Болни деца в ясли и градини?

• 9 531
  • 279
  •   1
Отговори
# 105
  • София - Рим и обратно
Не всички безработни затъват в заеми , нито съм казала , че не трябва да раждат деца . Всеки се разполага според чергата си, и човек трябва да може да се примири с всичко, щом става дума за нещо важно.
А, така. Айде сега вие двете се примирете и си оставете децата вкъщи, стойте си безработни и си ги гледайте, щом имате възможност и става дума за нещо важно за ВАС. Стига давахте акъл на останалите, които са доста повече от вас, и то не само в градината, а изобщо в живота.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 11:05 от Не се сърди, човече

# 106
Още повече затъвате с оправданията си в темата.
А защо мислиш, че се оправдаваме? Лично моето дете никога не е ходило болно, въпреки че като беше в градинска възраст работех на 2 места и нямахме никакви роднини в близост.
Не е ходила, защото разбиранията ни са, че когато човек е неразположен, трябва да си почине качествено, на тихо, спокойно, да се наспи, да полежи, за да се възстанови по-бързо. Имали сме възможност - оставала си е вкъщи.
Т.е. е съм от засегнатите родители, които си водят децата болни. Но, както и показва личния ми опит, няма никаква разлика м/у група, в която пускат болни деца, и в такава, в която не.
Вирусът си минава през децата, защото той влиза в тях още преди да се проявят симптомите. Болните вече са заразили другите, дали след това ще продължат да ходят на градина или не, все тая.

# 107
Вярно, че всяка майка си отговаря за собственото дете, но и дозичка обществено съзнание не е излишна.

Моят опит показва, че когато има кой да гледа детето у дома и се спира за най-малкото, боледуванията са по-малко. Също и с малки групи. Ама това вече е в сферата на пожелателното, аз за себе си съм разбрала, че няма да се погодим с градините и се отказах, просто такава е средата. Особено в държавната градина, 100% разбирам, че има майки, които зависят от тая услуга, за да вържат месеца - съответно не е място за моите деца и това е. Кофти, щеше да е бонус да ходят, ама не става, системата е такава.

# 108
Няма как да се спрат тези вируси. Няма. Освен групата да придобие по един или друг начин имунитет към тях. Те имат изключително подмолен начин да се разпространяват и го правят невероятно успешно, а карантината работи само ако се изолираш самия ти. В момента, в който влезеш в група дори на на пръв поглед здрави хора, трябва да си наясно, че вече си потенциално изложен на техните бацили. Един до има само с някакъв вирус и всички останали са изложени.

Правени са опити на островни държави да се барикадират и да спрат грипа - само са успявали да го забавят. Моите деца, когато бяха в неонатологията там се влизаше като в операционна - калцуни, маска, престилка и ръцете се мият със специален препарат. В един момент забраниха всякакви посещения, заради грипа и накрая той пак успя да влезе там и разболя едни бебенца, които тъкмо бяха пред изписване.

Това го казвам като човек, който е против всякакво боледуване, за мен дори митичния имунитет е доста съмнителен, при положение, че всички възрастни вкъщи си боледуваме заедно с децата, т.е. или имунитетът не е много траен или бацилите са толкова много, че колкото и да боледуваш, винаги има още. За да няма ваксина става нещо там, . Просто трябва да сме реалисти за това, което се случва около нас.

# 109
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми ходеше в частна занималня ,група 10деца.
Ако дойде някой сополив има право да остане,но в друго помещение и без контакти с останалите деца.
Имаше ефект.
Децата не боледуваха .Не повече от 1-2 годишно.

# 110
Дъщеря ми ходеше в частна занималня ,група 10деца.
Ако дойде някой сополив има право да остане,но в друго помещение и без контакти с останалите деца.
Имаше ефект.
Децата не боледуваха .Не повече от 1-2 годишно.
Тя и дъщеря ми боледуваше толкова, както и повечето деца в друпата от 30 бр. Имаше само 4-5, които боледуваха по-често. Просто има деца, които болдуват повече, в друга от малко деца може да не се падне нито едно такова.

# 111
  • София - Рим и обратно
Аз също боледувам изключително рядко. Обаче и с двете деца в периода 1-3 група се скъсахме буквално всички. Щом вдигнеше температура, ясно ми беше, че и аз до дни ще съм леш, после и мъжът ми. Интересното е, че от други хора не хващам, само от децата. Как пък веднъж не ми хрумна да се ослушвам кой как кашля и какви сополи точи в градината. Първата година пи 5 антибиотика, втората 3, третата 1, и оттогава нищо, най-много някой сопол и един-два нурофена. Ние също се осеферихме и спряхме да боледуваме Smiley
Аз не съм стъпвала на градина, баба ме гледаше до първи клас. Еми тогава се почна - още втория месец двойна бронхопневмония, вирусна, едва са ме спасили в болница. Другите деца най-вероятно изобщо не са отразили минаващия бацил, защото вече са имали някакъв имунитет, за разлика от мен.

# 112
  • Куциндрел
Ние най-много сме страдали от скарлатиния бацил, т.е. най-често го завъждахме. Лошото е, че той може и да в предметите в стаята или да е от някой, който няма никакви симптоми на разболяване или даже и от нас може, ако сме само носители. Та като се случеше така, лекувахме детето, спирахме го от градина и така. Обаче всяка година по 1-2 пъти се случваше. Другото бяха коремните вируси. Там заразния се вижда чак като започне да повръща, но преди това е изплюл вируса върху другите. Повечето деца в групата изкарваха този вирус като се завърти покрай тях.
И сега в училище пак - скарлатинния бацил, оня ден е повърнало едно дете в класа. Ама няма как да ги избегнем, а и не мисля да обвинявам когото и да е било. Като беше грипната епидемия доста деца се разболяха. В градината пак беше така - грипна епидемия - изкарват вируса поне 70%. Моето пък, да чукна на дърво, не беше сред тях.
А може и самите вируси и родителите да ги носят у тях. В офиса често има сополиви и кашлящи колеги.
Ако някой иска да не боледуват у дома, да се пускат във вечна карантина и да стоят у тях.

# 113
Едно време в детските книжки има описания как децата са карали скарлатина...и след това всички играчки, които са пипали, се изгарят. А в градините милите плюшки си стоят. Не знам какви са наредбите какво трябва да има в една детска градина, но все ми се струва, че са прекалено много меките играчки, плюс килимчета разни.

Впрочем има разлика детето да е изложено на вируси и да си е у дома, където ги преборва за ден-два. В градината - прах, стрес, умора, и боледуването се усложнява по-бързо.

Аз пък съм ходила само предучилищна...много исках да се разболея и да не ходя, ама няма братче, нито там, нито в училище. Та от една възраст нагоре вече първо карат по-лесно, второ вече не се врат един в друг и не играят с плюшки, та няма такова нещо, че щом не са изяли всеки бацил от градината, то после ще боледуват.

# 114
  • Куциндрел
Наредбите за скарлатина са - трябва да има 3 бързи известия до ХЕИ от личните лекари и ХЕИ идват да вземат мерки в групата. При първия бум на скарлатина едвам се събрахме 3 родителя да дадат тези бързи известия, макар че бяха доста случаите. Ако само си носител на бацила, без да имаш изразени симпоми на скарлатина, не те броят за болен от нея и не дават бързо известие. При нас само веднъж беше бацил с изразна скарлатина, другите пъти сме го засичали при симптом силно зачервео гърло. Хубаво е, че има бързи тестове и за 20на минути знаеш какво е.

Сирен, не е точно така. Пак зависи от организма дали ще се разболява много в училище. Доста деца, които не са ходили на градина повече се разболяват в началните класове.

Аз в яслата съм карала 2 пневмонии, били са ме спрели от нея, а в градината не съм боледувала толкова често и лошо. Но мисля, че при мен добре се отразяваше ходенето по цял ден лятото на плаж с баща ми и кисненето във вода до посиняване на устните.  Joy Joy Joy Също не неспирането ми да се топя, гмуркам във водата и никога не са ми сменяли банския след рядкото ми излизане от морето или сушили косата веднага след плаж. Баща ми много държеше да ме научи да плувам, гмуркам и скачам от буната.

# 115
  • София - Рим и обратно
Да кажем, че при всеки организъм е различно. Или хайде - не при всеки отделен, а при всеки тип. Съответно родителят преценява детето му от кой тип е и действа според нуждите му. Ама разни майчета да дават акъл за мен и моето дете....ми няма нужда, да не кажа нещо по-остро, щото е нередно. Няма да слизам на тяхното ниво да определям кое е простащина и егоизъм. Ами ако тяхното дете безсимптомно е довлякло някакъв вирус, изплюло го е върху моето дете, което пък е реагирало първо? Разследване да проведем чий аджеба е бацилът?

# 116
В нашата ясла имат и бактерицидни лампи, люскат белина като за световно, детето два пъти се връща с избеляли петна по дрехите, килими няма, а директорката се хвалеше колко чисто било навсякъде и затова децата боледували по-малко... само че в някоя друга вселена. Основният източник на тези зарази са хората.

# 117
  • Куциндрел
Радвайте се, че имате от тези лампи. На нас в градината не ни разрешиха да купим такава.

# 118
Значи Ти работещата смяташ за по-добре да създаваш разходи за лекарства на безработните? 
1ан2 е отговорила вместо мен, на същото мнение съм. Не всички безработни затъват в заеми , нито съм казала , че не трябва да раждат деца . Всеки се разполага според чергата си, и човек трябва да може да се примири с всичко, щом става дума за нещо важно.
А самотните майки, по твоята логика, какво да правят? И най-вече, какъв съвет би дала на жени, които не са с провайдър?

# 119
А самотните майки, по твоята логика, какво да правят? И най-вече, какъв съвет би дала на жени, които не са с провайдър?
Ако човек смята, че нещо е важно, намира начин, без значение в колко трудно положение е. Ако не го смята за такова, дори да не работи, детето  му ще ходи на градина. Нямам предвид, че го правят, защото искат децата им да страдат или да заразяват останалите, просто разбиранията им са, че това не е проблем. И в повечето случаи наистина става дума за нормални неразположения, които не са повод за внимание.

Скрит текст:
Аз пък съм ходила само предучилищна...много исках да се разболея и да не ходя, ама няма братче, нито там, нито в училище. Та от една възраст нагоре вече първо карат по-лесно, второ вече не се врат един в друг и не играят с плюшки, та няма такова нещо, че щом не са изяли всеки бацил от градината, то после ще боледуват.
От 1 пример няма как да се прави извод. Също като теб тръгнах малко преди предучилищна и не боледувах, после в първите класове ми се разказа играта. Всички съседчета, които не бяха ходили на градина - също.

Общи условия

Активация на акаунт