Болни деца в ясли и градини?

• 9 560
  • 279
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Няма разлика между София, Плевен и Монтана?! Защо тогава масово народа се блъска за столицата?

# 151
Няма разлика между София, Плевен и Монтана?! Защо тогава масово народа се блъска за столицата?
Няма разлика в политиката с отпуските и болните деца.

# 152
  • Куциндрел
Последните изказвания къртят. Не ви ли е жал поне за собствените деца, не да ви е грижа за чуждите. Как с антибиотика на градина?! Това си е пълна безотговорност! Значи хайде да го друснем в градината, да се отървем от него, че трябва да отидем на скъпоценната си работа...
Кой от нас е казал, че пуска детето си с АБ на градина?  newsm78

# 153
  • Варна
Обаче има голяма разлика в нивото на заплатите, заетостта, безработицата, цените. Всичко това пряко влияе и върху възможността на родителя да си остане вкъщи с болното дете и да стиска палци да не го уволнят. Знае се какво е положението с работата в по-малките населени места и как голям работодател може да бъде почти равен на робовладелец в малко градче или село.

# 154
Няма разлика в политиката с отпуските и болните деца.

Няма официална (!) разлика в политиката, само че надали ЕТ Иван Иванов в Горно Надолнище ще е толкова толерантен да дава болнични на майката, защото на детето му тече носа, в сравнение с някоя голяма международна компания в София.

# 155
  • Куциндрел
При нас в градината от объркване цялата група в градината пламна с Варицела. Детето, от което тръгна, отишло с 1-2 неясни пъпки. Нито родителите, нито персонала е разпознал тези пъпки какви са. Но до следобяд пъпките станали много и се разбрало какво е. А де, сега кой точно е виновен?

# 156
Няма официална (!) разлика в политиката, само че надали ЕТ Иван Иванов в Горно Надолнище ще е толкова толерантен да дава болнични на майката, защото на детето му тече носа, в сравнение с някоя голяма международна компания в София.
Не съм наясно с официалната. Пиша какво споделят приятелите ми с деца в тези райони. Никой не уволнява за болничен, нормално протичат нещата. Само приказките са големи.

# 157
До 3 годишна възраст няма проблем и целогодишно да не го водиш детето си на градина, стига да има кой да ти го гледа, но от 4 нагоре е задължително и има лимит на болничните дни за годината, т.е. не трябва да надвишават определен брой. Ако много често отсъства по болест детето се подава известие до социалните, че често боледува и съответно те правят проверка, това ни се заяви на първата родителска среща на 4 група, беше потвърдено и от социален служител, родител на дете от групата. Тъй като са към министерството на образованието 4 и 5 група, не може своеволно родителят да спира детето си за дълги периоди, така че нещата не са толкова прости.

# 158
  • Точно където трябва
Тук се възмущаваме по-скоро на тези, чийто са болни и не ги спират, не на тези, които произволно ги спират.
Неделчева защити тези, които се страхуват от работодателя, затова беше поста ми.

# 159
До 3 годишна възраст няма проблем и целогодишно да не го водиш детето си на градина, стига да има кой да ти го гледа, но от 4 нагоре е задължително и има лимит на болничните дни за годината, т.е. не трябва да надвишават определен брой. Ако много често отсъства по болест детето се подава известие до социалните, че често боледува и съответно те правят проверка, това ни се заяви на първата родителска среща на 4 група, беше потвърдено и от социален служител, родител на дете от групата. Тъй като са към министерството на образованието 4 и 5 група, не може своеволно родителят да спира детето си за дълги периоди, така че нещата не са толкова прости.

Именно. Освен това и ЛЛ за ОВИ дава болничен 5 до 10 работни дни макс. Ми моето дете никога не се оправя НАПЪЛНО (по стандартите на бг мамите) за този период. И след това какво правим? Болничния е свършил, педиатъра издава бележка, че детето е здраво и какво? Да не говорим, че в много от случаите просто няма кой да го гледа.
Моето дете след всяка хрема е с възпалена и уголемена трета слива, тъй като дори след като вече няма никакви симптоми носа й хърка и диша леко трудно. Закашля се 2 - 3 пъти на ден. И след няколко дни е с нов вирус. Ако искам да е напълно здрава просто не трябва да ходи на ДГ...Ми няма как.

# 160
  • Точно където трябва
Добре, не стана ли ясно, че спора не е за един бистър сопол, а за откровено болни деца. Ако бухаш дълбока, отхрачваща кашлица е ясно, че не е остатъчна. Всички майки могат да я познаят. Защо изродихте и тази тема.
Има ли някой който не е съгласен, че темата е за тези, които с ясното съзнание си водят очевидно болните деца. Сега, ако пак се извъртим  "ама колко болно и по чии критери...
в първия си пост изразих и възмущението от майката на дете в нашата група. Детето е болно, спор няма. Просто нямало кой да го гледа. При наличието на родители и баби и дядовци. Как от 6 души никой не можа да отсъства още по половин ден от работа и да го оставят. Говорех за конкретна ситуация.

# 161
Тук се възмущаваме по-скоро на тези, чийто са болни и не ги спират, не на тези, които произволно ги спират.
Неделчева защити тези, които се страхуват от работодателя, затова беше поста ми.
Тъй, де ако целогодишно ти тече сопола или кашляш остатъчно три месеца, без друга симптоматика налагаща отсъствието на детето, какво правим? То там се  обучава и трябва да придобие някакъв минимум знания и умение заложени в закона за образованието, поради това се изисква и физическото му присъствие, не може да го спирам за всеки сопол, цъфнал на носа му.

# 162
Добре, не стана ли ясно, че спора не е за един бистър сопол, а за откровено болни деца. Ако бухаш дълбока, отхрачваща кашлица е ясно, че не е остатъчна. Всички майки могат да я познаят.
Аз не мога. Но съм имала така описаната кашлица месец след оздравяването.

# 163
  • Куциндрел
Всъщност аз се включих, защото младите майчета тръгнаха на бой и да раздават акъл кой е болен, на кого трябва да му се отреже 3тата сливица, как нямало остатъчна кашллица.  Laughing
Само си представям как идва майка на нечие отроче да ми дудне на главата как на моето му течал сопола и според нея нам си ко си.  Joy

# 164
  • Най-красивата страна
След две седмици хрема,която не спираше ми дадоха направление за специалист Уши,нос,гърло.Поставиха диагноза на детето-алергичен ринит  и изписаха лекарство-противоалергично.
Хремата спира точно за един ден.
Ако не бях завела детето при педиатъра и не ни бяха изпратили при специалист,детето щеше да се влачи със сополи цяла година.
За мен това не е нормално.И даже да не е заразно,аз отделям един-два дни ,за да разбера каква е причината.
И за детето също не е добре да ходи постоянно сополиво.Не може да спи нормално,не му е комфортно...

Общи условия

Активация на акаунт