изключение на бременността ми, но ще стане към края на август, когато няма да пътувам вече, за да прекъсвам терапията.
Добре дошли на всички мамчета, които пътуваха и приятна почивка на тези, които тепърва заминават,
Целувки! Hug

# 145
Ами и аз се чудех дали не е рано, но други мами ми казаха, че са го ползвали от към 4.5-5 месеца в най-легналото положение и допълнително подпряни бебетата с възглавнички и не е имало проблем newsm78 Аз, като гледам и кошницата ми за кола има същото положение, като столчето в полулегнало положение Rolling Eyes Още не ни трябва и ще го ползваме след о/о месец, т.е. Маги ще е на 4.5 месеца. Но първо мисля да питам педито, да ми каже и тя какво мисли по въпроса, пък ще видим smile3506 newsm12

Стола за хранене е под ъгъл независимо колко голям, а тоя за колата е извит и по ненатоварва кръстчето.
Друг е въпроса, че много от педиатрите в България (това съм го чувала от приятелки, ако не е така моля за извинение) карат да учиш бебето да седи, да пълзи, да ходи, което е много погрешно.
Природата сама си го е измислила и не трябва да и се бъркаме в работата.  Grinning

# 146
Приветчета от Люлин!

Аз захраних Преслав също с комбинирано пюре - морков + картоф на Хип. Няма никаква реакция (отрицателна) и затова мисля да продължа с техните пюрета.Още от понеделник -следващото. Няма смисъл да чакам - и без това сме само на АМ. Но на Хипа май никъде не пише до колко време след отваряне трябва да се употребят. Или поне аз не съм видяла. Някой друг, който дава Хип, да е забелязал?

Мами на АМ: знаете ли по каква схема трябва да се увеличава количеството пюре? кога и как трябва да се замести 1 хранене от АМ с пюре? И с колко като грамаж?

Четох някъде, че като захраниш с плодово, после трудно приемат зеленчуковите като вкус. Затова ме е страх още да дам плод. Вие да сте чели/чували нещо подобно?

# 147
Мамчета моял ви кажете ми на вас децата запекоха ли се от картофеното пюре-Марти не е акал 3-ти ден и се притеснявам вече.Но не сьм сигурна дали е то картофа?

# 148
  • Sofia
kremena, при нас картофеното пюре няма запичащ ефект. Досега почти всички зеленчукови пюрета, които съм давала са с картоф, а проблеми със запичане няма, понякога ака и по два пъти на ден. Не знам дали даваш плодови сокчета и пюрета, но ако даваш пробвай с круша, в нашия случай действаше безотказно, когато Вики имаше проблеми с неакане, той обаче нямаше запек, а просто няколко пъти подред трябваше да го изакваме с термометър ... Както и да е крушата много му помогна.

# 149
  • Варна
Честит мини рожден ден на всички бебчовци, които празнуват!
boriva, от вътрешна страна етикета на бурканчето HIPP има надпис, на който пише, че може да се дава 3 дни, ако се съхранява в хладилник. Като разлепиш етикета ше го видиш. За запек аз давам пюре от сливи на HIPP и за сега действа. Peace
DessyM, има различни алергични реакции. Виж тук Hug

Последна редакция: пт, 07 юли 2006, 16:37 от Katia_N

Общи условия

Активация на акаунт