Пчеларство 3

• 27 694
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
Ние също сме с дете на 10г, не съм я водила на пчелина, не я е жилила пчела. Аз бих внимавала и бих им ограничила достъпа до пчелите. Относно това,че и вас не ви е жилила, бих ви препоръчала да си закупите алергозан или друго противоалергично. Ние също си носим с нас, въпреки, че ни жилят и за момента нямаме проблем, но за всеки случай. И ако все пак ви ужили пчела, жилото не се вади със стискане и дърпане, ами с избутване, за да не попадне още отрова във вас.

# 61
Капки фенистил и мехлем фенистил препоръчвам, алергозана не помага вече почти за нищо, действието му клони към 0, много остаряла формула е и с предпазно облекло винаги. Защото започнат ли да жилят, жилят повече не една...

# 62
А, те ако са агресивни ( пролет най- вече заради масовото пръскане на трева, овошки и тн) аз бих препоръчала хич да не се отварят, докато не се успокоят, ден- два 😃

За алергозана не знаех, че не действа. ММ носи някакви хапчета и капки, нямам представа как се казват, защото не ни се е налагало да ги ползваме засега.

# 63
За любители пчелари един, два кошера са достатъчни.
Пчелите не изискват ежедневни грижи. Един път седмично е достатъчно да се видят. Не е препоръчително непрекъснато да се отваря кошера и да се безпокоят пчелите. Гледа се от страни дали летят, дали носят прашец. Когато започне пашата и трябва да се следи, евентуално да се сложи магазин над корпуса. Мед се вади, когато са запечатани питите. За един, два кошера това отнема няколко часа.
Консултирайте се с пчелари в района, те ще ви обяснят коя е основната паша в района, кога е време да се вади мед.

По-добре е децата да са далеч от пчелина, особено и когато родителите не са опитни. Когато се работи с пчелите е необходимо спокойствие, без резки движения.

Успех на всички!

# 64
Каква новина ми излезе днес....

https://www.dunavmost.com/novini/profesionalen-pchelar-v-kitai-v … at-med-bez-pcheli

Мед без пчели, месо без животни. Все повече се мотивирам да си имам нещо свое, може да е един кошер, но да е мед
..

Общи условия

Активация на акаунт