Съвет за изневяра

• 9 891
  • 111
  •   1
Отговори
# 75
Габз, на теб какво ти шепти интуицията? Ако, за момент се абстрахираш от всички съвети, прескачащи от едната крайност в другата, и попиташ себе си как е редно да постъпиш, какво би направила? Моля те, задай си въпроса и си отговори честно. Не кое е най - правилно, според другите, а как чувстваш, че трябва да постъпиш. Защото това, което е добро за едни, за други не е. Затова съм против събирането на различни съвети от различни типове хора, минали през подобни, но все пак различни ситуации. Вслушай се в тях, но не ги взимай за чиста монета. Да ти кажа честно, грешките в живота ми са само и единствено, когато съм решила да послушам приятелите си, за това как да постъпя, в ситуация, която късае мен и моя живот. Лично аз, не мога дълго време да тая нещо в себе си, било то тайна, лъжа, премълчаване, съмнение.. Това са душевни боклуци, които никой не заслужава да носи, но всеки има избор дали да го направи. Ти от кои си? Можеш ли да издържиш да премълчиш, и докога? Вярно е, че все някога истината ще изскочи наяве, но понякога това може да се случи и след като връзката приключи. А, ти искаш ли да си мажеш очите, с розова заблуда, че всичко е наред, докато самата ти усещаш, че не е? Повярвай ми, това чувство не отминава, когато чувстваш, че нещо не е наред, в действителност е така.

Извинявай, но, ако с моя човек не можем да си кажем всичко, да бъдем съвсем открити  и истински един с друг, защо по дяволите изобщо да съм с него?

В любовта няма грешки. Според мен, пък не е никакво престъпление, че си му отворила телефона. И, аз не го правя по принцип, но по случайност на съдбата ми се наложи да търся бившия си приятел, който имаше проблем със сърцето и изчезна, докато бяхме заедно. Преди броени дни беше излязъл от болница, и не дойде да се видим, при все това, че имахме уговорка. Притесних се ужасно, разбих вратата в тях, влязох, и по ирония на съдбата компютъра му беше отворен. За да разбера къде е погледнах последните съобщения. И останах абсолютно озадачена, сърцето ми се късеше, като видях, че момичетата с които си пише, ги нарича ,,миличко", ,,ангелче", споделя с тях прекалено лични неща, с някои по - простички пък, си пишеше мръсотии. ШАХ И МАТ!  А, аз се молех просто да го видя жив.. Когато се прибра, се оказа, че  е бил на кафе с бившата си приятелка, с която, така и не спря да комуникира 4 години. Това беше краят. И може би, защото бях избрала да не му пипам телефона, да му вярвам безрезервно и да премълчавам през годините, това, в което се съмнявам. Разказвам ти това, за да можеш, вземайки предвид фактите, да си направиш извод, никога не е казано, че при теб събитията ще се стекат драматично. Но, предателството може да се спре на време, когато покажеш къде са границите ти, за да не ги прекрачват. Според мен, премълчавайки, правиш компромис със себе си, след първия ще последва и още един, докато не ти стане навик, да пренебрегваш себе си в името на любовта.

И, из между другото, съветвам те да вземеш предвид думите, които ти бяха казани за ревността. Човек, ревнува, когато не харесва достатъчно себе си, и дори подсъзнателно смята, че може да бъде заместен от някой по - добър. Изневярвата и предателството, зависят от човека, а ревността - от самата теб. Не ти вярвам, като казваш, че не можеш да го промениш. Просто все още не си осъзнала къде се корени болестта, чиито симптом е ревност. За съжаление, много хора не го разбират, не ровят в себе си и не търсят начини да се променят. Казвайки, че не можеш да промениш нещо, страшно много се ограничаваш. Потребността от липсата на ревност ще бъде най - вече за теб. Любовта е свобода, и чистата си форма не познава ревност (разбира се, ако не ти дават поводи). И ще я изпиташ истински, само и единствено, ако се освободиш от всички тези човешки недобродетели. Не можеш да искаш нещо само за себе си, то само избира дали да бъде с теб. И, точно там е красотата. Дано отвориш ума си повече, сега са годините в които да се развиваш, а не да си хабиш ценната мисъл по някакво момче. Не, че и аз не бях така, и знам, че докато сама не го осъзнаеш, каквото и да ти говорят, дори да знаеш, че е истина, няма да го приложиш. Всичко с времето си, просто не губи твърде много.

Успех, мило момиче!
Благодаря ти, накара ме да се замисля.Проблема ми е раздвоение на личността, емоциите. Понякога си казвам всичко е в моята глава,друг път си мисля ,че наистина има нещо, честно казано обърквам се вече със самата себе си.Той е съвсем спокоен според мен,дори вярва че ще сме заедно за напред,пък в моята глава понякога излизат най-различни глупости.Не мога да кажа ,че със сигурност чувствам ,че има нещо гнило, по-скоро е малко съмнение от време на време,но съм си казала че усетя ли промяна веднага ще постъпя по някакъв начин,няма да си затварям очите.И съм си казала ,че от сага нататък няма да искам мнение от никого повече,дори и от приятелките ми, защото и те много ме отчайват , постоянно негативни неща за него,че ме бил лъгал, връзката ни не била сериозна,пък аз не го виждам така..а се замислям дали пък не ми казват истината,нали са казали ,че който в влюбен не вижда реалността,не знам много се обърквам , за сега мисля,че само времето ще покаже никой друг

# 76
На 20 г. ти е времето да се радваш на живота и младостта си, на любовта с избрания човек, не да се вкарваш в някакви филми. Гледай по-леко на живота, вярвай на човека, пък ако не ти оправдае доверието, тогава ще му мислиш.

Ровенето в личните неща го забрави. Както казах по-горе, това е отвратително. Ако той ти рови в телефона, ок ли си с това...?

Или му вярваш, или се разделяте...поне за мен това е нормална връзка. Дебнения, ровене, разпити са ми супер странни отношения.

Даваш му да разбере и осъзнае, че, ако стъпи встрани, това ще бъде краят несъмнено. Ако има акъл в главата и желание да е с теб, няма да го направи. Ако няма, и нон стоп да го следиш, пак няма да има полза.

Твоя си работа, разбира се, чии съвети ще послушаш и как ще живееш.  Peace

# 77
Мисля, че е съвсем нормално. Жените по начало сме по - емоционални. Но, ако се научим да не се владеем от емоциите, а от трезвения си разум, ще допускаме грешки по - рядко. Така наречения умствен процес ,,overthinking", в интерес на истината е знак на по - висока интелигентност, това е начин на мислене, който все още не съм разбрала как може да бъде стопиран. От една страна създава напрежение и стрес, но пък от друга си подготвена и за най - лошия сценарий, защото в ума си вече си го разиграла.

Относно приятелките ти, и това, че ти вкарват негативизъм, не ти трябват негативни хора в живота. Моята връзка, също по - голямата част от приятелите ми не я одобряват, но никой не знае какви са всъщност нещата между нас. Отсрани, понякога се вижда по - добре, друг път, пък не. Всеки си има своя път, дори да е грешен, последствията са за теб. Истинските приятели ще изкажат мнението си, без да те съдят, пък, ако се окажат прави накрая, ще бъдат до теб, когато си разбита на парчета. Радвай се на живота, на моментите, те никога няма да се повторят! Щом обичаш човека, изживей тази любов, в дълбочина, тук и сега. Защото за съжаление, всичко е до време. А, това, което наричаш раздвоение на личността, според мен е борбата между ума и сърцето Simple Smile

# 78
Естествено, че ако мъжа има 2-3-4 познати /приятелки, които споменава в разни ситуации чат пат, и една (случайно открита), за която и гък не е казал, става съмнителен. И аз да съм, ще преровя де що техника има господина, за да разбера става ли нещо... Директен въпрос /разговор в случая не върши работа, щом досега я е държал в тайна, шанса да чуя "Да, познавам я, свалям я!" е почти нула.

# 79
Просто го попитай.

# 80
  • София

Простото не винаги е правилно.
На нея ѝ трябва истината, а ако има нещо, той няма да си признае.

# 81
По-добре да попита. Дали ще признае и дали има нещо за признаване сама ще разбере, иначе ще се тормози, ще си навива на пръста и по-лошо ще става с мълчание.

# 82
Девойката си каза- раздвоение на личността! Да сбъркаш 9 месеца с 4 (тогава 3), да кажеш много съм ревнива, а после да спименеш, че тук те изкарахме ревнива... си е странна работа!
Ще ти кажа нещо, относно чатовете в интернет, ей така, за да ти стане още по-ревниво и несигурно: чатовете се трият, особено тези, които не трябва да се разбират 😊. Има скрити чатове, които излизат само при конкретно търсене и парола. Хора си правят и друг фейсбук за спикойно чатене с любовници.
Край, паника... к’во правим сега? Как ще го следиш? Хората са го измислили, не си пътвата ровеща в телефон, няма и да си последната! Ако някой има нещо да крие, ако е хитър, нищичко може да не разбереш.
Относно единствената, мила... няма как да стане 😂. Хвани си кон с капаци. Невъзможно е човек да не погледне никога никой друг, да не пофлиртува... изневери има, случват се и ще се случват винаги! За съжаление е така. На 20 години си, няма никаква гаранция, че и ти няма да изневериш някога!
И не, ние не сме предали се жени, които си затварят очите за изневяра! За себе си казвам, аз съм жена, на която ако изневерят ще му тегля една майна и кой от къде е. Но определено няма да си търся изневярата под дърво и камък, не защото съм се предала, а защото не искам да си сговнясвам живота.
Хората сами си усложняваме живота. Много обичам да казвам тази мисъл: Никой не ти е длъжен и ти не си длъжна на никого! Цинично е, знам, но единствена има само в приказките! Мразиш да те лъжат? А ти защо лъжеш? Защо имаш тайни? Ето, криеш от него, че си му чела чат... Ядосвам се много на такива мелодрами! Щом не си щастлив, прав ти път!

# 83
Скрит текст:
Девойката си каза- раздвоение на личността! Да сбъркаш 9 месеца с 4 (тогава 3), да кажеш много съм ревнива, а после да спименеш, че тук те изкарахме ревнива... си е странна работа!
Ще ти кажа нещо, относно чатовете в интернет, ей така, за да ти стане още по-ревниво и несигурно: чатовете се трият, особено тези, които не трябва да се разбират 😊. Има скрити чатове, които излизат само при конкретно търсене и парола. Хора си правят и друг фейсбук за спикойно чатене с любовници.
Скрит текст:
Край, паника... к’во правим сега? Как ще го следиш? Хората са го измислили, не си пътвата ровеща в телефон, няма и да си последната! Ако някой има нещо да крие, ако е хитър, нищичко може да не разбереш.
Относно единствената, мила... няма как да стане 😂. Хвани си кон с капаци. Невъзможно е човек да не погледне никога никой друг, да не пофлиртува... изневери има, случват се и ще се случват винаги! За съжаление е така. На 20 години си, няма никаква гаранция, че и ти няма да изневериш някога!
И не, ние не сме предали се жени, които си затварят очите за изневяра! За себе си казвам, аз съм жена, на която ако изневерят ще му тегля една майна и кой от къде е. Но определено няма да си търся изневярата под дърво и камък, не защото съм се предала, а защото не искам да си сговнясвам живота.
Хората сами си усложняваме живота. Много обичам да казвам тази мисъл: Никой не ти е длъжен и ти не си длъжна на никого! Цинично е, знам, но единствена има само в приказките! Мразиш да те лъжат? А ти защо лъжеш? Защо имаш тайни? Ето, криеш от него, че си му чела чат... Ядосвам се много на такива мелодрами! Щом не си щастлив, прав ти път!
Добре де, що ти е бунак, който се сваля на всяка, пък после трие?
Момичето точно това иска да изясни за себе си...с какъв "идиот" си има работа:
-дали със сериозен мъж, който не се захласва по всяка интернет-кифла
-или с поредния льольо, който "живее" в социалните мрежи и му е особено важно всякакви кифли да му "лайкват" плочките
, за да знае какво да прави с връзката.

един съвет за лесно "ориентиране": мъж/жена, които живеят повече във виртуала, отколкото в реала, обикновено не си струват усилията.

# 84
Момичето точно това иска да изясни за себе си...с какъв "идиот" си има работа:
-дали със сериозен мъж, който не се захласва по всяка интернет-кифла
-или с поредния льольо, който "живее" в социалните мрежи и му е особено важно всякакви кифли да му "лайкват" плочките
, за да знае какво да прави с връзката.

Вероятно отлично знае с какво си има работа, тъй като според мненията ѝ имат заигравки от няколко години, но не ѝ харесва това знание. Вече в поредна тема го описва като несериозен, как се лъжели и наранявали взаимно, той как изчезвал без обяснение за по седмица, тя пък се примирявала да е нейде в покрайнините на вниманието му и той да се сеща за нея само когато няма нищо на хоризонта. Последно преди месец бил станал много сериозен, ама явно тази сериозност е била за месец и той продължава да си ергенува и да не приема авторката сериозно, а тя се тръшка това Голямата Любов ли е, изневеряват ли ѝ и т.н. Дори не е ясно той знае ли, че е в Сериозна Връзка, или просто си продължава стандартното за "двойката" иди ми-дойди ми, с което тя е била уж ок преди.

# 85
Франсоаз, не ми разбра коментара вероятно. Изобщо не казвам да седи с "бунак", момичето няма как да намери тук отговора на въпроса дали й изневеряват...дадох няколко съвета, взеха ми се под внимание само някои неща, неприятни за девойчето. Обиди се.  Вярно е, че е пуснала из този форум няколко  теми за конкретната си връзка, абсолютни мелодрами!
Ей, Габенце, да, абсолютно имаш проблем със самочувствието!
а това дали имам мисъл Joy хахаха, котенце, моля те Simple Smile
А ти имаш ли?
9 месеца? 4 месеца? Ревнива? Не? А?
Направи една нова тема с друга история, молим та и там ще дойда да те посъветвам Simple Smile

# 86
Габи, трябва да чуеш и мненията, които не ти харесват. Порасни!  Peace

Може и на мен да лепнеш етикета "злобна лелка", но няма да ти кажа, че си права. Ами, не си! Питах те дали си ок той да ти рови тайно в телефона, не ми отговори.....

Малка си, ама ще пораснеш, ще ти дойде акълът в главата, няма страшно.... Peace

# 87
Габито мина в режим 'Защита' като й казаха две-три истини. Сега ще започне да обяснява колко е велико и ненадминато по всички показатели гаджето ...
Типично пуберско поведение (излагацията с този емотикон хич няма да я коментирам Kissing Heart) тя вече не е пубер ...

# 88
Габито мина в режим 'Защита' като й казаха две-три истини. Сега ще започне да обяснява колко е велико и ненадминато по всички показатели гаджето ...
Типично пуберско поведение (излагацията с този емотикон хич няма да я коментирам Kissing Heart) тя вече не е пубер ...
Че къде съм започнала да обяснявам колко е велико гаджето ми,това няма никога да го направя докато той не ми го покаже.Ако беше така изобщо нямаше да правя тема.И кажи ми кое беше истината? Тук никой не може да ми каже истината,защото истини няма,има различни гледни точки! Всеки човек видя различно ситуацията ми и според житейския си опит и умствен капацитет ми изказа мнение, което в крайна сметка не може да ми послужи по никакъв начин .Че по горната госпожа ми каза "за по голяма ревност и несигурност,той си трие съобщенията" , ти случайно да не беше до мен и да видя,че ги трие ?Това ли беше истината, дето ми е казала,а и забрави да кажеш Казаха и истината в очите! Wink Щеше да звучи още по яко😂
Признах си,че съм ревнива,тъй като вие ме определихте такава,без да съм споменавала ,все пак не съм писала "Хора кажете си мнението за мен" исках съвет за ситуацията в която съм ,но това ще е последната ми публикация,така че ако ще пишете още нещо за да ми вгорчите още по така или иначе заядливия,несигурен и ревнив начин на живот,давайте ще влизам да ви гледам изказванията! Stuck Out Tongue

ПС: дано това емотиконите вече не те смути

# 89
Аз започвам да се надявам, че темата е пързалка ... Така добре започна, вкара сиво вещество, а сега отговаряш като 15 годишна ощипана гУспоИца ...
Мен нищо не ме смущава. Не лъжа приятелят си, и той не ме лъже. Не сме се изолирали от света. Не влизаме и във филми, стигащи до теми в бг-мамма.
А ти не разбра И моят коментар, което е показателно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт