Пазаруване от Aliexpress.com 56

• 45 500
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Хвърлих един поглед и не видях да пише, че стоки под 30лв, които с доставката излизат над 30, не дължат ДДС.
Вие не коментирате а твърдите нещо невярно. Праговете за митническо облагане не включват разходите за транспорт (застраховки и т.н). Ако цената на чантата е $15 то това е стока с незначителна стойност и не се дължи ДДС.

преди около 2-3 месеца копирах закона и там се твърдеше че се плаща данък само транспорта за извън ЕС
и тук идва вече тълкувания според митничаря, колко процента е транспорта извън ЕС и колко е в ЕС

# 241
Получихме едни слънчеви очила. Четох в темата,че трябва да потвърдиш,че си получил стоката,за да се преведат парите на търговеца. Не виждам от къде става това,бихте ли помогнали?

# 242
Получихме едни слънчеви очила. Четох в темата,че трябва да потвърдиш,че си получил стоката,за да се преведат парите на търговеца. Не виждам от къде става това,бихте ли помогнали?
От този бутон (в Моите поръчки е) - след това пак се избира какво от поръчката е получено и се натиска същия надпис и вече може да се напише ревю и да се дадат звезди.

# 243
преди около 2-3 месеца копирах закона и там се твърдеше че се плаща данък само транспорта за извън ЕС
и тук идва вече тълкувания според митничаря, колко процента е транспорта извън ЕС и колко е в ЕС
Grinning
Няма такова нещо като процент. Транспорта се доказва с документи и за пощенски и или куриерски пратки договора е DAP. Т.е транспорта е платен изцяло извън ЕС и митничаря ще очаква внасяне на ДДС за цялата сума.
Не виждам връзка с питането за чантата обаче.

# 244
Ей точно за това заобикалям всичко що е вързано с държави закони администрация и електрони. Всеки държавен електрон си тълкува закона от неговата камбанария и е последна инстанция. Може да отворите темата за митниците и да прочетете твърденията там.
Скрит текст:
Отдавана не желая да имам нищо общо с такива дискусии. Резултата го знам от сега 100 човека 100 различни мнения.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 23:40 от netman71

# 245
Здравейте
Поръчах си пола от aliexpress и в момента се доставя
Въпросът е че не знам дали ще успее да пристигне за деня в който ми трябва
Имам само няколко седмици време
Има ли начин да забързам пратката след като вече е изпратена?

# 246
# 247
Здравейте
Поръчах си пола от aliexpress и в момента се доставя
Въпросът е че не знам дали ще успее да пристигне за деня в който ми трябва
Имам само няколко седмици време
Има ли начин да забързам пратката след като вече е изпратена?
Няма как да я забързате.То си пише доставка от - до колко работни дни ще отнеме-трябвало е да го предвидите,че може и в последния ден да пристигне.Иначе при поръчка понякога има опции да се избира куриер и съответно за бързата доставка се заплаща повече отколкото струва стоката в повечето случаи ( тогава не идвА с пощата,а с куриерска фирма).Така да се каже “безплатен обяд няма”.

# 248
Някой скоро да е поръчвал магически гъби и да е доволен? Моля за линк, че моят продавач, от който съм поръчвала и знам, че са хубави, вече е затворил магазинчето.
П.с. Гъбите доста са си увеличили цените.

И линкове към последните ми две покупки:
1. Селфи стик с дистанционно управление. Опцията да стои като статив при мен не работи. Всичко останало е добре.
https://www.aliexpress.com/item/Rovtop-Tripod-Monopod-Selfie-Sti … .0.28764c4dEZQGyH

2. Часовник: https://www.aliexpress.com/item/Drop-Shipping-Fashion-Women-Star … .0.28764c4dEZQGyH

# 249
  • София
Хайде, пак аз... идвам да ви разкажа нещо смешно.
Поръчах това:
Скрит текст:
(Резервна каишка за фитнес гривна.)
След два месеца чакане, трябваше да пусна диспут на 05-ти май, но заради празниците изчаках до днес. За моя радост, днес след работа, в пощата си открих пакет. Пакетът обаче, съдържаше това:
 hahaha
Скрит текст:

Ох, нИ моЪ! Joy Joy Joy
Сега ще прочета пак, как ставаше номерът с диспутите и какви са опциите. Все пак получих пратка. Crazy

# 250
Моля да ми препоръчате power bank. Благодаря!

# 251
Аз вчера пуснах нов диспут за неполучена пратка.
Това с обърканата поръчка ще се докаже лесно със снимки. Четох, че напоследък са станали нахални и в такива случаи не възстановяват изцяло сумата, но дано в случая да не стане така.

# 252
Моля да ми препоръчате power bank. Благодаря!
Не рискувайте. Не винаги пристигат поради ограниченията за транспорт на батерии

# 253
Аз вчера пуснах нов диспут за неполучена пратка.
Това с обърканата поръчка ще се докаже лесно със снимки. Четох, че напоследък са станали нахални и в такива случаи не възстановяват изцяло сумата, но дано в случая да не стане така.
Задължение на продавача е да докаже получаването иначе връщат всичко. За първи път чувам за непълно връщане в такава ситуация

# 254
Четох за такива случаи в Редит, но в онзи форум хората не обясняват достатъчно подробно, та може и вината да си е тяхна.

Общи условия

Активация на акаунт