Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 56

• 37 532
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
ето този б12 е много добър замества инжекциите https://aloha.bg/hydroxocobalamin-b12.html
Точно такъв вие ползвате ли?
Питам, защото купих на баща ми и му го изпратих в провинцията. Обаче той се оплаква, че не може да ги слага. Много трудно излизала дори едната капка... и така. Мисля си в баща ми ли е проблема или има нещо в капките?!?! Уж ги разклащал преди да ги слага..
Да два пъти съм купувала нямаше проблем, може би има значение дали се слагат в право или легнало положение

# 226
Мацки, днес по прочетох за желязото и витамин Б12 и сега си разсъждавам възможно ли е високото желязо при мен да се дължи на умерения дефицит на витамин Б12 ?

Високото желязо може да е признак за някаква анемия, както е при мен - моят хемоглобин е нисък, а желязото ми е в норма, и то към горна граница - имам таласемия - минор, сега когато приемам б12 предполагам, че ще падне и желязото.

# 227
Здравейте, влизам да споделя резултат след един месец на еутирокс 50. Преди месец тсх се беше вдигнало до 4.25 тъй като съм бременна и увеличих дозата. Сега резулатите са:
Тсх 0.977 при граници 0.3 до 4.2
Фт4 18.01 при граници 12 до 22
Трябва ли да променям дозата или мога да си остана на нея според вас?

# 228
Здравейте, влизам да споделя резултат след един месец на еутирокс 50. Преди месец тсх се беше вдигнало до 4.25 тъй като съм бременна и увеличих дозата. Сега резулатите са:
Тсх 0.977 при граници 0.3 до 4.2
Фт4 18.01 при граници 12 до 22
Трябва ли да променям дозата или мога да си остана на нея според вас?
На мен добре ми се виждат, но нека се изкажат и по-запознати! Т3 не сте ли пускали?

# 229
Не, казаха само т4 и тсх ще следим.

# 230
Ако Фт4 продължи да се вдига, е добре. Все пак сте били месец на тази доза, има още време да се промени. Сега е над средата, но е под горните 2/3.

# 231
  • Перник
Момичета може ли изследване на ТСХ да се направи на обяд без прием на хапче, но след хране и кафе?

# 232
за храната знам,че не е проблем, но са ме предупреждавали да не пия кафе.

# 233
  • Burgas, Bulgaria
Момичета ,бихте ли казали мнението си по тези резултати ? Жена на 34г
TSH (Тиреотропен Хормон)
0.684      mlU/       0.27-4.20

FT4 (Свободен T4)
17.100   pmol/L   12.0- 22.00

# 234
Ами тези резултати са добре но ако имате съмнения за проблем с щитовидната не са достатъчни добре е да има антитела и ехография.
Brummm според мен ти е добре дозата имай предвид че бебето ще продължава да му се увеличава нуждата и може дори още да се налага да се дига така че е добре. На мен винаги гледаха ТСХ да ми е под 1 и хормоните към горни граници.

# 235
Януари месец се виждах с една приятелка, имаше същите (не знам какво е, ще сложа снимки след малко) на същата ръка и същото място, китката. След няколко дни беше диагностицирана с Хашимото. Имахме контакт с нея, но си мисля че не е заразно. В семейството й друг няма, пък и на МП му няма нищо. Общото между нас е Хашимотото.

Приличат на малки пъпки една до друга и така образуват някаква група. Сърбят.
Възможно ли е да от ЩЖ или погрешно обвинявам за всичко нея? Или пък е заразно, но не се заразяват всички Thinking.

# 236
rovaru , и аз съм имала такива преди време. Минават си сами. Не ми е идвало на ум, че може да са свързани с Хашимото.

# 237
Може да е алергия.

# 238
Аз се бях обринала така от Еутирокса, той е с лактоза. Сменихме го с Л тироксин и нямам проблем.

# 239
  • София
Момичета може ли изследване на ТСХ да се направи на обяд без прием на хапче, но след хране и кафе?
Ц. Не може, не че не може, но няма да в реален резултата. ТСХ ако е само ТСХ може сабале и с пито хапче, ако и фт4 - нищо

Общи условия

Активация на акаунт