АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 879
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София, България
Радвам се, че сте си вкъщи. Борбено момиченце! Да е жива и здрава Heart

Благодаря ти за отговора!
То не е ли като болничен лист, който трябва да предаде на работодателя си?

# 481
  • София
Аз помпата я бутнах в багажа да не се оставя без помпа случайно
Я да ви питам бащинсите 15 дни болничен от болниците при изписването ли дават болничния лист? Заявяват ли си го предварително? Изобщо какво се изисква?
Взима се бележка от болницата, която удостоверява деня на изписването. От тази дата се броят 15 календарни дни. Попълва се и една декларация, която работодателя ще ви даде. Това е.

# 482
  • София, България
Благодаря ти, Margafuci, аз уж това работя и се занимавам с документите на фирната, но сме малка фирма и до сега бащинство никой не е взимал. Ще питам нашето счетоводство за тази декларация да ми я изпратят да я видя.

# 483
Purple, търсиш Даниела в отделението ( 2 кабинет) веднага като влезеш в отделението -втората стая в дясно.
Тя ще ти даде бележка да попълните и като ходиш за документите ( 2, 3 дни след изписването) тя ще ти я даде.
Съветвам те да си платиш и парите предния ден преди изписването, за да не се занимавате в деня с глупости.
Даваш копие от фактурата горе и в деня на изписването само даваш личната карта да те отпишат.

# 484
  • София
Честито НефертитиЯ, eclipse23, steisi77- Jessy, Margafuci  (на една дата сме с вас Blush )! Ава, много се радвам за вас.
И ние сме си вкъщи от понеделник. Ако някой се притеснява за кърмене при секцио, искам да споделя, че на мен ми потръгнаха нещата-отидох за естествено раждане, но тъй като родих секцио я сложих на гърда почти 24ч по-късно и въпреки това тя си засука от раз от едната гърда. Помпа ползвах само за другата гърда, защото стана топла и твърда, а бебка не засукваше-прочетох статия на Хедра за студен компрес, изцеждане и това даде резултат. Постепенно се регулира кърмата и адаптираното мляко го спрях още в болницата.

# 485
Вчера бях на преглед, според ехографа още не наддава.. утре влизам в болницата и ще го следят, но казаха, че до понеделник ще го извадят. В 37-ма седмица го мерят 2200

# 486

Честито на новите бебоциииии!❤❤ добре сте ни дошли!
Момичета, голям автогол с това АМ.
Тръгна ми кърмата, но нито захапва зърното и реве чак става лилава, айде пак с биберона и помпата. Хубаво де, то явно ще се цедя не е проблем.
Обаче от вчера тва дете пие кърма и като почнат едни спазми и го мъчат с по 3 часа, абе пусто АМ като го дам  заспива от РАЗ, и без да реве и ака редовно.
Боже какво да правя, явно кърмата ми и предизвиква колики ( или защото е захранена с ам ?)
Моля за съвети ....

# 487
  • София
JoyJoy, тук може да потърсиш отговори
https://xedra.wordpress.com/articles/bf/.
Успех 🍀

# 488
  • София, България
Purple, търсиш Даниела в отделението ( 2 кабинет) веднага като влезеш в отделението -втората стая в дясно.
Тя ще ти даде бележка да попълните и като ходиш за документите ( 2, 3 дни след изписването) тя ще ти я даде.
Съветвам те да си платиш и парите предния ден преди изписването, за да не се занимавате в деня с глупости.
Даваш копие от фактурата горе и в деня на изписването само даваш личната карта да те отпишат.

Благодаря! Kissing Heart
Редактирам се: ама тези 2-3 дни след изписването, в които нямаме бележката ще си влезнат после в болничния нали? В смисъл на бележката си пише деня на изписването?

JoyJoy, оригва се след хапване, нали? Чувала съм, че с оригване няма толкова колики? Иначе може да пробваш със силиконови протектори за гърдите. Thinking

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 18:37 от Purple_Peanut

# 489
  • София
JoyJoy, можеш да опиташ силиконови зърна - имах същия проблем, с тях засуква и поне пестя цеденето. Даже от време на време засуква и без тях. В болницата ми препоръчаха, след като изведнъж спря да суче и започна истерично да пищи от гърда, иначе никога не би ми хрумнало.
Имахме проблеми и с коремчето, кязаха че е от недостатъчно лактаза - спряха ми всички млечни храни, на бебсън изписаха капки, и определено има подобрение. Аз също дохранвам, защото не наддава, и ни заплашиха с влизане в болница.

# 490
Joyjoy, и аз съм се насочила към Хедра при проблеми с кърменето. Можеш да и се обадиш и направо по телефона за да спестиш време от четене. В сайта, посочен от Ева, го има.
Ако тя не ти допада можеш да опиташ да се свържеш и с Ла лече лига - те са безплатни консултанти по кърмене, доброволци, но не знам дали биха дошли при теб и бебето ако се налага.
Успех!

# 491
Честито, Jessy3!Много споделени моменти и здраве🍀😊🤗 Като имаш време разкажи как мина раждането 🙂

Охх доста интересно си беше. На 8 бях на преглед аз даже ви писах, нямах разкритие нищо и докито ми каза, че трябва да влезна под наблюдение заради презряла плацента, шашнах се аз ама викам ще се влиза какво да се прави. Вечерта си легнахме с моя, смяхме се бая голяма лиготия беше, тамън се унесохме и двамата и усетих пук и водите ми изтекоха. Тръгнахме хем леко притеснени хем в настроение, по пътя пак смях. Стигнахме, влезнахме в болницата, прегледаха ме и се оказа, че имам 2 см разкритие. Направихме клизмата и ме качиха в предродилна, имаше родилка, само като я гледах как се гърчи и плаче лошо ми ставаше. Както и да е роди женичката всичко наред, после приеха още 2 след мен обаче и двете родиха преди мен.😁 за 6 часа стигнах 5 см разкритие, много бавно ставаше и ме пуснаха на системи и като почнаха едни болки ела да видиш, биха ми спазмалгон уж за по-леки болки, то по-зле ми стана. Стигнах аз тези 10 см разкритие, напъвах, но все горе в главата все едно не можех доло, тоновете започнаха да намалят, но с малко зор и много помощ от лекарката ми бебка излезе жива и здрава. Направо ме разпори имам 10 вътрешни и 3 външни шева.
 Съжалявам ако има правописни или каквито и да е грешки, но още ми е шантаво.
Дано не съм стреснала някоя бъдеща мама боли, но си заслужава.

Относно кърменето, бебка засука веднага щом ми я дадоха, имам коластра, незнам дали и е достатъчна вчера сучеше през 30 мин и не беше хич спокойна, постоянно иска да е на гърда, и снощи помолих за малко АМ, дадоха ми за 00:00, но ми каза да не и го давам цялото и аз на 3 пъти през 3 часа, спеше като къпана, че и аз поспах, но доктор ми каза да я мъча на гърда, за да тръгне кърмата и това, което тя поема и е достатъчно. Не искам от толкова рано с това АМ много се надуват като изкуствени стават. Дано ми тръгне кърмата, а зърната много ме болят, страшно много ги разрани и е мъка и половина като си хапва бебка ама ще търпя.
Извинявам се за дългия пост, но може и скоро да не пиша, пожелавам на всички неродили успех и скоро да си гушкате хубавите бебета, а на родилите успех с шефовете.

И въпрос, мислите ли да слагате стягащо бельо или колан след нормално раждане и кога.
Целувкии. ❤

# 492
Аз почнах да ставам раздразнителна на моменти, най-вече зарафи зъбите, които почти постоянно ме болят. Отделно се филмирам заради секрета, че на една приятелка са й излязли Стрептококи, които били много опасни за детето. Ама съм решилакато отида в сряда да питам да ми вземат и да не истерясвам.
За колан стягащ имам. Мама реши, че трябва да си купя, въпреки че на тоя етап не мога да си представя как точно би ми станал, ама...

# 493
Мами,и аз да се похваля..Днес в 10:30ч по естествен начин на бял свят се появи и нашата принцеса София..3100гр 50см 👶🏻
Много съм развълнувана и щастлива и пожелавам на всички това щастие...❤

# 494
Мами,и аз да се похваля..Днес в 10:30ч по естествен начин на бял свят се появи и нашата принцеса София..3100гр 50см 👶🏻
Много съм развълнувана и щастлива и пожелавам на всички това щастие...❤
да е жива и здрава и дано моята София види от твоята София и реши да се роди вече, че много ми тежи Grinning :*

Общи условия

Активация на акаунт