Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 1

• 30 507
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
При частните проблемът е, че ако детето е по-болнаво не връщат пари като е болно.Пак си го гледате вие или някой друг, но парите в посока ясла си вървят както все едно да ходи.Успех!

# 346
  • София
Освен за точкта, не знам дали си струва частна ясла, освен ако детето не е  такова, което не се рабзолява често.Точка се дава само от лицензирани ясли, които не са градини.
Е то, ако не я приемат в държавна ясла, няма да имам друг избор, освен да търся частна. Въпросът е, че държавните, които са ни по район, са в друг квартал, и ще падне пътувне и съответно едни поне 300 лв. за бензин на месец. И при това положение се чудя дали има смисъл да пресмятам шансове в района или в съседни заради заветната точка и впоследствие заради държавната градина, щом не са свързани с предучилищната. Ама това си е вече моя дилема, аз получих отговори на въпросите, за което ви благодаря, мами 🤗

Аз мисля, че детегледачката е по-добър вариант от частна ясла. Парите са същите, но поне не боледува толкова често и му се обръща повече внимание. Идва въпроса със социализирането, но мисля, че сега като е хубаво времето по паркове и градинки има достатъчно деца, с които да се социализира.

# 347
При частните проблемът е, че ако детето е по-болнаво не връщат пари като е болно.Пак си го гледате вие или някой друг, но парите в посока ясла си вървят както все едно да ходи.Успех!
Аха, това не го знаех, благодаря!

[/quote]
Аз мисля, че детегледачката е по-добър вариант от частна ясла. Парите са същите, но поне не боледува толкова често и му се обръща повече внимание. Идва въпроса със социализирането, но мисля, че сега като е хубаво времето по паркове и градинки има достатъчно деца, с които да се социализира.
[/quote]
Да, така излиза. В същотовреме, като знам как сменихме 3 препоръчани чистачки, си представям какво ще е с детегледачките 😂😂😂

# 348
  • София
Аха, това не го знаех, благодаря!

[/quote]
Да, така излиза. В същотовреме, като знам как сменихме 3 препоръчани чистачки, си представям какво ще е с детегледачките 😂😂😂
[/quote]

Явно е на късмет Simple Smile Нито почистващата фирма, нито детегледачката съм сменяла до сега. Аз през агенция намерих жената и съм много доволна. Мога на лични да дам контакт, ако се наложи.

# 349
  • София
Здравейте, имате ли идея до колко дни отговарят от сайта за градините на зададен въпрос?

# 350
В петък писах, в понеделник ми отговориха.

# 351
Момичета, виждам в системата, че с протоколи няма много деца, явно нещата с Телк са сложни. Тогава тези 4места ще се прехвърлят ли в общата опашка?

# 352
Така четох, че на второ класиране се прехвърлят. Колко време приблизително е необходимо за изваждане на един ТЕЛК?

# 353
  • София

Някои връщат Simple Smile При нас приспадат до 50% от таксата; знам за поне още 3, в които се приспада или някакъв %, или конкретна сума на пропуснат ден. Но е факт, че такива са малко на брой и повечето изискват да се плати цялата такса, ако ще и 2 дни само да е посещавало детето.

# 354
  • София
Така четох, че на второ класиране се прехвърлят. Колко време приблизително е необходимо за изваждане на един ТЕЛК?

Всичко зависи кога ще дадат дата за, явяване. При възрастните се чакаше близо 2 месеца.

За детето се отказах. Говорих с няколко майки и ме посъветваха да не се занимавам изобщо.

# 355
А, сигурно тази година не могат да се организрат,защото късно излязоха правилата, но от догодина ще са подготвени. Догодина започва уседналост, която ще изненада отново набора от тази година.

# 356
  • София
А, сигурно тази година не могат да се организрат,защото късно излязоха правилата, но от догодина ще са подготвени. Догодина започва уседналост, която ще изненада отново набора от тази година.

ТЕЛК (изтински) изисква време, за да се извади. Повечето се отказваме, защото е голяма разправия и унижение. Носиш сто епикризи, чакаш за дата. Накрая се заяждат и ако дадат е много нисък процент, който не ти върши никаква работа.

За фалшив не зная как стоят нещата.

# 357
Здравейте,
искам да попитам някой, който е наясно.  В системата няма поле за попълване на адрес на бащата. Може ли да се кандидатства в района с адреса на бащата и да разчитам на 12 точки? Това е броя точки, който имаме в района на майката и детето Simple Smile

# 358
  • Sofia
В системата се въвежда адресът на семейството, няма опция да се въвеждат два различни адреса.
Ако искате да кандидатствате с адреса на бащата, въвеждате този адрес като адрес на семейството.

# 359

ТЕЛК (изтински) изисква време, за да се извади. Повечето се отказваме, защото е голяма разправия и унижение. Носиш сто епикризи, чакаш за дата. Накрая се заяждат и ако дадат е много нисък процент, който не ти върши никаква работа.

За фалшив не зная как стоят нещата.
Беше ми любопитно за фалшивият ТЕЛК, дали ше им стигне времето до Май .

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 19:36 от malinkap

Общи условия

Активация на акаунт