Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина

• 30 019
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Мен всеки път АГ-то по ЗК ме гледа с ехограф и пуска Доплер.
@ Ani Morovqkova, при Спасов прегледа беше 100лв.
И моят личен е педиатър и дъщеря ми е записана при нея, та силно вярвам, че няма да върне и бебето Simple Smile

# 226
  • София
Аз раждах първото си детенце в Окръжна болница в София и мисля сега пак да раждам там. Не съм избирала екип, отидох и казах, че раждам. Изключително добро отношение от израждащата ме лекарка, специализантът, който беше с нея, сестрите, акушерката, санитарките. След самото раждане аз бях доста зле поради загуба на кръв - отново изключително човешко отношение, всички бяха страшно мили и отзивчиви, страхотни професионалисти.
Добре, че толкова момичета казаха, че не усещат много бебчетата, че и аз нещо се бях притеснила. Сега вече ми е по-спокойно.
Моят ендокринолог иска да правя натоварване с глюкоза в 24та седмица поради фамилна обремененост. Дано се окаже, че няма проблем, че не знам как ще издържа диета, толкова много да ми се яде сладко тази бременност....
Хубава вечер на всички!

# 227
Момичета,относно пазара в промоция,разгледах комплектите шишета и стерилизатор в mothеrtcare ,та има добри оферти за томи типи.От опитните мамчета,някой може ли да изкаже мнение за тези шишета и по-скоро бибите им.

# 228
Момичета,относно пазара в промоция,разгледах комплектите шишета и стерилизатор в mothеrtcare ,та има добри оферти за томи типи.От опитните мамчета,някой може ли да изкаже мнение за тези шишета и по-скоро бибите им.

Не бързай с шишетата, освен ако не си решила твърдо че няма да кърмиш. Аз имах едно малко и едно голямо и съм ги ползвала няколко пъти и то след шести месец на детето, когато ми се е налагало да я оставя за няколко часа. Като цяло с кърмено бебе повече от две са излишни. За бибите каквито харесаш ти. Моето не искаше биба и аз му я набутах на сила с голям зор. Та минах през 100 различни марки и вида. Детето хареса мам (или вече и е писнало да и бутам в устата и се е примирила със съдбата). 😂 Ама пак, не купувай много - да можеш да пробваш. Някой марки имат биби 0-1м. Много ми бяха удобни.

# 229
Според мен, няма как да решиш твърдо ще кърмиш или не, преди да родиш. Аз съм си се запасила с комплект да знам, че имам. Като цяло бих кърмила, но понякога просто не се получава. На моя близка, която роди преди няколко месеца, така и не й тръгна кърмата изобщо, та бутилките и стерилизатора си й влязоха в употреба от ден първи, след като ги изписаха.

# 230
  • София
Отиваме за креватчето днес!!! Heart Eyes
След това аз ще посетя и отворените врати в Майчин дом.

Има много небрежна картинка (не кичозна!).

# 231
  • Бургас
Яренце, избрали сте прекрасно легло.
Може ли малко повече информация- размери, цена, материал. Магазина има ли сайт, за да ги разгледам и аз?

# 232
  • Сандански
Аз съм на мнението на Светлана, аз също имах две шишета едното го ползвах за вода, другото така си стоеше. За бибата имахме си една любима която беше много, много малка.  Сега пак ще търся да купя най-малкия размер. Пък по нататък като дойде време ще си купя следващ размер. Моето мнение, че няма смисъл от сега да се купува всичко, все пак магазините няма да затворят ☺  пък и после ще се нагаждаме според бебоците.

# 233
  • София
Яренце, избрали сте прекрасно легло.
Може ли малко повече информация- размери, цена, материал. Магазина има ли сайт, за да ги разгледам и аз?

Разбира се!
По стечение на обстоятелствата аз се свързах директно с фирмата вносител, но нещо не намирам техен сайт. Имат магазин в кв.Павлово (на Пушкин 36).

Ето линк към креватчето от друго място:
https://moebebe.com/darveno-leglo-velko-60-120sm (Не знам как да крия линкове от телефона). Flushed

Накратко - 60/120 е, масив бук като материал. Много държах да не е ПДЧ или МДФ, а масив.

# 234
Lys Bleu, ако си решила да кърмиш, шанса да не се получат нещата е много малък. Всъщност трябва да имаш медицински проблем. Като цяло масово неуспешните кърмения се получават от грешна информация, недостатъчно такава или глупави съвети, дори от някой педиатри. В блога на Хедра има ужасно много информация и всеки, който иска може да потърси. Сега има и консултанти по кърмене и хиляди изследвания развенчаващи митове като "нехранителна кърма" и много други. За това е важно да се информираме. А от там вече дали ще кърми някой или не си е лично решение. 😊

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 11:35 от Svetlana Sv 604742

# 235
Рано е ,но сега е промоцията, а и ММ се прибира от Англия и се старая до последно да си го използвам 😊 А колкото до кърменето,не мисля постоянно да видя цицата И като сме на гости,та в този ред мисля,че шише с кърма ще ми е от полза.

# 236
През първата ми бременност бях решила, че няма да мога да кърмя. И аз незнам защо. Нооооо бебето беше н а друго мнение Simple Smile. Още в родилното стана ясно, че имам много кърма и кърмих до година и един месец. Спрях понеже много ме хапеше след като се наяде.
Имах едно шише. Влезе в употреба след шестия месец за вода. Преди това категорично не искаше да пие вода.
Та в този ред на мисли аз засега нито едно шише не мисля да купувам Blush

# 237
Рано е ,но сега е промоцията, а и ММ се прибира от Англия и се старая до последно да си го използвам 😊 А колкото до кърменето,не мисля постоянно да видя цицата И като сме на гости,та в този ред мисля,че шише с кърма ще ми е от полза.

Аз си поръчах "престилка" за кърмене Иили по-точно покривало. Слага се на врата и отдолу си кърмиш бебето, другите хора нищо не виждат. Тънък голям шал също върши същата работа.
С предните две деца ползвах шишета на Авент и бях доволна, но беше доста отдавна. Сега приятелка ми каза, че нещо не са Ок, защото постоянно им падали капачките и биберона се замърсявал.
Иначе имам комплект на нук- стъклени,  но ми го подариха.

# 238
Момичета виждам, че много от вас се тревожат, когато не усещат бебо да рита. Вярвам, че няма място за притеснение, но ако прецените може за около 35долара да си поръчате fetal doppler за да слушате сърчицето на бебо в домашни условия. Добавям само, че не знам дали това няма повече да ви напрегне вместо да ви успокои.

# 239
Аз също кърмех с голям, много тъничък шал на всякъде. Много ми беше удобно. Не съм си мятала циците на ляво и дясно, ама не ме и възмущава такава гледка. Покривала съм се, защото аз така се чувствах по - добре.
Свекито искаше да ме гледала докато кърмя... Направо бях WTF! Мега извратено ми се стори и и казах, че не ми е приятно. Хахахах, може и аз да имам някакви комплекси и задръжки относно това, но пък имах огромно желание да кърмя.
В този ред на мисли бих ви препоръчала да отделите време за отворени врати в избраната от вас болница. И задавайте въпроси, защото ви представят само хубавото - което си е нормално. Аз така си избрах болница и не съжалявам! Питайте дали ще ви дадат бебето веднага след като се роди. Има ли шанс за по късно клампиране на пъпна връв? Може ли да кърмите бебето веднага след раждането (и след прегледа от неонантолог, разбира се!). Запознайте се с акушерките. Много често водят училища за бременни. Питайте дали ще разрешат да се разхождате или не до получаване на пълно разкритие. Профилактичната епизиотомия - защо? Можете ли да откажете? Аз сега ще попитам дали има как да НЕ ме проверяват за разкритие! Това беше единственото нещо, което беше мега отвратително и не искам никога да се повтаря. Просто се информирайте какво ви чака, помислете си с кое сте склонни да направите компромис и с кое не сте. Не е срамно да се пита и не са ви глупави въпросите. Разбира се, няма как да се подготвите за всичко, но вярвам, че това е пътя към едно раждане изпълнено с прекрасни спомени, каквото имах аз.

Общи условия

Активация на акаунт