АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 863
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте момичета!

Отдавна не съм влизала в темата и тя се напълнила с бебета HeartHeartHeart
Да са живи и здрави, да са щастливи и да носят радост и хармония в семействата ви! Nature High BrightnessА на майките, бързо възстановяване Hug

Аз съм  вече на финалната права, но засега няма никакви признаци за скорошно раждане. Според лекарката ми, най-вероятно ще пренося - нямам разкритие, шийката не е готова още. С бебето всичко е наред, 3,400 кг. е, обърнал се е с главата надолу (слава Богу, упражненията за обръщане са подействали!!!) и чакаме да тръгне раждане...когато.

Аз съм използвала консултантите от Национална асоциация "Подкрепа за кърмене". Консултантите могат да дойдат и в болницата и вкъщи и помагат безплатно. На мен ми помогнаха с първото ми дете, след това не ми се е налагало да ползвам препоръките и помощта им, но ако сега ми се наложи, ще ги потърся отново.

Ава, много се радвам за вас!!!!

Колан съм ползвала само след първото раждане и то за кратко. Диета и много движение, само това помогна при мен за сваляне на килограми и прибиране на корема. След второто раждане имах голяма диастаза, правех специални упражнения тогава, но се събра. С колан няма как да се коригира диастаза Wink

# 496
Момичетаааа, пише една щастлива баба. От вчера си имаме внучка. Бебето Тифани се роди на 10-ти април, с десет дена по-рано, в клиниката на докторите Пламен Дочев и Михал Шчупак в Чикаго. Дъщеря ми и бебето са добре. Мерките са 3,100 кг и 49 см. Естествено първо раждане. Майката на момчето е била неотлъчно до дъщеря ми, а и таткото се е прибрал от път и пренощувал при тях в клиниката. Днес май ще ги изписват - там е така бързо-бързо.
На всички предстоящи мами - леко раждане и скоро да си гушнете бебенцата.
Много сме щастливи!!!

# 497
  • София, България
Jessy3, справила си се страхотно! Blush

Ema__, честита рожба! Да ви е жива и здрава и послушна! Heart

Milenna, честита внучка! Много да ви радва и бързо възстановяване на мама! Heart

Колан няма да ползвам. Доколкото знам от трениори, които съм питала преди време, правят мускулите лениви и не се препоръчват изобщо.

# 498
  • София
 Честита София, да е здрава и щастлива!
Мами,и аз да се похваля..Днес в 10:30ч по естествен начин на бял свят се появи и нашата принцеса София..3100гр 50см 👶🏻
Много съм развълнувана и щастлива и пожелавам на всички това щастие...❤

Milenna, честито внуче 🍀

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 13:34 от Ева на третия етаж

# 499
Честито на родилитее се принцеси!
Нека бъдат здрави и благословени.🍀😘❤

Аз днес ходих за първи път в МД за тонове. Тъй като вчера ми беше термина по цикъл, а по ехограф е на 18.04, реших да ида там и да споделя с дежурен лекар. След обяснението ми той каза: Ти до сега трябваше да си родила... остави тези оволации и ехографи... от днес преносваш.
Малко ме изплаши.После ми обясни, че ако тоновете са добри( а те са) може да не оставам в болница, но всеки ден трябва да ходя до понеделник и ако до тогава не родя, направо с багажа... Моята АГ така спокойна, че е нормално до понеделник да не родя, а този Доктор ме стресна яко...На няколко пъти спомена "рисков момент". Съжалявам че ви натоварвам с моите драми, но търся утеха в групата...

# 500
Здравейте ! И при мен е същото,терминът ми беше на 09.04 , а още не съм родила,ходих си на тонове,всичко е ок.Докторът не се притеснява,утре ме вика на преглед,да видим какво е положението,признаци почти никакви,освен стягания чат пат.Второ раждане ще ми е,дъщеря ми си тръгна сама ден преди термин и сега ми е страшно напрегнато,ако се наложи предизвикване.

# 501
  • София, България
Десислава Кирчева 602043,  по дебелите книги преносване до 42-ра седмица е нормално, заради различна овулация, недоразвито(неготово) бебе или някакви други причини. От друга страна не е хубаво преносването след термин, защото може да започне замърсяване на околоплодните води, когато детето започне, така да се каже, да ходи до тоалетната вътре, защото вече е готово за външния живот. А това няма как да се види, освен по тоновете на бебето, ако започнат да падат, значи има страдание на плода. Те за това при преносване се следят всеки ден.
Та... мисълта ми е, че донякъде го разбирам доктора от МД, който надали е искал да те наплаши, ама те са се нагледали на всичко. По-скоро спокойствието на другите лекари ме учудва. Simple Smile

# 502
Благодаря Ви момичета!!! Само, ако знаете как ми действате успокояващо...Само като знам, че ще напише две- три слова и ми олеква.Благодаря ви още веднъж😘😇

# 503
Рискови моменти има и аз разбирам предпазливите лекари.
Рисков момент е и най-малкото падане на тонове като при мен.
Момичета, следете за фетални движения.
Аз усетих събота и неделя, че не са като преди и понеделник сутрин беж на тонове и после беж на секцио.
Докторката ми обясни , че понякога дори от тонове и кръвоток не може да се разбере, че плодът страда.
При мен тоновете бяха показател, дори не изчезваха, а просто бяха ниски.
Слушайте лекарите и беж на тонове , ако нещо се притесните.
Няма място за излишна паника, в днешно време реакциите на лекарите са адекватни.
Поздрави от мен и бебо

# 504
Десислава, и аз съм в същата ситуация. На 10-ти ми беше термина, с 3 см. разкритие съм от петък, но никакви болки или други признаци на започнало раждане. Днес ходих на запис, в болницата, в която ще раждам, същото ми казаха и на мен. Ще ходя всеки ден и ако до 16-ти няма развитие ме приемат за индуциране.

# 505
Soft, силно се надявам да сме родили до определените ни дати...  На мен ми е толкова притеснено, днес рева като луда... а реално няма за какво. Тоновете са добре и въпреки всичко се треса от паника. Как се справяш/ те със стреса?.

# 506
На мен ми е втора бременност, при първата преносих седмица, след което ме приеха и предизвикаха раждането, така че имам вече опит с преносването Laughing

Помня, че и аз като теб бях много изнервена първия път, емоционално го приемах, нямах търпение, а в същото време ме беше и страх от предстоящото. Simple Smile

Сега съм много по-спокойна, вълнувам се за срещата с малкото човече, знам че няма полза от излишни тревоги и това е съвета ми към теб. Фокусирай се върху хубавото събитие, което ти предстои, мисли си как ще гушкаш бебчето си след няколко дни и се настрой максимално положително. Simple Smile Успех!

# 507
Много ти благодаря! Ще се опитам да съм спокойна,  няколко дни са все пак, нали 😉 Всичко добро и бързо и леко раждане 😘🤗🍀😇

# 508
  • София
Момичета,  аз също преносих при първата бременност с 5 дни. Приехаме в понеделник, за да родя във вторник независимо как. През ноща започнаха контракции и родих по нормален начин.
Опитайте се да сте спокойни, не е страшно пренасянето.
Предстои ни нещо уникално, прекрасно и изключително 👼🤗❤️

# 509
Да, и аз преносих с първата бременност 5 дни. Тръгна си нормално без индуциране и без да ме викат в болница на 5тия ден. Всичко мина добре. Не се притеснявайте от това. Щом ви следят всичко ще е наред. Бебчетата най добре знаят кога са готови Simple Smile

Да попитам, някоя мама споменаваше за детенце болно от шарка. В градината на каката върлува варицела в момента, тя засега е ок, но най вероятно ще я хване. Малко се притесних, че казват, че около  раждането не е ок. Моят доктор каза, че щом съм я карала аз, няма страшно за мен и бебето. Някои дали знае повече по въпроса да сподели? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт