Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 353
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
За подуто небце (около зъбите)
Какво да жабуря , нещо доказано ?.
И ще ходя да си направи дентална снимка , но на кое ? Небце ?
По-внимателно с рентгените. Първо иди на стоматолог/лицево-челюстен хирург, ако вече не си. И ако ползваш вода за уста - Елудрил, или такава без алкохол.
Чувала съм, че може мястото да се наложи с червен лук, или синя слива.

# 211
  • София
Имам много снимки. Неизбежно е понякога .

# 212
Не са безвредни, затова казвам, че ако не си минала през преглед, не се товари излишно с още лъчи.

# 213
  • Бургас
Слагала съм сушена слива на подут венец и ми е помагало. Ако искаш пробвай.

# 214
Здравейте. Имам следния проблем. ОТ около месец забелязох че при движение на тялото встрани(като при разтягане на двете страни) се чува звук като при хрипове.не мога да го обясня точно, но нещо подобно.Ако не е при такова движение, намам никакви проблеми. ХОДИХ при личния той ми каза,е не е патология, слуша ми б. Дробове, нама нищо щ. Сега незнам към къде да се ориентирам, уши нос гърло ли, пулмолог ли.някой имал ли е подобен проблем, благодаря 🙂

# 215
Здравейте! Имам стрес инконтиненция, какво би ми помогнало? С упражнения не се получава.. Confused
Отиди на уролог. Преди три години направих тримесечен медикаментозен курс, от който проблемът ми почти изчезна. НО. От гинекологична гледна точка проблем нямаше. Ако има обаче, хирургична намеса е необходима. И за съжаление няма 100% гаранция след операцията.

# 216
  • Близко съм
Здравейте във вторник катастрофирах тежко искам да ми препоръчате очен лекар?

# 217
Здравейте! Днес забелязах лека подутина с ширина 5см точно над опашката,няма болка въобще.На някой случвало ли му се е? Има ли повод за притеснение според вас?

# 218
  • Sofia
В ИСУЛ са добри.

# 219
Топов в Токуда също

# 220

Очна клиника "Луксор".

# 221
  • Пловдив
Момичета, може ли за съвет.
Чувствам се много изнервена и избухлива преди цикъл. Знам, че е нормално, но преди беше по 2-3 дена преди мц, стана седмица преди мц и вече отива по 10 дена до към 12 преди мц. Поне аз с това го свързвам. Много напрежение имам на работа, животът ми е забързан...като на всички.
Но вече и аз не мога да се търпя. То става почти половин месец да съм така, всеки месец.
Като ми дойде, ме обхваща едно спокойствие.... Пак си се ядосвам и нервя, но се контролирам повече.
Бях на гинеколог. Каза, че съм млада да ми изписва хормони. Не можело на 35год жена да почне от сега с хормонални препарати...
Пия валерианчета, половин Атаракс от време на време....
Дайте идея какво да си изследвам? Някой хормон? Да отида при доктора с установена липса или дефицит, или излишък на нещо...
За почивка от стреса и карането по-полека ми е ясно. Ама...не става...

# 222
А гинеколога не предложи ли да направиш някакви изследвания?  Да пиеш вечерна иглика, се сещам.

# 223
  • Пловдив
Не. Сметна, че съм млада за хапове и толкова.
Това ще го потърся. Предполагам са хапчета, не чай?

# 224
Здравейте,

Имам огромен проблем с ходенето по голяма нужда. Стига се между седмица и почти месец! Това е нещо ужасно. Понякога забравям за проблема, защото не изпитвам болка и дискомфорт, но понякога се сещам и предприемам различни неща.
Не се храня нито особено здравословно, нито пък нездравословно - съвсем разнообразно - месо, мляко, пресни плодове и зеленчуци всеки ден - абе непретенциозно. Хлаб съвсем малко, малко сладко, веднъж седмично някакъв джънк. Не ям картофи, риба и ориз. Държа да кажа, че от 2 месеца започнах да пия много вода - между 2 и 2,5 литра на ден. Което не ми помага с нищо в случая. Или пък изобщо с нещо. Долната част на корема ми е подута и...ами не е красиво. Пълнея, без да ям много, даже е по-скоро ям малко. Работя в офис, но излизам по 4 пъти в работно време да се разтъпча, вечер и уикендите често съм на вън, когато не съм твърде заета у дома.

Това, което съм пробвала до сега, след консултация с лекар.

Спорт - една година, нищо не се промени.
Вода - нищо.
Разхлабителни - действат само докато ги ползвам и после спират. Някакви силни бяха, не помня.
Фибри - предизвикват ми позиви за гадене и не ги понасям.
Зелен чай - нищо.
Кафе с цигара сутрин - само това, и то от време на време, като не бързам.

Направо се чудя къде отива всичката тази храна, това няма как да е здравословно.

Някой има ли златен съвет за трайно решение?

В момента имам Натуралакс, взех снощи в 8 и подействаха днес на обяд (съвсем малко), не мога да си го позволя през седмицата. А и са временно решение, предполагам?

Общи условия

Активация на акаунт