Любители на кучета - 91

• 17 135
  • 719
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро,
моята мляскаща девойка не ме остави много, много да спя. Понякога е ужасна. Но пък сутринта хахаха компенсира. Дойде да м ближе по носа и лицето, после се пльосна в ръцете ми. Галя я, гушкам я, оставям ръката си да почине, а тя си навира носа отдолу и с отривисто движение вдига глава - респективно и ръката ми хвръква на горе. Това й е начина да каже "Гали ме, какво се офлянкваш". Беше ми много смешна, танцува танца на радостта, че ще ходи да пишка, с една коконеста походка слиза до вратат, вижда че вали, закова се на място и кръгом нагоре. Викам си "къде ще пишкаш сега, кифло"

Тонка, всъщност има и доста готини бунгала Simple Smile Като малки къщички, даже ме кефят, понеже са си самостоятелни и няма на една стена разстояние някой.

# 646
  • София
Духче, нашето бунгало е точно като къщичка, с две спални и холче с кухненски бокс. Реновирано е. Хубавото е, че е на първа линия и Харльо ще се наслаждава на огромния плаж.

# 647
Тони, запасете се с надеждни репеленти, че комарите са като врабчета там. Wink

# 648
Дес, като каза, преди време бях писала за едно от йоркитата на комшията, че го хапнаха... Взеха си друго, ами айде познайте, че "голямото" пак се разхожда без повод, а малкото, напоследък и то. Аз не знам какво трябва да стане, за да му се набие в кратуната да си ги пази...

А, виждали ли сте котка да напада йорки, че и стопанка? Моята Чоки (котка) в защита на деца котенца като го видя как се върти на посоки това дългокосместо, не знам за какво го взе и тръгна да напада йоркито... Стопанката му стои и гледа и не можа да съумее да грабне кучето, а като съумя (след като се провиках и тръгнах да ги разтървавам), беше прекалено късно - Чоки вече беше нахапала и нея, че и мен. 

# 649
Ох, заклевам се - много ми е трудно. Проливен дъжд сутринта, градинка с 2 пътечки.. Госпожа с пинчер, аз с говедо. Вижда, че говедото се нерви и пак тръгва към нас, нейният пинчер, разбира се, започва да бучи, моят се доизнерви....тя върви към нас, аз се чудя къде да се дянам, като нямам особено избор, освен да нагазя в мега кал....И таз седи и ме гледа като някаква статуя на Буда и не мърда, нейният не млъква, моят аха да се удуши, ама зорлем да го изяде тоя плъх...Rage
Колко да е сложно да се усетиш и да изчакаш, за да се разминем като виждаш, че твоят е заядлив, а моето отвръща... Колко пък акъл трябва...

# 650
  • Варна
Колко акъл ли? Малко, но на място. Следващият път, ако пак попаднеш в същата ситуация, бутни я леко в калта и се извини с усмивка. 😂😂
Честно, представих си го. 😂😂

# 651
  • София
Излизам една вечер след работа с Балу, още се стъмваше рано,. Минавам по обичайния ни маршрут за разходки - по единия тротоар на улицата, после по другия и т.н. Говоря с майка ми по телефона, гледам какво прави Балу и тръгваме да пресичаме, както обикновено, в края на улицата, като част от улицата е паркинг с наспрели коли. Сумрачно е, да не кажа директно тъмно, но още не са пуснали уличното осветление. Изведнъж иззад колите изскача някаква персона, облечена с черно яке, впоследствие забелязах и черното куче, което държи, и ми се разкрещява сляпа ли съм, че не я виждам, специално била ходила зад колите от страната, където аз отивам, и т,.н. Що обиди изсипа по мой адрес заради това, че съм тръгнала да пресичам от страната, от която е тя. Замълчах си, напсувах я наум и я подминах. Егати злобата, егати чудото. Облечи се в черно, излез с черното куче с черен повод и черен нашийник през нощта, скрий се зад колите и чакай някой да те забележи....
Горкия Балу, тъкмо тръгна да пресича, и го секнах. Погледа, погледа, пък си дойде при мен. Явно и той се почуди на акъла на оная...

# 652
esstela, аххахаха сега и аз си го представих.... Или да оставя говедото да я овъргаля в калта Joy А тя дойде от съседната алея! И се закова на място пред мен и не мърда бре..гледа ме. Накрая си го вдигна нейното, как си беше на повод, овиси го на него и го помъкна на някъде..
Ма много е сложно с някои собственици..

# 653
  • Bарна, морето, сините вълни
Днес сме селски. Много обичам на село, дори обмислям като е хубаво времето да награбя челедта за няколко дни на село. Хем ММ ще си почине от моята особа. Joy

Дебне кон. Grinning

# 654
В събота извеждам Роузи на обичайното ѝ място за снасяне. Тъкмо се намести милата, отнякъде дотърча пуснат Голдън, навря се да я дУши, на нея моментално ѝ се дръпна л@ното, буквално и преносно. Оглеждам се - ни вест ни кост от стопанин. Голдънът настоятелен да играят, мойта умира от страх. Страхувам се и аз, защото не познавам кучето, не му знам акъла нито неговия, нито на стопаните. Разгеле, зададе се един мъж, повика го, остави ни. Тази сутрин абсолютно същата сцена със същия Голдън и с едно пуделче.

# 655
Аз пък да се оплача от мен си тая сутрин, щот го раздадох като патките, дето ги благославям на ум. Влача се с Рекс по едни пътечки на поляната, вали, няма жив човек и аз си блея......И така, влачейки се и блеейки, изведнъж съглеждам момчето с каракачанката, спрял се и я държи на къс повод. На секундата се освестих и помъкнах Рекс назад. С това момче все се съглеждаме навреме и или той, или аз, на който е удобно, се мръдва настрани, ама сега.....блейка. Дори ми се е извинявало момчето, дето трябва да свия настрани. Просто кучето му е зло. Ама тоя път може и да съм отнесла благословия, почти си я заслужих. Добре че се разминахме, че Рексун няма да може да се пребори по никакъв начин, направо ще е изяден!

# 656
  • Варна
Днес сме селски. Много обичам на село, дори обмислям като е хубаво времето да награбя челедта за няколко дни на село. Хем ММ ще си почине от моята особа. Joy

Дебне кон. Grinning

Дес, онзи ден се разхождаме с Бизу и минаваме покрай малкия зоокът. И там, на една от оградките пони. Съжалявам, че не снимах запознанство им. Всички наоколо прихнаха в смях. Бизу много го е страх от "голямото куче " 😂😂

# 657
despicable подсети ме, че оня ден сме с приятелка и с кучетата в полето (в единия край има нерегламентирано сметище и место цигани се мотаят да видят има ли нещо за тях) и както си ходим и бъбрим се задава каруца с кон и един цинго в каруцата. Макс вижда коня и се стрелва директни към него, бигълката тича и тя и вие (нейния лай нещо като лай и вой). Та стига Макс до коня, циганина спрял каручката че май се уплаши, та за Макс говоря де.. стига до коня, спира пред него, поглежда го хубаво и решава че не му е в категорията и идва при мен. 😂😂 Добре, че не реши да влиза в схватка с коня, че то хубаво животно и не искам да ги плаши или наранява по някакъв начин.
Коте аз една вечер така виждам мъж с куче и се крия зад един храст. Обаче човека бе ме вижда и приближава към нас. Провикнах се аз, учтиво де, че съм с агресивно куче зад храста и ако може да заобиколи по-далеч от въпросния храст за да избегнем излишна шумотевица. Обаче онзи решава, че няма да се съобрази и колко пък да е агресивно моето, че водеше нещо едро и той, ама в тъмното не мога да видя добре какво е.. та продължава човека към храста и към нас и няма намерение да промени посоката си и колкото и да е гадно мръднах леко, за да види Макс другото куче и като нададе глас (лай с ръмжене) и онзи човек за секунди изчезна с кучето си в незнайна посока. Дори не разбрах къде се дена.
Разбирам, че моя в повечето случаи е лаещия и се съобразявам максимално да не развалям рахата на околните хора с кучета и се старая да избягвам подобни ситуации, но защо в редките случаи в които наистина учтиво помоля малко да се отклонят от пътя си, защото аз просто нямам къде да изчезна не желаят да се съобразят и чакат да чуят как се разлайва Макс за да побегнат и да ни гледат лошо после.

# 658
  • Варна
Аз напълно ви разбирам, обаче има и нещо друго, харесвам Бизу да се запознава с други кученца, независимо от размера. Е,трябва да се приближа на едно известно разстояние, за да чуя или да проведем разговор. Сега, като ми кажат не, значи не, ама ако си мълчат, аз трябва да гадая по кучето. Много се дразня, когато стопаните дърпат кучето, все едно моето е краставо. Но повечето са разбрани. Снощи, в градинката зад синия пазар, бяха 11 кученца компания, много беше приятно.

# 659
Побеснях аз вчера, тъкмо рожденденско, ама по друга линия.
Решавам, така и така е скапано времето, поне с Денис да се разходим да вземем ММ, служебния спира на 3-4 спирки от вкъщи, а аз не бях на работа. Хем разходка, хем да свиква с автобусите. На отиване, нашия откача, върти се в кръг... да изрови боклук, моля ви се, та после от дупето му вадих обелка от кренвирш.
Стигаме спирката, в будката билетите им свършили. Шофьора няма. Ми, супер. Иначе, подготвена с точно пари, паспорти, всичко. Не искам проблеми с контроли, налЕ. Заедно с мен се качва тумба цигани с улично куче. На следващата спирка свалиха кучето с ритник. Развиках се. Утихна драмата.
Качва се контрола, обяснявам. Заяжда се. Още повече се ядосах, посочих тумбата цигани, казах, че като им вземе на тях билетчетата, ще платя глоба и за мен, и за кучето, макар да не е моя вината. Нямат, естествено, ама на тях "хък, мък, ще ви помоля да слезете". Опита се пак да се заяде с мен, имам ли документи, ми, имам, ама нямам печатница вкъщи за билети (май е крайно време и тук да има постоянна контрола, продаваща билети и следяща всеки да си купи, а не аз да играя тото тука има, тука няма, столица иначе, видите ли...). Слязохме с братята, не взеха една стотинка на никого, само чаках да се пробват с мен при това положение.
Пак една от въпросния етнос, бута количката, сочи Денис и вика на детето "като не ме слушаш, е на тоя ще те дам". Само отговорих с "Я няма да лъжеш детето!".

И цялото това нещо, за 30 минути. От яд, замъкнах Денис в Стефанов да си избере играчка. Накрая аз му помогнах с избора, че се чудеше накъде да гледа.

Общи условия

Активация на акаунт