Пазаруване от Aliexpress.com 56

• 45 503
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
_Зизy_ , milentr - Много благодаря за помощта! :)

Пуснах диспута за грешен адрес, приложих и screenshot от съобщението, в което ме караше да доплатя за доставката. Днес гледам, че ми е писал съобщение - Моли ме да откажа диспута (очаквано). В страницата на диспута стои само действието от моя страна и доколкото разбирам на 3-ти Май Али ще се намесят. Сега трябва ли да отговарям на личното му съобщение? И да очаквам ли в диспута да се появи нещо от неговата страна? Изобщо нещо допълнително трябва ли за да не го отсъдят за него? Никога не съм пускала диспут, извинявам се ако е питано, и благодаря предварително за отделеното време.

# 226
Никога не съм пускала диспут, извинявам се ако е питано, и благодаря предварително за отделеното време.
Никога досега не е питано. Надявам се някой да отговори за сефте, за да разбера и аз. Благодаря за отделеното време.

# 227
Дани, ето този е нашия, изглежда почти по същия начин:

https://www.aliexpress.com/item/GPS-tracker-kids-watch-Camera-Fl … .0.46074c4d2WHVHp

От един месец го ползваме и доста ми харесва. Батерията издържа 1-2 дни, пращаме си гласови съобщения, има математическа игра (смятане Simple Smile). Единствено проследяването дава разлика от 1-2 пресечки от реалното място, където е детето, но така или иначе това ми е излишно като функция.

# 228
_Зизy_ , milentr - Много благодаря за помощта! Simple Smile

Пуснах диспута за грешен адрес, приложих и screenshot от съобщението, в което ме караше да доплатя за доставката. Днес гледам, че ми е писал съобщение - Моли ме да откажа диспута (очаквано). В страницата на диспута стои само действието от моя страна и доколкото разбирам на 3-ти Май Али ще се намесят. Сега трябва ли да отговарям на личното му съобщение? И да очаквам ли в диспута да се появи нещо от неговата страна? Изобщо нещо допълнително трябва ли за да не го отсъдят за него? Никога не съм пускала диспут, извинявам се ако е питано, и благодаря предварително за отделеното време.

И аз имах скоро такъв случай в проследяването е на друго име и вече е получено пуснах диспут за грешен адрес и приложих снимки на разговора ни където иска да анулирам поради липса на елемент от покупката за което му пиша да изпати какъвто цвят има а той пак иска да развалям сделката. И още на другия ден ми е одобрен диспута вероятно от продавача за пълно възстановяване.

# 229
  • София
Здравейте,поръчах си чанта на стойност под 15$,но зоедно с транспорта надвишава 15$.Пропуснах да напиша на продавача да пише,че пратката е под 15$.В такъв случай ще отиде ли на митница?Коя стойност декларират продавачите на пакета-нетна или общо с доставката?Днес получих съобщение,че вече е пратена,тоест е късно за каквото и да е...

# 230
Здравейте,поръчах си чанта на стойност под 15$,но зоедно с транспорта надвишава 15$.Пропуснах да напиша на продавача да пише,че пратката е под 15$.В такъв случай ще отиде ли на митница?Коя стойност декларират продавачите на пакета-нетна или общо с доставката?Днес получих съобщение,че вече е пратена,тоест е късно за каквото и да е...
Те продавачите пишат винаги по-малка стойност и гифт заради техните митници. Дори и да я задържат гледа се без транспорта. Дано не попаднете на някой "не обучен" пощенски служител та да се налага допитване до реален митничар. Те повечето са в час.

# 231
  • На морето!
Препоръчайте ми продавач за бански за деца и възрастни, моля.

# 232
Цитат на: netman71 линк=topic=1103954.msg38648614#msg38648614 date=1556881844
Те продавачите пишат винаги по-малка стойност и гифт заради техните митници. Дори и да я задържат гледа се без транспорта. Дано не попаднете на някой "не обучен" пощенски служител та да се налага допитване до реален митничар. Те повечето са в час.
Митнически такси се дължат за общата сума (цена на продукта + транспорт).

# 233
Цитат на: netman71 линк=topic=1103954.msg38648614#msg38648614 date=1556881844
Митнически такси се дължат за общата сума (цена на продукта + транспорт).
Правилно, но тук твърдят, че прага от 30 лева е без доставка т.е. когато сте платили до 30 лева за стока + Х лева доставка не се дължи ДДС. Когато цената на стоката е 30.01 и по-висока тогава се сумира с доставката и върху общта сума се плаща ДДС.

# 234
Спре ли се пратка на митницата се изисква доказателство за платената сума (за 'нещото' и евентуалната доставка). Ако общата сума надвишава 30лв - плаща се ДДС.

# 235
Спре ли се пратка на митницата се изисква доказателство за платената сума (за 'нещото' и евентуалната доставка). Ако общата сума надвишава 30лв - плаща се ДДС.
Моля мерете си знанията с хората от https://www.bg-mamma.com/?topic=1051311 Аз митница, електронно правителство и прочие ... ги заобикалям от 100 километра.

# 236
Хвърлих един поглед и не видях да пише, че стоки под 30лв, които с доставката излизат над 30, не дължат ДДС. 'Стойност на продукта' е сумата, която е платена - за самата стока + разни такси като доставка.
Аз нямам нужда да си меря нещо с някого. Който има - нека мери.
Аз само коментирам.

# 237
Здравейте, с коя от фирмите поръчката ми би дошла до България. Моля споделете опит с коя пратките не минават през Белгия или през разпределителни центрове, чиито приоритет не е източна Европа

# 238
Здравейте, с коя от фирмите поръчката ми би дошла до България. Моля споделете опит с коя пратките не минават през Белгия или през разпределителни центрове, чиито приоритет не е източна Европа
Няма такъв филм. Сингапурците бяха най-добри, но като се задръстиха с пратки и те пристигаха след 60 ти ден. Кофти е дестинацията не превозвача.

# 239
Хвърлих един поглед и не видях да пише, че стоки под 30лв, които с доставката излизат над 30, не дължат ДДС.
Вие не коментирате а твърдите нещо невярно. Праговете за митническо облагане не включват разходите за транспорт (застраховки и т.н). Ако цената на чантата е $15 то това е стока с незначителна стойност и не се дължи ДДС.

Общи условия

Активация на акаунт