🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 2

• 42 089
  • 769
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна/Лондон
Има нещо в поведението на Огнян, което ме притеснява, като човек който е лош и зъл, но е в ситуация да се прикрива. Нестабилен, с високо самочувствие. Не знам, сигурно бъркам, но не ми харесва този човек, почти ме плаши на моменти.

# 16
  • Бургас
Палачинки срещу пръжки с кус кус. Аз бях за палачинките - имаше и сос и целувки. И на мен ми се струва, че фаворитизират Таня. Ястието й също не беше нищо особено, а и съвсем сигурна съм, че в минали сезони са се спасявали и с една проста супа. Даже репликата на Токев е била: "Супа на елиминация, много смело!"  Та, защо не палачинки на елиминация?!

# 17
Ами явно Таня е връзкарка и затова Даниела го отнесе.

# 18
Има нещо в поведението на Огнян, което ме притеснява, като човек който е лош и зъл, но е в ситуация да се прикрива. Нестабилен, с високо самочувствие. Не знам, сигурно бъркам, но не ми харесва този човек, почти ме плаши на моменти.
Абсолютно, от самото начало ми прилича на злодей, снощи само дето не се разплака от яд и обяснения.

# 19
Аз не следя предаването много редовно, така че нямам голяма представа за участниците и изявите им, но за снощи все пак Таня направи пръжките, защото месото й не стана добре и това беше изход от ситуацията. А и Роу хараса кускуса, какъвто и да е бил на вкус. Аз не обичам американски палачинки, но за мен ястието в чинията на Даниела не ми хареса на външен вид, а и не съм убедена, че това би било десерт за добър ресторант. От друга страна, чинията на Катерина беше много ефектна, и аз просто си представих вкуса на това, което беше приготвила.

Просто коментирам на база откъслечна представа за развитието на състезанието.

# 20
Радка снощи направи грешка по време на отборната игра, разбра го, но чак, когато беше поставена пред дилемата за значката. Мисля, че никой не би се отказал от имунитет независимо от коментарите.
Огнян не ми харесва, с голяма самочувствие и голям философ ...подобен но Катерина.
За Таня не знам какво да кажа, но не мисля, че може да се сравнява със Севда.

# 21
Ама шеф Михалчев й вика на Таня "И сега какво можем да направим с тази патица?" и тя тогава се сети.

А ньоките на Красимира бяха като повръщано.

# 22
Катерина категорично не мина между капките вчера.

# 23
Добре, де, аз не разбрах каква беше тази паника с патицата на Таня. Когато я наряза, месото беше доста по-привлекателно от кубчетата, които метна в чинията в последната секунда. Аз не готвя патешко и не разбирам много кога става гумено и колко страшно е това, че било сиво някъде, но преди Таня да го накълца на парченца, то поне беше розово на цвят и изглеждаше много по-сочно. А след обработката в тигана вече не беше добре, пръжките изглеждаха тъжно съсухрени. В случая шеф Михалчев не влоши ли качеството на яденето ѝ с тези съвети?  И за друго се сетих - по време на дегустацията на "хаоса" на Таня, Силвена Роу ѝ даваше някакви съвети, които малко или много ме наведоха на мисълта, че отпадането ѝ се отлага, поне за този кръг.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 12:33 от Mesmunda

# 24
  • София
Смайлис, благодаря за прекрасната тема и за положения труд!  Hug

Надявам се да върнат Даниела в някой бъдещ момент. Аз останах с впечатлението, че шефовете останаха обидени от решението й да приготви палачинки. Чудя се ако Силвена не беше наблегнала на това, дали другите двама щяха изобщо да обърнат чак такова внимание, защото историята помни спасени и с доста простички ястия.
Огнян и на мен никак не ми е симпатичен.

# 25
  • Sunshine state
И аз съм на мнението на повечето - ненужно пресилено оплюха чинията на Даниела, докато Таня и Красимира /колкото и последната да ми е симпатична/, не се справиха и чиниите им бяха чиста подигравка. Не знам защо така възроптаха срещу едни добре направени палачинки и дори изкоментираха, че и дете би могло да ги направи. За много по-прости ястия казват как не бивало да се подценяват и т.н. Чинията на Краси откровено приличаше на повръщано, а за "пръжките" на Таня направо думи нямам.. Та тя си прецака протеина в чинията и пак й се размина!
Дано върнат Даниела, защото не видяхме достатъчно от представянето й.
Огнян ме издразни с мърморенето си как и той бил готов - загубил си, приеми го. Много тъпо реагира.
Радка сама си се постави в тази грозна ситуация - Краси най-добре описа напъните й за лидерство. Ами като имаш имунитет, дай го по-кротко, не се натискай да изпъкнеш. Особено пък като виждаш, че всички са ЗА една идея, послушай ги. Тя инфантилно тропна с крак и си настоя на нейното. Мен ме издразни поведението й. Като някой недорасляк е, което никак не ми е симпатично.

# 26
  • До морето
Дразни ме Таня, но не вярвам да е връзкарка. Въобще не вярвам да има нещо нагласено. Просто и шефовете са хора и колкото и да се мъчат да са обективни, явно си имат някакви предпочитания.

И да, американски палачинки може на направи и 5-годишно. Бъркаш и сипваш с лъжицата. Точно за 10 минути работа заедно с миенето на съдовете после. Нейните не бяха пухкави и бяха и малко позагорели. За целувките същата история. Голяма философия. За един час, моля ви се.
В случая смятам, че наистина поощриха това, че Таня не се отказва и се бори със зъби и нокти. А Даниела онзи ден и тестото си даде на Олег. Нещо, което по принцип не е разрешено и ако беше в американския формат, двамата директно щяха да са на елиминация.
Въобще Даниела през цялото време демонстрира едно високомерие и леко пренебрежение в стил "Тука съм, ама не ми е на живот и смърт!", което явно тях ги дразни. И й посочиха вратата.

# 27
И аз мисля, че ще върнат Даниела.

# 28
Смайли, благодарности! Flowers Hibiscus

Едва сега изгледах и ви прочетох.

Въх, ма Раче, ко напрай?! Дадоха ти власт и сеир стана. Satisfied Обичала да командва, душата. Грешката е изключително нейна за загубата. От друга страна добре, че изгубиха та да видим някои дами в действие.

Огнян продължавам да мисля, че го тресат някакви комплекси. Пак се изказа, че е подценен, пак доказва какъв мъж бил...Rolling Eyes

Оставам с усещането, че Силвена леееко толерира Таня или тънко "саботира" другите (в случая Даниела). Сякаш все очаква да оправдае престилката, която ѝ даде.

Даниела ми харесваше със спокойствието си. Всеки път с ясна идея, следва си стъпките, работи си без паника, представяше се добре. 

Чинията и тортата на Катерина изглеждаха УАУ.

# 29
На Катерина май само на мен не ми хареса. Приличаше ми на бургер върху въглени.
(ако си го спомням правилно, търсих снимка, но не открих)

Общи условия

Активация на акаунт