АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 907
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
   Лекарят беше спокоен, каза, че се случва, само трябва да се следя. Важно е след това как продължава кървенето - може да имам зацапване, но не и обилно кървене(т.е. да напоя цяла дамска превръзка в рамките на 24 часа). Сега само лежа, не смея да се движа. Наблюдавам се, но ми е притеснено.
   Самият преглед се прави за да се види как е шийката, как е позиционирана главата на бебето и т.н. Всичко беше добре, докато не се изправих. Та така, имам още малко до термин, а ако не родя до 5 дни, ще имам още един такъв преглед+тонове.
   Имам познати, които родиха след вагинален преглед, понеже понякога предизвиква контракции, така че съм в очакване, както се казва.
Ами аз първото дете родих така преди 6г,  след преглед за разкритие лекаря каза че ми е паднала тапата, докато се прибера ми се "изляха"буквално водите и след няколко часа родих. Иначе имах само и единственно контракции и 1.5см разкритие

# 406
И на мен ми е много притеснено. Утре ме викат в болницата за преглед и ще решават какво ще правим. Изпитвам ужас от нейзвеството какво ме очаква. Силно се надявам бебчо да тръгне днес, все пак утре ми е термина.

# 407
  • Г. О.
Eclipse, пожелавам ти до утре да си родила и да си ни се похвалила! Всичко да мине леко и безпроблемно.

# 408
  • София
Здравейте, момичета! Аз май ще родя без да съм минала нито един вагинален преглед. Със секцио ще раждам и може би заради това. Честито на всички, които вече гушкат бебоци, на мен ми остава още съвсем малко.

# 409
Скоро не съм писала.. Но да се отчета. Вече съм 37г.с. В понеделник бях на преглед, нямам разкритие, шийката е скъсена, но не достатъчно. Доктора каза, да стискам поне още около седмица. На 8ми пак съм на преглед и имам час и за анестезиолог. Мисля да питам за епидурална упойка. Иии така. Малко ме е страх от раждането, но пък бебата трябва да дойде, няма как да стои там вечно Grinning
Честито на всички мамчета! Живи и здрави бебчета и бързо възстановяване на всички Heart Eyes

# 410
Здравейте, момичета! Аз май ще родя без да съм минала нито един вагинален преглед. Със секцио ще раждам и може би заради това. Честито на всички, които вече гушкат бебоци, на мен ми остава още съвсем малко.

Да, и аз така. Трябваше вчера да реши дали ще е нормално раждане или секцио, и да прави вагинален преглед, но като видя, че започва да се притиска пъпната връв, насрочи директно дата за секцио и съм леко в шок още, защото си мислех, че малко повече време ще имам.

Честито и от мен на всички бебета и майките им!

# 411
Честити априлчета, честити бебчета! Чета коментарите и се радвам заедно с вас за щастливите новини. Днес ми беше термина.. а вече сме на 9 дни и сме си у дома. Все още свикваме една с друга, но усещането ми е, че цял живот малката е била с мен. Не мога да й се нагледам. Скоро всички ще усетите това уникално чувство.
За мамите, минали секцио- болката минава, щом ви дадат бебчето. Първата нощ в болницата не можех да мръдна, но в момента, в който ми я донесоха и оставиха за известно време - забравих всичко и положих всякакви усилия да де надигна за да я докосвам. С раздвижването историята беше същата- знаех че колкото по бързо стана, толкова по скоро ще я гушкам. Вчера ми махнаха конците и започвам да забравям преживяното, а и всяка болка си струва !
Успех на всички - на тези, които им предстои желая кураж и сила, а на тези които вече гушкат бебенца - много любов и спокойствие !

# 412
  • София
Сърничка77, с теб сме родили на същата дата! Да не сме се засякли и в болницата? Аз бях в Майчин дом. Ние с моята малка Анджела днес (на деветия й ден на този свят) направихме първата разходка на открито. Увих я хубаво и я изнесох за половин час пред блока. Как примижаваше на слънчицето! Много й хареса разходката!
Мами, желая и на вас скоро такова щастие!

# 413
  • София
Belindaaa1, veselat, Dani, честито! Да сте много здрави и щастливи!

Вчера се появи и нашата принцеса - Биляна, 3.600 кг, 52см. За жалост се наложи секцио, но важното е, че е добре Heart EyesHeart

# 414
Ktara, в Благоевград раждах аз. Аз вчера я изкарах на прозореца, а утре мисля с количката навън.
Искам да попитам тези със секциото- колко време трябва да де пазим от вдигането на тежко и колко тежко е това тежко ? Питам по повод количката- трябва да кача 10 стъпала до асансьора (в панелка сме). Знам че на колелата се вдига, но пак е усилие. Вие как мислите, това брои ли се към тежкото?

# 415
Ktara, в Благоевград раждах аз. Аз вчера я изкарах на прозореца, а утре мисля с количката навън.
Искам да попитам тези със секциото- колко време трябва да де пазим от вдигането на тежко и колко тежко е това тежко ? Питам по повод количката- трябва да кача 10 стъпала до асансьора (в панелка сме). Знам че на колелата се вдига, но пак е усилие. Вие как мислите, това брои ли се към тежкото?
Може някой съсед да ти помогне, аз бях нормално, но все някой уцелвах, аз си взимах бебето, а те количката

# 416

Не е желателно да вдигаш тежко, на мен докторката предния път ми каза да не вдигам нищо повече от детето, дори в началото ако има някой да ми го подава. Мисля, че количката с детето ще е доста тежка.

# 417
  • София, България

Вчера се появи и нашата принцеса - Биляна, 3.600 кг, 52см. За жалост се наложи секцио, но важното е, че е добре Heart EyesHeart

Честито! Blush да е жива и здрава!

Много зависи каква е количката, колко големи да ѝ колелата. Но ако я мъкнеш на колела и те са големи, усилието не е чак толкова голямо Simple Smile Но по-добре изчакай някой друг ден.

# 418
  • София
Чудесна новина. Да е много здрава и щастлива! Прекрасно име сте избрали, много красиво.

# 419

Честита принцеса Heart
Да е жива, здрава и много да се слушате. На теб бързо възстановяване ❤️ ❤️ ❤️

Общи условия

Активация на акаунт