Любители на кучета - 91

• 16 955
  • 719
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Момичета, между тези трите варианта се чудя. Кой бихте избрали вие?

Като първата храна е с 29% протеин, втората с 28%, а третата с 26%. Цените на кг. са от 10лв., 8лв. и 5лв.

# 691
И нашата девойка пръцка от пиле и вече не купувам, правилно си се насочила към агне и ориз, при нас тази комбинация понася най-добре
Джуджи, последните две, а ти виж състава и кое е по-ок, щото всички ги докарват на протеин. За 10лв/кг ще си вземеш платинум агне(аз от тая храна останах най-доволна и ще се връщам пак на нея), което е с доста по-добър състав, само казвам.
Иначе не гледай само в petmall, там цената не е най-изгодна. Ако все пак решиш да поръчаш от там ми пиши, имам код за 10% отстъпка, можеш да го използваш сама при поръчка.

# 692
  • София
Хибискус, може ли да ми го покажеш платинум агнето?

# 693
https://www.platinumbulgaria.com/produkt/platinum-adult-lambrice-15-kg/
За по-малките разфасовки цената/кг се покачва съответно на 10кг/110лв и 5кг/60лв, но могат да ти изпратят пробни пакетчета храна и да купиш, след като видиш дали ще я яде (плащаш само еконт-а)
https://www.platinumbulgaria.com/produkt/platinum-adult-dog-%D0% … 1%82%D1%80%D0%B8/

Виж състава съпоставен, в брит са брашна, докато тук е "Прясно агнешко месо (70%),натрошен ориз (15%),дехидратирано агнешко месо,сушена риба,сушени пивоварни дрожди,сушена ябълкова маса,масло от сьомга,екстракт от юка,студено пресовано ленено масло,зехтин-студено пресован,екстракт от зеленоуста мида,семена от бял трън,сушен копър,корен от сарсапарила,сушен артишок,латинка,екстракт от лайка,глухарче,сушена тинтява , калиев хлорид."

# 694
  • София
Хибискус, не разбирам нищо от състава, но май Премиум няма да мога да ѝ купувам дълго време. Състава на втората и третата...

Много ти благодаря за търпението и съветите! Flowers Rose

# 695
За нищо, тези, които си пуснала и двете са ок за мен, бих давала първата, защото е без царевица (ама тук идват и моите си лудости). Втората храна оризът е заменен с царевица, предполагам тя излиза по-изгодно?Пак е ок вариант, но първата ми хареса повече.
По принцип като погледнеш състава на една храна, първите съставки са това, от което е главно направена храната. Примерно ако пише "Състав: царевица, картофи, брашно от пиле" значи даваш царевица и картофи, ако е "Състав: месо от.. " значи е ок.

# 696
Платинум и аз ги заглеждах.
Съдържанието трябва да се гледа. От протеин до протеин има огромна разлика. Протеинът като стойност на хранително качество в копито/пера/кожа е доста различен от този в мускулно месо, било то и еднакви като количество.
Най-важните неща, които трябва да бъдат избягвани са: месни брашна, пшеница, царевица, повече растително съставки, отколкото животински, животински протеин и мазнина без да е уточенено точно от какво животно е. Това са червените лампички.

Линк сега е на 50:50 полувлажните на Генениз с говеждо, сърнешко и глиганско в комбинация с микс от някакво прясно месо (според това, какво ще ядем ние - телешко, агнешко, риба, пуешко, патешко, пъдпъдъче), яйце (не всеки ден) и бульон. Довечера ще снимам и ще покажа, ако на някого би му било интересно.

# 697
  • София
Хибискус JoyKissing HeartFlowers Hibiscus
Ще поръчам първата и на цена ми изглежда добре, щом и състава е ок, тя ще е!

# 698
Да, Епона го е обяснила супер, тъкмо това гледам и аз в състава. Платинума.. може вече да звучи като реклама, но да си кажа. Най-добре усвояваната храна която съм купувала е именно тази с агнешко и ориз, изхода е оскъден и твърд (а това е рядко и съответно аналната жлеза се обажда редовно), аз бях купувала микс трите им вида храна и агнешкото се отрази най-добре. Свинското пак беше ок, но пилето си е пиле и си беше все тая марката, като не и понася(мек изход и пръцкане). Та като приключа със сегашните остатъци, ще поръчам 15кг агне и ориз.
Аз купувам шпрьоти (ако се пише така Grinning ) и размразявам от фризера телешко, което е останало от домашно месо, та два-три дни в седмицата за закуска започна да яде някакъв такъв суров буламач, добавям настърган морков, за да смеся лекарството или яйце и айдаа... Някъде бях чела, че не е хубаво да се смесва гранула и месо, а трябвало да са отделни храненета, та после спорим с куч, че суха гранула трябва да хрупа за вечеря, пък тя простестира.
Епона, бъркоча на Линк всичко-в-едно ли е? Или гранула сутрин/ вечер месце?

# 699
Всичко е в едно. Не съм го чувала това, че не трябвало да се смесва. Какви са аргументите? Интересно ми е.
Но пък при положене, че той категорично отказва двуразово хранене, така сме се нагодили. Имаме и ритуал - вечер го прибирам от двора, мием лапите, подсушавам и само чака да кажа "Хайде, тичай да ядеш!" и той с галоп към купата. И усеща, ако се случи да го прибера по-рано, примерно както валеше вчера цял ден хем влезе вечерта по-рано, хем даже и през деня беше вътре, и не търси ядене, даже и да има в купата.

# 700
  • София
Епона, като започнах да храня със сурово, давах едновременно месо и гранула, докато не се зачетох по-внимателно и прочетох, че за разграждането на гранулата и на естествената храна работят различни ензими и не трябва да се смесват в едно хранене.
Та давах сутрин месо, а вечер гранула.
Сега само месо и само сутрин, щото ... не знам защо, не и пречи и си и го давам цялото сутрин.
Ще видим като почнат жегите как ще е, ама то на моето прасе не му страда апетита от нищо, даже като я боли коремче, пак се храни добре.

# 701
Горе-долу се оповават на това, че гранулата и месото се обработват по различен начин от стомаха(много тъпо обяснявам, знам). Като напишеш в нета "kibble and raw dog diet" излизат, на места препоръчват пробиотик, за да не се разстрой стомахът.
Цитат
It’s not a good idea to mix raw food and dry kibble in the same meal because dry kibble takes longer to digest and can cause digestive distress when mixed with raw.

Пос, писали сме заедно.

Аз смятам постепенно да минем на хранене всеки ден месо сутрин и гранула вечер, но честно казано ме е страх да не и разстроя стомаха яко, че тя е такава кека безбожна..

# 702
Да ви питам, дами, вие водите ли четириногите на почистване на зъбен камък? Къде и какви парички ви излиза?

# 703
  • София
Breedlove, ние сме в Сити Джънгъл, има ценоразпис на сайта им, но не мога да го отворя през телефона.
А този зъбен камък предполагам, че се маха под пълна упойка, така ли е?

# 704
Така работя Wink

Ама толкова много косми пуска Cry

Общи условия

Активация на акаунт