🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 2

• 42 394
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Севда беше много информирана и можеше много.
Таня е на нивото на средно интелигентна домакиня, нищо специално, а емоционалните ѝ изблици са ми досадни.
И на мен ми липсва Даниела.

# 601
  • Велико Търново
Не виждам голяма драма - колкото и да ми беше симпатичен Олег/харесвам усмихнати хора/, не се представи добре снощи - палачинките му явно бяха за потрес/сладко - солено- лютива ?!?/, и още след критиките, ми стана ясно, че си заминава. Все пак се оценява резултатът на участниците в конкретната задача, а не цялостното представяне. Според мен, са се чудили не малко кого да изгонят шефовете, защото общо взето, никой не блесна особено, но явно Олег е бил най-зле.

# 602
  • addicted
Домъчня ми за Олег, страшна душица беше. И все пак палачинките дори изглеждаха ужасно, явно и вкуса е бил такъв.

Таня по-скоро ме забавлява, но и аз се надявам, че ще е следващата напуснала.

Добрин имаше една-две добри седмици без издънки и тъкмо да реша, че съм сбъркала в преценката си за него и той се показа в цялата си прелест. Към готвенето му нямам забележки, но като личност е невероятен жалкар.

# 603
Чудя се, изтрещяването на Добрин по сценарий ли беше или наистина трудно приема пораженията.
Лорчето доста елегантно се измъкна от ситуацията. Или я измъкнаха. Като отговорник на отбора почти никакви предложения нямаше. Остави Добрин и Сияна да дърпат черджето, докато накрая всички се подхлъзнаха. Накрая се качи горе с имунитет, ни лук яла, ни лук мирисала ( нали Танчето го пържи Simple Smile))). Даже й делегираха правото да разпределя времето, да решава кой ще ползва миксер и така.

Олег наистина представи едни доста посредствени палачинки. Накрая в изказването му имаше един израз, че не изневерил на себе си, което ми навява едни мисли...за да го каже това, може би наистина има момент на влизане в роли или най-малкото преиграване.

И накрая: наистина ли цял сезон ще ни пробутват бургери и фаст фууд като едни от чудесата на кулинарията. Не, че наскоро  нямах възможността да се убедя, че и един прост хот-дог можеш да го направиш така, че и кучетата да не го ядат, но...колко пък майсторлък може да се вложи в един бургер? На мен лично от студентските години още това ми е една от най-омразните храни.

# 604
Яд ме е за Олег, чисто човешки... Ама явно наистина му бяха кофти палачинките.
Таня не ме дразни. Страда от логорея просто, но не ми е неприятна.
Добрин май в следващия епизод ще се издъни яко.

# 605
МАфините наистина бяха изключително елементарни, шефът гост можеше да покаже нещо далеч по-интересно.

То можеше, но дали тогава Лора щеше да изпъкне Thinking

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 15:53 от Блю

# 606
  • Пеликания
Сияна с голямото си самочувтвие, прие задачата много неотговорно. Имаше цял час и направи претруфена чиния, че то Добрин се справи по добре и то 20мин, нищо че показва много кофти характер, може би от напрежението. А тая Таня, понякога ми идва да хвърля нещо по телевизора, че да не й слушам тъпите оправдания, времето винаги било срещу нея, е как на другите не е.
Жалго за Олег, показа много голямо развитие.
Ииии Радка ... най-дразнещия персонаж, и така дразни с всичко, така се излага с незнанието си. Отначалото все се моля тя да е следващата да си тръгне.

# 607
Радка е колоритна, ще я подържат още малко, пък и нали от всички социални прослойки да има.

# 608
Аз не виждам несправедливост. Олег ми е безкрайно симпатичен, но палачинките му бяха зле.
С Таня се забавлявам, проявява добра самоирония.
Колкото до Севда, храната в ресторанта й е ужасно вкусна, понякога е трудно да се прецени правилно от екрана, явно наистина е впечатлила  с вкус.

Гледах сайта на ресторанта на Севда, как е менюто там ... интересни предложения ?

# 609
Няма пенсионер Wink

# 610
Радка е много по креативна от Таня. Втората като се изгуби във времето и "идеите" си пак стига до ориз и бабините манджи. Даже охлювите пълни с ориз.

Жалко за Олег. Но с тия палачинки всички се издъниха, според мен. Явно той най-много.

# 611
Ааа, голямо разочарование точно от хората, които ми бяха леко по-симпатични от другите. Сияна-сладкарката направи такъв бозав, безинтересен и лепкав десерт, че през екрана даже не ми се искаше да го опитвам. Добрин, когото по принцип смятах за човек с умения, първо показа, че и палачинки не умее да прави, а е тръгнал мастършеф да става. В тестото за палачинки се слага щипка захар, а той с черпака все едно я сложи. И второ, твърде неджентълменски и неспортсменски постъпи в последния кръг - дудна през цялото време на Сияна, взе ринга на Таня без да е получил позволение и изобщо изнерви всички. Но неговият десерт, направен за три пъти по-малко време, беше по-апетитен от този на Сияна, поне на външен вид. Олег - същата работа като Добрин. Палачинки не се правят с продукти на око. Може да са лесни за изпълнение и всеки да може да ги прави, но си има тънкости и при най-простите неща. Освен това забелязах, че почти всички дори нямаха представа как се обръщат палачинки без помощта на ръцете.
Отборната битка също не ми хареса. Чиниите на синия отбор изглеждаха зле - разхвърляни, неестетични, с мазни и недопържени два-три картофа към хилавите бургери. Червените чинии изглеждаха по-добре подредени, но пък колко ставаха за ядене, не знам. Да нахраниш рокери с тънка питка, сложена като подложка...май, май не беше сполучлив избор. Предястието им също ми се стори странно - туршия върху печен картоф. На сините предястието сякаш беше по-хармонично подбрано.
Олег - мъчно ми е, че си тръгна, но в този епизод имам пълно съгласие с журито, що се отнася до техните коментари и забележки. Палачинките на Олег бяха непривлекателни, а сладката направо изглеждаше изнасилена от злоупотреба с алкохол и горелка. Затова и приличаше на подметка.
Екшън все пак имаше и епизодът беше интересен, въпреки разочарованието от готварските резултати. Зачудих се за Радка - защо никой не я иска в отбора си вече втори или трети път. Все пак журито винаги я хвали за вкуса на храната, а в отборните битки това е много важно.Thinking
Шеф Михалчев ми е фаворитът в това (д)жури.Simple Smile Добро чувство за хумор показва.

# 612
Шеф Роу ми беше много забавна как си късаше от негодните палачинки и сладко примляскваше. Голяма сладурана е тази жена.
После като им повтори: "И несполучливите палачинки хвърляйте..." очаквах да каже не "настрани", а "към мен" Simple Smile))

# 613
Аз не виждам несправедливост. Олег ми е безкрайно симпатичен, но палачинките му бяха зле.
С Таня се забавлявам, проявява добра самоирония.
Колкото до Севда, храната в ресторанта й е ужасно вкусна, понякога е трудно да се прецени правилно от екрана, явно наистина е впечатлила  с вкус.

Гледах сайта на ресторанта на Севда, как е менюто там ... интересни предложения ?

Интересни са нещата, вкусни, скъпичко, порциите са дегустаторски и по-ящните не им харесва.

# 614
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
То можеше, но дали тогава Лора щеше да идпъкне Thinking
Не зная, но пак шансовете щяха да са на нейна страна, заради възможността да си води записки. А с тази лесна рецепта, за малко да й отнесат победата под носа. Радка ако беше направила искания брой мъфини и беше пълнила формичките както трябва, щеше да вземе значката. Но може пък нарочно да са подбрали лесна рецепта, за да имат шанс и тези, които нямаха право да си записват.

Мен Таня не ме дразни, но ми стана мъчно за Олег, толкова позитивно и усмихнато момче. Харесвах Добрин, но в последните серии се държи неприятно. Може би просто започва да си показва рогцата, но започвам да си оттеглям симпатиите от него.

Общи условия

Активация на акаунт