Имаме нужда от вас

• 9 473
  • 140
  •   1
Отговори
# 90
Точно така. Напасването на характерите и отношенията се формира по време на съвместния живот.
Може би не при всички, знам ли.
.......
Значи, тръгна темата от- Ние, двамата се нуждаем от вашето мнение, момчето, което иска приятелката му да е до него, докато спи, не му пречи....за да стигнем до психическия тормоз и родителските съвети.
И всичко това, за да разбере авторката, защо нея обвиняват пишещите.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 14:00 от Agora

# 91
Точно така. Напасването на характерите и отношенията се формира по време на съвместния живот.
Може би не при всички, знам ли.

Не. Ако имаше подобни ексцесии в началото, нямаше да има дълъг семеен стаж. Човек или си пасва с някого или се напасва към някого. Има разлика и тя е в удовлетворението или в неудовлетворението. Разбира се, това е само едно лично мнение.

# 92
  • София
Чак пък да го зареже, защото бил отметнал одеалото агресивно?
Голяма драма!
И мм мрънка, ако му шумкам по време на следобения сън, ама все още сме заедно. Аз се научих да съм тиха, а той да мрънка по-малко.

# 93
  • София
Младежи, да ви имам проблемите. Посмях се на ваш гръб. Единият не може да спи при най-малкия шум и се дразни, а приятелката му чупи чаши и там още каквото беше. Това дето му хванала ръката и се плеснала дори не искам да го коментирам. Всеки проблем си има решение и той не е в чупене на посуда и биене на шамари като някакъв вид демонстрация. Съветвам момъкът да си купи тапи за уши, много са удобни и вършат работа. Аз ползвам такива, когато мъжът ми е на компютъра и дрънка нон стоп на английски с някакви геймъри. Предпочетох компютъра му да е в спалнята, въпреки че той предложи да е в друга стая, затова си намерих решение на проблема.
Казвайте какви други дрязги имате, че да ви оправим докато е време. Joy

# 94
Free Agent, коментарът ми беше по отношение тълкуването на мой коментар, касаещ моето мнение. Къде видя съвет някой да зарязва някого?
Всеки постъпва според себе си. Съветите се възприемат само ако импонират на нечие желание. Така че кой каквото и да си пише, авторката или авторът на която и да е тема с въпрос, ще постъпи във всеки случай според онова, което на него/нея му/й се иска. Правилно, неправилно няма.

# 95
Чак пък да го зареже, защото бил отметнал одеалото агресивно?
Скрит текст:
Голяма драма!
И мм мрънка, ако му шумкам по време на следобения сън, ама все още сме заедно. Аз се научих да съм тиха, а той да мрънка по-малко.
Не, заради тежкия му характер.
С подобни хора трудно се живее.Цял живот ли тя ще троши чаши и ще стиска зъби?

Апропо, чела съм те някъде, че си обмисляла развод....защо, ако животът с мъжа ти е "песен"?
Не всеки е готов да води доживотни "битки" в семейството.Тежи, затормозяващо е, разболяващо е, води до депресии и т.н.
Аз давам друга гледна точка, авторката да си преценява може ли да търпи такъв характер ...

# 96
  • София
Съгласна с Франсоаз.
Човекът си е гадняр. И злобен. Ако не е одеялото, ще е друго.
Той прави спора. Може да каже "не ми пречи, искам да спя", но не го прави, за да има за какво да се заяде. И да й каже "заради теб не съм ти казал като нормален човек, ти си виновна, щото ако бях ти казал, ти щеше..." Все сочи другия като виновен и това е маркер за токсичен човек. А "смазването с думи" не е за хвалба. То трябва да е към външните хора, не към близките ти. Те не бива да се смазват дори вербално.

# 97
  • София
Е, за 15 години се е случило някой и друг месец да се напрегнем.
Луна, моя пост не беше отговор на твоя. Просто така се падна.

# 98
Той прави спора. Може да каже "не ми пречи, искам да спя", но не го прави, за да има за какво да се заяде.
На същото мнение съм. Вина в нея не виждам (последващите самоудряне с ръце и чупене не коментирам)

# 99
Той прави спора. Може да каже "не ми пречи, искам да спя", но не го прави, за да има за какво да се заяде.
На същото мнение съм. Вина в нея не виждам (последващите самоудряне с ръце и чупене не коментирам)

Е как да видиш вина, като нейното поведение не го коментираш? Защо не го коментираш? Той скандали не е правил, отметнал е ядно одеалото - това "агресивно" е много смешно, съотнесено към отмятане на одеало Joy Също така "агресивно" си е съблякъл тениската, припадам от смях Joy  След цялата тази агресия отишъл и се подстригал под звуците на планета. После се е държал хладнокръвно и какво още имаше там, докато авторката си е била шамари с неговите ръце и е хвърляла чаши. Е, кой вдига скандал?
О, и да не забравяме - извинил се е! Въпреки, че авторката е редно да се извини в случая.

# 100
  • София
И аз това виждам. Момчето просто се е издразнил и излязъл от стаята, а тя - яко драма!

# 101
Не виждам вина в нея в започването на драмата, затова и не коментирам последващите идиотщини.
Агресивното отмятане си го представям идеално - кой знае колко време го е дразнила с помръдването си или там каквото е правила докато накрая не се е сдържал.
За мен това е проблем при него. Липса на умение за нормална комуникация и ескалиране на страшни тъпотии заради това му неумение.

# 102
С уточнението, че не защитавам авторката, защото първо-няма работа в леглото, щом не спи, и второ-не е начинът да покажеш възмущение, като чупиш чаши или демонстрираш "бой"...
Но, тя е питала достатъчно пъти "Преча ли ти?", получила е отговор "НЕ!" и приема, че отговорът е искрен и наистина не пречи на съня му.
Той, сливи ли има в устата още на първото питане да заяви "Ами, да, ще ми пречиш да се отпусна и да заспя...!"?
Или, дори да е мислил в началото, че тя няма да му пречи, а после да е установил, че всъщност му е трудно да заспи, ако тя шумоли/движи се до него, какъв е проблема просто да й каже "Виж, мило, мислех, че мога да спя до теб, ама не мога....като се движиш , ме будиш/чувам лаптопа ти."?
За мен, неговото поведение е типичното пасивно-агресивно.И манипулативно.
А това Е характер.И не подлежи на промяна.Той ще постъпва така във всяка една ситуация.Ще мълчи, за да не излиза той лошия, а когато тя "стъпи накриво" според неговите критерии, ще й стоварва цялата вина.

# 103
Според мен е постъпил много гадно и не за това само, че се е тръшнал, ами затова, че вярва очевидно, че ти трябва да знаеш какво си мисли той и какво иска без да обели дума.

За момъка.. Господинчо, никой не е в главата на другия, какво ти пречи, какво не ти харесва се казва, а не се чака другия да гадае и да се тревожи за всяко нещо, което направи, защото ти си нямал уста да кажеш!

За мацката.. Щом знаеш, че е изморен от работата и си ляга за 2ч, можеш спокойно да се наместиш в другата стая при вече миналия скандал и да си стоиш там, докато спи и той си е прав, но да си го каже , а иначе ти НЯМА за какво изобщо да се сърдиш, че искал да си поспи!

И другия път може просто да ти го каже, нормално, не с викове, с тръшкане и пр.
Хайде нещо лееесно :
Изморен съм, не се сърди, но моля те отиди в другата стая❤️

Елементарно, просто устата трябва да се използва, както и гласните струни - правилно!!!!

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 15:17 от Анонимен

# 104
  • Terra incognita
Аз не разбрах в какво се изразява психическият тормоз, който автоеката твърди, че й се нанася?
Очевидно е, че момичето е драма куин, ама от най- висша степен. А младежът си я познава и затова е премълчавал, защото му е писнало от драми и истерии, докато накрая не му е кипнало.

Общи условия

Активация на акаунт