Съвет за изневяра

• 9 902
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
  • В.Търново
Защо всички се опитвате да убедите момичето, че не е права като е ровила в телефона.Хайде ,стига.колко от вас са ровили в телефоните на гаджетата си или съпрузите?Много.Просто не искат да си го признаят, защото не е много редно.
Щом го е направила, значи така го е почувствала, интуиция или несигурност...няма значение, имало е причина.
Аз  не бих вярвала на този господинчо.Едва ли са добри приятели с тази от социалните мрежи, че да се чуват по 3-4 пъти на ден и да си пишат толкова често, а на всичкото отгоре се познават и от интернет, а не са стари познати/приятели.Ако бяха такива беше редно момичето да знае за тяхното познанство.
По-добре не го питай нищо, бъди нащрек и следи за сигнали.За мен не му е чиста работата на господина.Или са в начален процес на свалка или скоро ще започне.

# 61
Нищо не се опитвам да я убеждавам. Все ми е тая дали му рови на приятеля си в телефона, компютъра, джобовете...
Щом е изпитала тази "потребност", значи му няма доверие. Защо са заедно тогава? Да се дебнат? Да си преравят личните вещи?.....?

И, не, не съм ровила в телефона на мъжа си. Отвратително е...

ПС: по темата, копнато от фейсбука:

# 62
Остроумно като повечето мъдрости от фейсбук.

# 63
Защо всички се опитвате да убедите момичето, че не е права като е ровила в телефона.Хайде ,стига.колко от вас са ровили в телефоните на гаджетата си или съпрузите?Много.Просто не искат да си го признаят, защото не е много редно.
Щом го е направила, значи така го е почувствала, интуиция или несигурност...няма значение, имало е причина.
Аз  не бих вярвала на този господинчо.Едва ли са добри приятели с тази от социалните мрежи, че да се чуват по 3-4 пъти на ден и да си пишат толкова често, а на всичкото отгоре се познават и от интернет, а не са стари познати/приятели.Ако бяха такива беше редно момичето да знае за тяхното познанство.
По-добре не го питай нищо, бъди нащрек и следи за сигнали.За мен не му е чиста работата на господина.Или са в начален процес на свалка или скоро ще започне.

Еми ще се разбере скоро,за сега не съм питала и за нататък не знам.Също така аз съм прекалено ревнива и няма смисъл да се боря със себе си,така съм си и не мога да приема такива"приятелства" ,и не нямам ниско самочувствие, просто искам да съм единствена,но явно повечето жени тук се примиряват с мъжете си ,поради деца или други причини,или просто че нямат други възможности и не си правят труда да си отворят очите.Може и да греша за някои,но не мога да повярвам,че никоя никога не се е усъмнила в мъжа си

# 64

Еми ще се разбере скоро,за сега не съм питала и за нататък не знам.Също така аз съм прекалено ревнива и няма смисъл да се боря със себе си,така съм си и не мога да приема такива"приятелства" ,и не нямам ниско самочувствие, просто искам да съм единствена,но явно повечето жени тук се примиряват с мъжете си ,поради деца или други причини,или просто че нямат други възможности и не си правят труда да си отворят очите.Може и да греша за някои,но не мога да повярвам,че никоя никога не се е усъмнила в мъжа си

Аз не съм ревнива, но също не приемам подобни приятелства, а когато имах сериозни съмнения,че нещо се върти зад гърба ми, вече беше късно.

# 65
Габз, ти само приятели жени ли имаш?
Да, щом се познават отскоро може да е нещо повече, но сигурна ли си, че просто девойката не е сменила ФБ да речем, или че не се познават от ученическите си години да речем, и чак сега се откриват?
Нелепо е изказването ти за това как другите жени търпяли, след като ти пускаш тема, в която обясняваш за някаква изневяра, която не се знае дали се е случила дори, а в същото време си траеш и не предприемаш действия за собственото си успокоение.

И да, до сега съмнения съм имала само в една връзка, говорих, разбрахме се и я прекратих. Настоящият ми приятел също има жена приятелка, постоянно имам достъп до ФБ му, но никога за 3 години не съм го отворила, а още повече чела.

# 66
Авторке,безпричинната ревност си е точно ниска самооценка. Искала да бъде единствена... Ами затвори го вкъщи,заключи го,спри му интернета и нека общува само с теб...
Аз общувам и си пиша с много мъже (приятели,колеги,познати) и НИКОГА не съм изневерявала. Ама някой такъв като теб да ми рови телефона и да ми държи сметка - НЕ. Ако един човек държи на теб и те обича - и сто жени да му пишат ще е твой. Ако е решил да изневери - скъсай се проверки и ще го направи. С твойто поведение тровиш само и единствено себе си. Щом това ти харесва - продължавай. Аз винаги гласувам доворие,давам свобода и ако насреща е правилният човек- ще го оцени.

# 67
Голям проблем става, когато не си наясно с кого общува половинката  ти.Приятелки, да, обаче ако другата половинка не знае нищичко за нея, става много съмнително.Моят бивш също е имал 2 приятелки с които си общуваше докато бяхме женени, но споделяше за разговорите си с тях, или че през деня се е видял с еди коя си и така.Аз тях съм ги виждала, общувала съм, макар да не са от общ приятелски кръг,и мога да преценя какви са им отношенията.Нормални, жени на място.А познайте,когато е подхванал отношения с любовницата, дали и думичка беше споменал, че се вижда с някоя си, хехехе... Така че има много голяма разлика дали крие определена комуникация с жена или не.Ако крие,винаги е съмнително какво се случва.И изобщо не е задължително половинката да е ревнива, когато става въпрос за предаване на доверието.

# 68
Голям проблем става, когато не си наясно с кого общува половинката  ти.Приятелки, да, обаче ако другата половинка не знае нищичко за нея, става много съмнително.Моят бивш също е имал 2 приятелки с които си общуваше докато бяхме женени, но споделяше за разговорите си с тях, или че през деня се е видял с еди коя си и така.Аз тях съм ги виждала, общувала съм, макар да не са от общ приятелски кръг,и мога да преценя какви са им отношенията.Нормални, жени на място.А познайте,когато е подхванал отношения с любовницата, дали и думичка беше споменал, че се вижда с някоя си, хехехе... Така че има много голяма разлика дали крие определена комуникация с жена или не.Ако крие,винаги е съмнително какво се случва.И изобщо не е задължително половинката да е ревнива, когато става въпрос за предаване на доверието.

Именно това се опитвам да кажа.Всички тук ме изкараха ревнива,че и с ниско самочувствие,а изобщо не става въпрос за ревност,а за това че той  крие нещо от мен.Имам страх от предателство ,и винаги гледам да съм наясно със ситуацията,а не накрая да плача и да се чудя от къде ми е дошло .

# 69
На колко години беше, авторке?

# 70
На колко години беше, авторке?

Другия месец правя 20

# 71
Ясно!

Успех ти пожелавам!

# 72
  • София

То, хубаво искаш да си единствена, ама за целта трябва да го отвлечеш на необитаем остров. Не виждам друг начин да парираш контактите му с жени.
Не е голяма хвалба че си прекалено ревнива- то си е болестно състояние от един момент нататък.
Аз бих те посъветвала, като си тръгнала да дебнеш и проверяваш, да стигнеш до края, заради теб самата.
Да видиш доколко вътрешното ти чувство е правилно или доколко ти вреди излишната ревност.
Но, без да го подлагаш на разпити.
Ако се окаже второто, ще разбереш защо и без причина хората крият познанства с другия пол.

# 73
Нали уж на 9 месеца ви била връзката преди един месец, сега пък 4 месеца била:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1094314.msg38218666#msg38218666

Абе мани.

# 74
Габз, на теб какво ти шепти интуицията? Ако, за момент се абстрахираш от всички съвети, прескачащи от едната крайност в другата, и попиташ себе си как е редно да постъпиш, какво би направила? Моля те, задай си въпроса и си отговори честно. Не кое е най - правилно, според другите, а как чувстваш, че трябва да постъпиш. Защото това, което е добро за едни, за други не е. Затова съм против събирането на различни съвети от различни типове хора, минали през подобни, но все пак различни ситуации. Вслушай се в тях, но не ги взимай за чиста монета. Да ти кажа честно, грешките в живота ми са само и единствено, когато съм решила да послушам приятелите си, за това как да постъпя, в ситуация, която късае мен и моя живот. Лично аз, не мога дълго време да тая нещо в себе си, било то тайна, лъжа, премълчаване, съмнение.. Това са душевни боклуци, които никой не заслужава да носи, но всеки има избор дали да го направи. Ти от кои си? Можеш ли да издържиш да премълчиш, и докога? Вярно е, че все някога истината ще изскочи наяве, но понякога това може да се случи и след като връзката приключи. А, ти искаш ли да си мажеш очите, с розова заблуда, че всичко е наред, докато самата ти усещаш, че не е? Повярвай ми, това чувство не отминава, когато чувстваш, че нещо не е наред, в действителност е така.

Извинявай, но, ако с моя човек не можем да си кажем всичко, да бъдем съвсем открити  и истински един с друг, защо по дяволите изобщо да съм с него?

В любовта няма грешки. Според мен, пък не е никакво престъпление, че си му отворила телефона. И, аз не го правя по принцип, но по случайност на съдбата ми се наложи да търся бившия си приятел, който имаше проблем със сърцето и изчезна, докато бяхме заедно. Преди броени дни беше излязъл от болница, и не дойде да се видим, при все това, че имахме уговорка. Притесних се ужасно, разбих вратата в тях, влязох, и по ирония на съдбата компютъра му беше отворен. За да разбера къде е погледнах последните съобщения. И останах абсолютно озадачена, сърцето ми се късеше, като видях, че момичетата с които си пише, ги нарича ,,миличко", ,,ангелче", споделя с тях прекалено лични неща, с някои по - простички пък, си пишеше мръсотии. ШАХ И МАТ!  А, аз се молех просто да го видя жив.. Когато се прибра, се оказа, че  е бил на кафе с бившата си приятелка, с която, така и не спря да комуникира 4 години. Това беше краят. И може би, защото бях избрала да не му пипам телефона, да му вярвам безрезервно и да премълчавам през годините, това, в което се съмнявам. Разказвам ти това, за да можеш, вземайки предвид фактите, да си направиш извод, никога не е казано, че при теб събитията ще се стекат драматично. Но, предателството може да се спре на време, когато покажеш къде са границите ти, за да не ги прекрачват. Според мен, премълчавайки, правиш компромис със себе си, след първия ще последва и още един, докато не ти стане навик, да пренебрегваш себе си в името на любовта.

И, из между другото, съветвам те да вземеш предвид думите, които ти бяха казани за ревността. Човек, ревнува, когато не харесва достатъчно себе си, и дори подсъзнателно смята, че може да бъде заместен от някой по - добър. Изневярвата и предателството, зависят от човека, а ревността - от самата теб. Не ти вярвам, като казваш, че не можеш да го промениш. Просто все още не си осъзнала къде се корени болестта, чиито симптом е ревност. За съжаление, много хора не го разбират, не ровят в себе си и не търсят начини да се променят. Казвайки, че не можеш да промениш нещо, страшно много се ограничаваш. Потребността от липсата на ревност ще бъде най - вече за теб. Любовта е свобода, и чистата си форма не познава ревност (разбира се, ако не ти дават поводи). И ще я изпиташ истински, само и единствено, ако се освободиш от всички тези човешки недобродетели. Не можеш да искаш нещо само за себе си, то само избира дали да бъде с теб. И, точно там е красотата. Дано отвориш ума си повече, сега са годините в които да се развиваш, а не да си хабиш ценната мисъл по някакво момче. Не, че и аз не бях така, и знам, че докато сама не го осъзнаеш, каквото и да ти говорят, дори да знаеш, че е истина, няма да го приложиш. Всичко с времето си, просто не губи твърде много.

Успех, мило момиче!

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 11:32 от L.D.

Общи условия

Активация на акаунт