Любители на кучета - 91

• 17 149
  • 719
  •   1
Отговори
# 555
На такива им трябва Макс да е на среща и повече не би им хрумнало да го пуснат 🤣🤣🤣 Това в кръга на шегата, не е чак такъв звяр но определено не е куче, което търпи всички себеподобни и такива неадекватни стопани се надявам да не срещам. 😁

# 556
  • о`майна лунна нощ е
Джуджанка, с абсолютна увереност мога да заявя, че нашата коза е най-красива. Точка.

# 557
  • Варна
Сиви,първо забързах крачка, то продължи след нас, после му тропнах, спря за секунда и пак тръгна, после спрях с лице към него, не спря и рязко смених посоката. В групата съм и четох за това, защото силно се вълнувам. Бизу е страхлив, освен това е с малки размери, де що реши, може да ни метне. Не съм сигурна, че бутилката с монетките ще свърши работа. Боже, не съм предполагала с колко неща трябва да се съобразявам. Но от всичко, най-много ме е страх за Бизу. Може и аз да съм виновна, да му придавам страха си. А бе психо съм си и това е, но ще намеря решение, заради сигурността му. Прекалено много го обичам.

# 558
Според мен не си психо, а съвсем нормални чувства изпитваш. Аз също съм с малко куче и винаги съм на щрек.

# 559
  • Варна
Накрая ще му осиновя един голям батко да го пази. 😁

# 560
esstela съвсем нормално е да те е страх. То моя е голям и пак има моменти дето ме е страх за него, не за мен. Но имай на предвид, че той усеща твоя страх и се свива и той. А пък кучетата не обичат да надушват страх. Настървяват се. Поне моето наблюдение е такива. Макс не напада кучета, които не ги е страх от него.. ама има ли някое страхливо ела и виж как настръхва гадината. Нишо не пречи да го опиташ това дрънкащото, даже не съм и чела точно как се прави, но не губиш нищо да си имаш едно под ръка. Бързото ходене и сменяне на посоката също не са добро решение, но човек в паниката и страха си не винаги може да реагира правилно. Абе дано повече не ви се случват такива срещи с четирикраки 🤗

# 561
  • Варна
Бутилка, най-удобно е да е от 500 мл. Пълни се с жълти стотинки, да кажем една трета и така.
Това за страха ми е най-голямата грешка, знам. За първи път изпитвам страх от кучета, заради онова кане корсо. Ще опитам, Сиви, Реа, благодаря.

# 562
Не ми се смейте, ама преди малко извадих камък от джоба на яке, стои там от есента сигурно. Пера дрехата, камИчетата стоят на шкафчето, като изсъхне, пъхвам ги в джоба. По едно време носех по едно-две-три камъчета точно заради уличните кучета. Мятах камъка по асфалта да трополи, но те само при замахването на ръката обръщаха гръб. В повечето случаи камъкът беше за да се чувствам аз по-сигурна, просто го стисках в ръка, готова да го използвам. Много рядко съм хвърляла, при по-нагли, иначе си нося камъчета по джобовете да ми пазят страха. И не само в това яке, на парката в джоба, на зимната шуба, абе да има! Simple Smile

esstela, наистина сработва да не показваш, че те е страх и най-вече да не бягаш. Вярно че Рекс е голям и това ми добавя смелост, кучета, които бяха гонили комшийка, не са ми скачали. Лаят, приближават полека, но дотам. Като им викна каквото ми дойде на устата, Рексун, като изгърми бас-баритонски, щот нЪл ми е защитник Mr. Green и е достатъчно, лаят ни, ама отдалече. Във всеки случай изживях си страха от уличните аз, имах го в малките годинки на Рекс. Сега съм много смела! Чибосвам ги или замахвам с ръка, даже не се навеждам уж за камък и те са поели обратен курс. Сигурно и те ми свикнаха, знам ли..... Simple Smile

# 563
  • Варна
О,и това ще мине, ама сега съм във фаза. Осъзнавам всичко, само трябва да се стегна. Благодаря.

# 564
esstela, разбирам те и мен ме е страх да не ни нападне някое бездомно, въпреки че Рейн е голям. Той отвръща и се бие, та се притеснявам, че ще стане мазало. Затова имам шокова палка. Не съм я използвала с истинското й приложение, но дори звукът ги плаши доста, а аз се чувствам по-спокойна..

# 565
  • София
Привет от нас, късно снощи се завърнахме! Нямах възможност да ви следя, дано всички кучовци са в добро здраве.
Харльо е подлудил майка ми, но тя е корава и се е справила отлично. Нацелувана е за няколко живота напред от внука си. Joy
Сега го караме лежерно...

# 566
  • Bарна, морето, сините вълни

Имам си дружка в тренировките. 😊

# 567
Първото нещо, което видях тази сутрин
😀

# 568
но най-важното е, никога не обръщайте гръб и не забързвайте крачката.

Ами ако твоето куче иска да скочи на уличното? Вчера и аз се уплаших с Ласито. Един уличен мачо искаше да си показва териториалността. И Ласито още като види куче почва да ръмжи и да иска да си ги мери с отсрещния. Как да тръгна срещу уличното? Абсурд... Трябваше веднага да сменя посоката и да забързам. Мачото тръгна след нас, докато наблюдател не го пъдна с "ччч". Аз се чудех Ласи ли да спасявам, уличното ли или себе си. Grinning Как да обяснявам после на стопанина...

# 569
Аз се събуждам така :

Общи условия

Активация на акаунт