Болни деца в ясли и градини?

• 9 554
  • 279
  •   1
Отговори
# 135
  • някъде в орбита...
Кашлицата и сополите също са заболяване.
Казваш ти. Аз вярвам на личния, на педиатъра, и на специалистите.
Егати буксуването над две реплики Rolling Eyes

# 136
То всъщност, точно докато е на антибиотик, особено последните дни - изобщо не е заразно. Ама хайде да не задълбавам, че някои ще се скандализират съвсем Blush

И аз така знам от доктори. Но...  ...въпреки това моето си стои вкъщи докато се излекува.

# 137
.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 19:16 от Анонимен

# 138
Като се има предвид, че в България АБ масово се изписва без никаква причина, това не ми е критерий за болест...

Сами разбирате, че над 60-70% от родителите не могат да си вземат болнични защото рискуват да бъдат уволнени...
Това са по-скоро градските легенди.
На практика не познавам такива хора. Но да приемем, че са няколко %. Чак 70 в никакъв случай.

# 139
[.

# 140
Демек пневмониите са калили твоето дете и вече няма проблеми с вирусите? Много е лесно, когато имаш постоянно човек вкъщи, да обясняваш, че за всеки сопол си трябва почивка.

Постоянно болни деца в групата на моите деца няма, общо взето на всеки родител му е мило детето и когато се разболее го спира от градина.

# 141
  • Куциндрел
До сега не са ни изписвали АБ, който да се давае на по-малко от 12 часа.
Моето до пневмонии не е стигало, не съм го спирала превантивно с месеци от градина и сега не боледува така както беше до трета група в градината. Познавам деца, които и в градината не боледуваха сериозно. Всичко е до организъм.

# 142
  • Точно където трябва
Последните изказвания къртят. Не ви ли е жал поне за собствените деца, не да ви е грижа за чуждите. Как с антибиотика на градина?! Това си е пълна безотговорност! Значи хайде да го друснем в градината, да се отървем от него, че трябва да отидем на скъпоценната си работа...

# 143
Жал ни е де, затова и не ги пускаме на градина, когато се разболеят. Аз даже после си ги държа превантивно в нас, защото не съм ги намерила на улицата. Ти какво четеш, не е ясно...

# 144
.

# 145
  • някъде в орбита...
На кого да вярвам- на моя педиатър или на твоя?
Естествено е, че вярваш на лекаря си. При вас явно това е положението. Но трябва и малко здрав разум, за да се прецени че не при всички хора кашлица и секрет са автоматично болест, иначе детето нямаше да е там.

# 146
Като се има предвид, че в България АБ масово се изписва без никаква причина, това не ми е критерий за болест...

Сами разбирате, че над 60-70% от родителите не могат да си вземат болнични защото рискуват да бъдат уволнени...
Това са по-скоро градските легенди.
На практика не познавам такива хора. Но да приемем, че са няколко %. Чак 70 в никакъв случай.

Само може да се радваш, че не познаваш. Сигурно си от София, родом от там или поне от много години. И си в такава "компания". Масово в провинцията са различни нещата. Няма да забравя единия от работодателите ми преди повече от 2 години. Управителя на една от най-големите оптики ми каза болничен и отпуск се взима само ако има някой умрял и то ако е близък роднина.
За жалост картинката на много места е такава.

# 147
Демек пневмониите са калили твоето дете и вече няма проблеми с вирусите? Много е лесно, когато имаш постоянно човек вкъщи, да обясняваш, че за всеки сопол си трябва почивка.

Постоянно болни деца в групата на моите деца няма, общо взето на всеки родител му е мило детето и когато се разболее го спира от градина.
Вярно не четеш! Цялата 2 група детето си беше вкъщи.

Аз имах предвид изказването ти, че вечно болните деца са продължили да боледуват и в училище. Извинявай, ама ти на 20 деца здравния статус с години ли следиш? Демек тези вечно болни деца, които ти кой знае кога си виждала, са виновни, че твоето дете е имало 3 пневмонии? Нас с тези безотговорни родители ли отъждествяваш, не ми е ясно?

Права си, gsnedelcheva, но пък ако живееш в малък град е доста вероятно да имаш роднини на разположение, които да помагат при нужда. Изобщо човек търси варианти, ако мисли за здравето на детето си. Този с антибиотика е, как да кажа, крайна и доста отчаяна опция.

# 148
[.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 19:17 от Анонимен

# 149
Последните изказвания къртят. Не ви ли е жал поне за собствените деца, не да ви е грижа за чуждите. Как с антибиотика на градина?! Това си е пълна безотговорност! Значи хайде да го друснем в градината, да се отървем от него, че трябва да отидем на скъпоценната си работа...
Кого имате предвид? Не виждам никой да е писал такова нещо.

...Сигурно си от София, родом от там или поне от много години. И си в такава "компания". Масово в провинцията са различни нещата...
От Монтана съм, мъжът ми е от Плевен, повечето ни приятели са си в тези 2 града и около тях. Живеем в София, няма никаква разлика м/у трите населени места.

Общи условия

Активация на акаунт