OКТОМВРИйски мами 2019 - Tема 2

• 28 944
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, аз съм в 11г.с +4д, записала съм си час за скрининг в болница Надежда за 23,03, дали според вас ще може да се види пола на бебчо ? ^.^
Възможно е, но имай впредвид, че толкова рано стават грешки и от момиче после става момче. Четох, че в тези ранни седмици момчетата и момичетата си приличали там долу и ставало объркване често.

Ако бебчето е в удобна позиция, и специалистът е добър, ще се види. На мен ми видяха на ФМ пола на първото дете  в тази седмица. Но лекарят ми обясни, че по това време и на момченцата и на момиченцата им стърчи нещо, при момиченцата клитор, при момчетата пишка, и мн често се бъркат, разликата било, че клиторът сочил на еди къде си и е малко по-остър.
Иначе моят АГ си даде мнението за настоящото бебе, 10мин само за това гледаше, но предпочитам да изчакам, защото ме съмнява, че може да обърка тези две стърчащи неща, все пак ми е доста рано. Та си чакам пак ФМ, този път в 12та седмица и няколко дни.

# 76
Момичета, здравейте. Не съм ви изчела. Минавам само да се запиша в новата тема, че съм на работа. От сутринта ме заболява бъбрек май. Някой да има такъв проблем?

# 77
Здравейте, slavena80, от 1-2 дни и мен ме боли, но немога да разбера бъбрека ли е кръста ли е. За сега болката отшумя, но не е нещо фрапантно, не е много силна болка, сигурно са нормални болежки за бременни 😁

Аз също съм от Бургас и ФМ и БХС ще ги правя в един ден при д-р Парушева.

# 78
Здравейте, и аз имах болка в бъбрека, но го отдадох на това, че пия много малко вода, тъй като много ми се гади от нея. Все пак увеличих приема й доколкото ми бе възможно и болката в бъбрека отшумя.

Аз също съм от Бургас. БХС и първата ФМ ще правя при д-р Мануелян.

# 79
Благодаря ви за съветите момичета!
Аз съм по-добре. Бях решила ако и днес съм така да звъня на АГ. Понеже в понеделник вечер бях при него и ми изчете една лекция как за най-малкото нещо се панирам и как като съм бременна е нормално да ме боли оттук, оттам и да ми е зле, та не посмях да му звъня веднага на другия ден Grinning Но за сметка на това звъннах на хомеопата си, той ме разпита подробно какво повръщам, вие ли ми се свят, боли ли ме глава, имам ли сухота в устата или пък прекалено слюноотделяне и тнт и ми каза да си взема Bryonia 9ch. Не знам дали от нея но от вчера следобяд някъде не съм повръщала. Другото, което много ми помогна беше разреден с вода сок от кисели краставички! До преди да започна да пия от него повръщах всякакви течности, дори водата. Преди малко бях при личната и тя ми даде болничен до петък. В работата няма никак да се зарадват, че чак в понеделник ще ходя, но да се оправят.. Simple Smile
fffrrr_bs И моят термин е 20.10. Водят ме 8с и 3 дни. Интересно ми е кога ти беше последната М- на мен на 13.01.

Искам да споделя с вас една книжка на Петър Дънов за майчинството, която много харесвам: https://duh.bg/kniga-vazpitanie-na-deteto-v-utrobata-na-maikata.pdf Тук е на PDF, а който иска може да си я поръча в сайта https://duh.bg/. Разпространява се безплатно. Simple Smile
Последния ми цикъл беше на 16.01 , но аз имам по-ранна овулация, може би затова. Пък и има време да ми променят датата Grinning

# 80
А цените горе долу как са за фетална и бхс

# 81
Здравейте момичета, дайте ми съвет при кой лекар да се запиша по здравна каса за ЖК. В София съм и искам от април да изляза в болничен .

# 82
Добре, че е отшумяла болката ви в бъбрека. Моята се беше засилила и се оказа бъбречна инфекция уж често срещано при бременни. Пих абтибиотик една седмица и сега съм добре. Иначе мен и кръста си ме наболява още от положителния тест до Сега. 

# 83
А цените горе долу как са за фетална и бхс
На мен ми казаха 160лв за двете общо.

# 84
И аз да дам отчет, току що бях на преглед (рано рано Grinning )
Видяхме Heart , точно 8 седм, отговаря си напълно на периода, в размера също всичко е наред.
Термин 20.10 Blush
С теб сме заедно, с разлика 1 ден Simple Smile

# 85
Здравейте ,момичета !
С малки стъпчици вървим напред. Дано всички да сме здрави и да споделяме само хубави новини.
Моят следващ преглед е другата седмица и тогава предполагам ,че ще ме насочат към  ФМ и БХС.
И аз като много от вас чувствам непрестанна умора и липса на енергия.
Поприлягвам по-често и се старая да съм в режем пестене на енергия Simple Smile
За разлика от България , в САЩ такова животно като болнични не съществува Simple Smile или поне не под тази форма. Да не споменавам майчинството след раждане - разточителните 3 месеца Simple Smile .В този ред на мисли ,със съпругът ми решихме да напусна работа .Работя като физиотерапевт и съм постоянно на крак + непрестанен контакт с болни .Бих желала живот и здраве ,дано всичко е ок ,да си гледам бебенцето по български ,т.е да посещава градина след 2 г.И така вече съм си у дома .Работя мама Simple Smile

За съжаление тук времето все още е студено .Едва вчера видяхме 0 градуса Целзий.  Зимата започна в края на октомври и вече ни идва в повече Simple Smile

Относно пазаруване за бебето /видях ,че сте коментирали / ,аз ще го направя след средата на 8 месец.

За себе си мисля да не купувам дрехи за бременни . В Америка е царството на дрехи всякакви размери ,до 6 x XL , при това са доста симпатични като дизайн .Мисля да купя ако се налага по-голям размер за по-студените дни и лятото да изкарам с рокли и чехли . Още повече ,че не работя.

Относно килограмите ,качила съм 1 кг. Подозирам ,че е от течности ,тъй като пия тонове сода Simple Smile
С предната ми бременност качих 35 кг. - от незнание ,от глупост и може би от неглежиране. Съвсем неусетно за мен се натрупаха тези килограми ,но фактите са факти.
Това освен ,че е неприятно за гледане ,е вредно и за мама и за бебе.
Няма да казвам колко зор видях докато ги сваля. Имах отоци ,имах проблеми с костите …...
С тази бременност се старая да внимавам. Junk food  у дома не се консумира и рядко има изкушение от такъв характер. Избягвам и теста . Имам късмет ,че не обичам да хапвам сладки неща .Ако нещо много ми се прияде например  вместо цяла бисквита ,изяждам половин. Старая се да консумирам само храни ,които ще донесат нещо полезно за бебето - бисквитата не е сред тях:) Дано успея така до край. Изисква посвещаване на време ,но имам горчив опит за пример , а и съм 10г по-млада:)Simple SmileSimple SmileSimple Smile ,което също е + Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Успех на всички и много усмивки

# 86
Здравейте момичета, дайте ми съвет при кой лекар да се запиша по здравна каса за ЖК. В София съм и искам от април да изляза в болничен .

Здравей, д-р Емилия Пантева преглежда по здравна каса. Аз съм много доволна от нея Simple Smile
Кабинетът и се намира в центъра.
Дано да съм Ви била от полза!

# 87
И аз да дам отчет, току що бях на преглед (рано рано Grinning )
Видяхме Heart , точно 8 седм, отговаря си напълно на периода, в размера също всичко е наред.
Термин 20.10 Blush
С теб сме заедно, с разлика 1 ден Simple Smile
Аз съм подледна М. - 12. 01.
Термин (по календарче) - 19. 10. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 88
Mомичета, кажете ми някакъв "бабин лек" за настинка...нещо чувствам ,че съм се простудила и имам леко болки в гърлото. Искам да взема мерки навреме Head Band

# 89
Mомичета, кажете ми някакъв "бабин лек" за настинка...нещо чувствам ,че съм се простудила и имам леко болки в гърлото. Искам да взема мерки навреме Head Band

Джинджифил, мед, лимон и малко канела.
Дано се разминеш!

Общи условия

Активация на акаунт