Любители на кучета - 91

• 17 131
  • 719
  •   1
Отговори
# 660
  • sf
Здравейте, банда! Кацнах късно през нощта, прибирам се, купите празни, ни вода, ни храна. Нейо ме посреща във възторг, скача, върти опашка, гъргори ми нещо , оцелял е, де , 😍

# 661
Аз пък тук не съм виждала животни в ГТ. Мисля, че има забрана, освен ако не са в клетка. В София какви са условията? Трябва да е с паспорт и билет ли? Може би и намордник? Останалите пътници не гледат ли лошо? Любопитно ми е.

# 662
Здравейте, банда! Кацнах късно през нощта, прибирам се, купите празни, ни вода, ни храна. Нейо ме посреща във възторг, скача, върти опашка, гъргори ми нещо , оцелял е, де , 😍

Ех, donsita, я остави един мъж или деца на празни купички и после чакай да подскачат от радост, като те видят! Joy Само душиците ни го могат това нещо, да ти се радват и да те обичат, щото си ТИ! Peace

Seerose, посмях се на твой гръб, ама наистина са неуредени нещата. Аз преди години бях решила да не плащам никакви такси за куче, щото нито в ГТ даваха да се возят, в парка сложили табела, че е забранено за кучета, никаква площадка няма кучешка и ще им плащам аз....Та и се прочухме, че контрольорка и шофьор свалиха сляпо момче с лабрадор-водач, щот не може, не е разрешено за кучета в тролеите. ooooh!

# 663
  • София
Аз Харльо си го возя в трамвай и автобус, никой не ми е направил проблем, даже и контрольори ме провериха и не ми отразиха вампира. Преди време се интересувах има ли забрана за кучета в ГТ и ми казаха, че няма.

# 664
В София в ГТ наредбата е къс повод, намордник, билет и паспорт.
Демек, нищо необичайно за една наша разходка, просто грабвам паспорта и му купувам билет.
За всичките 4 пъти, все намира някой да му се радва, първия път една баба седна до мен, за да му се радва и да го гали. И бая хора се подхилкват, такова голямо куче, пък трепери, а аз нареждам "няма страшно, спокойно, маме, ето, виж, нищо няма да ти направи никой...". Че и циганите вчера му се радваха.
А със сляпото момиче, няма да коментирам дори... В наредбата кучетата водачи са освободени от билет. Идиоти. Ама, видяли са сравнително безпомощна девойка и да се направят на интересни...

# 665
  • София
Seerose, ти ме шашна! Аз съм толкова стриктна уж, а излиза, че возя Харли гратис. Къде е тази Наредба? Преди време във Въпроси всякакви питах и там няколко човека категорично отсякоха, че няма забрана и не бил нужен билет.

# 666
Иска ми се да питам тук, че при мама Еми да не ме разпердушинат.
За командните.
Седни, легни, стани, седни до мен ги изпълняваме от раз. Но това с ЕЛА изключително избирателно. Ако давам колбас идва на 100% без салам.... почти не. Та знам че  е малък, но наистина ли кучетата ви идват в 10 от 10 случая?
....клетката наистина ни омаля....планирам тези дни да измайсторя нова от мрежа и дърво, защото единствените тук са 60 лв. и само 5 см. по-големи...

# 667
  • София
Ами то и аз като кажа само "Ела" няма ефект. Обаче като кажа "Ела да видиш какво ще ти дам", пристига за части от секундата. Joy

# 668
  • София
В София вече е разрешено с куче в ГТ. Преди години в метрото не ме пуснаха с Бела. Тя болна, аз я грабвам и с метрото до Центъра (нямах друг вариант), отивам да й купя билет, че аз съм с карта, ама жената в будката вика: за кучето ли е билета? Викам: Да, аз съм с карта. Ама не може. Викам, как да не може бе, точно влезе една жена с пинчер, че даже и билет не купи. Викна шефа на станцията, не можело, аз съм била с голямо куче, а онази с малко. Леле, побеснях. Грабнах си кучето, взех такси и така ги насолих в една жалба до ГТ и общината...
А последния път с Балу ще пътуваме пак с метрото, аз пак с карта, купувам му билет и жената на гишето: ама дайте ми паспорт за кучето! Давам аз и питам от любопитство какво ще му разбере, тя само видя, че го имаме и ми го върна и вика: такъв е законът, трябва да имате. Еми, имаме, само не разбрах защо трябваше да й го дам, като не е контрола Simple Smile
vige, виж в Амазон - от там взех тази на Балу, за цена поне 1/2 надолу от тези тук.
Тонка, наредба за ГТ в София. Билетът е задължителен. Ето линк - https://web2.apis.bg/sofiacouncil/p.php?i=3526687&b=0

# 669
Тонка, https://www.metropolitan.bg/za-grazhdani/red-i-usloviya-za-ptuvane
https://infometrotransport-sofiabg.blogspot.com/p/in-share.html
За теб може да е безплатно, написано е
Цитат
а) безплатно - котка, куче или друг малък бозайник, поставен в подходяща кутия или клетка;

Нашето, обаче, попада в долната подточка, понеже по нито един критерий няма как да мине за "малко".

Коте, на тая в метрото и аз бих пуснала жалба. И щях да викам много най-вероятно.

vige, честно казано, идва си всеки път, когато сме навън, вкъщи понякога си прави оглушки. Поглежда или мърда с уши, колкото да каже "да бе, да бе, чух те". Навън явно се страхува да не ни затрие, докато вкъщи къде ще ходим.

# 670
Скрит текст:
В София в ГТ наредбата е къс повод, намордник, билет и паспорт.
Демек, нищо необичайно за една наша разходка, просто грабвам паспорта и му купувам билет.
За всичките 4 пъти, все намира някой да му се радва, първия път една баба седна до мен, за да му се радва и да го гали. И бая хора се подхилкват, такова голямо куче, пък трепери, а аз нареждам "няма страшно, спокойно, маме, ето, виж, нищо няма да ти направи никой...". Че и циганите вчера му се радваха.
А със сляпото момиче, няма да коментирам дори... В наредбата кучетата водачи са освободени от билет.
Идиоти. Ама, видяли са сравнително безпомощна девойка и да се направят на интересни...

Младеж беше, не че има значение. Все пак взеха някакви мерки, макар и със закъснение заради реакцията на хората и в медиите.На всичкото отгоре общината е дала част от сумата за кучето - 12 хил. лева. Но факт, че в тролеите имаше стикери с кученце, приличащо на далматинче, с червен хикс задраскано. Мисля, че го снимах и показвах тогава, но дали не беше в лабрадорския форум. newsm78 После стикерите временно изчезнаха, сега пак не дават.

# 671
  • София
Иска ми се да питам тук, че при мама Еми да не ме разпердушинат.
За командните.
Седни, легни, стани, седни до мен ги изпълняваме от раз. Но това с ЕЛА изключително избирателно. Ако давам колбас идва на 100% без салам.... почти не. Та знам че  е малък, но наистина ли кучетата ви идват в 10 от 10 случая?
...
Разбира се че не идват в абсолютно всички случаи,а и твоето зверче е малко още,иам още да се учи.Нали знаеш една команда е хубаво да я затвърждаваш поне 3 седмици.Първоначалоно го викаш с ела,идва ,даваш наградка и след това почваш да надграждаш.т,е правите го навън без дразнители, после докато играе с други кучета и т.н

# 672
  • Fort Worth, TX

Добро утро.Така чака брат си, за да го изпратим на автобуса.Преди да го пусна в спалнята сутрин му го слагам, че ми писна да ходи и краде чорапи от коша.Тоя номер ми го прави само на мен.Навън пак е така.Все намира нещо, макар боклици да няма, но окосена трева му е любимата.

# 673
В Пловдив ГТ е под всякаква критика - пропускат спирки, въпреки, че те виждат да чакаш, карат сякаш са на рали, държат се грубо с хората, доста често и с възрастни хора, които са трудноподвижни ... страшно е!
Не съм чела наредбата на общината дали е разрешено с кучета, но все си мисля, че ще направят проблем и ще ни свалят...
Дори таксита доста често са ми отказвали да ни вземат..
Ние сме се возили единствено с влак няколко пъти, дори и билет не съм вземала, проблем е нямало - слагам я върху сака и тя заспива. Последния път купих билет и за нея и ни се зачудиха защо давам 3 билета Grinning

# 674
Тази наредба, супер смотано е написана:

Цитат
-домашен любимец, ако не създава опасност от причиняване на травма, увреждане и съответно не представлява заплаха за останалите пътници и не се поставя на седалките на превозното средство:
а) безплатно - котка, куче или друг малък бозайник, поставен в подходяща кутия или клетка;
б) куче, регистрирано съгласно изискванията на Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци (кучета и котки) на територията на Столична община, при следните условия:
- с редовен превозен документ за домашния любимец - с карта за еднократно пътуване за наземен транспорт/ еднократната превалидирана хартиена карта за наземен транспорт; карта за еднократно пътуване за метро/ еднократната превалидирана хартиена карта за метро, издадена от оператор в каса на територията на метростанцията или билетен автомат на територията на метростанцията;
- собственикът да носи със себе си регистрационните документи на кучето;
- да го води на къс, неразтеглив повод и с намордник, или в подходящ транспортен кафез. От намордник при пътуване в обществения транспорт са освободени кучета - водачи на незрящи хора и кучета в обучение като водачи;

Значи ако си сложа кучето в "подходяща кутия или клетка" може да пътува безплатно, така ли? Тогава също така не е нужно да нося паспорта му? Нито да доказвам, че е регистрирано?

Но пък ако е в "кафез" или "на къс повод и с намордник", трябва да нося паспорт, да докажа, че е регистрирано и да му купя билетче?

И каква е разликата между клетка и кафез?

Общи условия

Активация на акаунт