За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 075
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 4 299
Майка ми редовно замръзва баница, кекс после са си супер

# 616
  • Мнения: 9 453
опечени.

# 617
  • русе
  • Мнения: 1 362
Правих мързелива баница(мляко,яйца,олио,сирене и брашно) , изпече се ,но по-средата ми стои малко клисава?
Колко гъсто трябва да е тестото?

# 618
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 599
Малко по-гъсто от кексовото, но слагам и  бакпулвер или сода , за да има някакъв набухвател.

# 619
  • Мнения: 11 106
Buttermilk и кефир едно и също ли е? Гледам, че buttermilk се използва в доста рецепти, та се чудя дали ще трябва сама да си го правя или мога да го купя наготово отнякъде.

# 620
  • на Земята
  • Мнения: 310
Моля,за рецепти със сурови жълтъци!Майонеза не ми е вариант.Благодаря!

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 16:06 от kikitooo

# 621
  • Мнения: 43 453
Направата на бътърмилк е лесна- слагаш необходимото количество прясно мляко(примерно 1 ч.ч. и добавяш малко лимонов сок). Така съм чела в рецепта и така правя.

# 622
  • Кърджали
  • Мнения: 298
Имам, сигурно, глупав въпрос, но за какво служат двете пластмасови приставки на снимката при кухненския робот? И дали са ефективни ако сте ги ползвали?

Накъдренкото е за разбиване на сметана и белтъци, а другото пластмасовия нож е за замесване на тесто. Ползвала съм ножа за тесто с него бях замесила тесто за пица и за сладки.

# 623
  • София
  • Мнения: 12 219
Buttermilk и кефир едно и също ли е? Гледам, че buttermilk се използва в доста рецепти, та се чудя дали ще трябва сама да си го правя или мога да го купя наготово отнякъде.
Не, не е едно и също.

# 624
  • Мнения: 10 668
искам да направя на децата маслени гъбки /видели някъде/. обаче по диетични причини не съм правила от много време. чудя се дали да направя маслено тесто с яйца или не /само мас, брашно, захар/.съвет?
и още нещо - навремето колко мл беше лимонадата, някой помни ли?

# 625
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
навремето колко мл беше лимонадата, някой помни ли?
250 мл мисля

# 626
  • Мнения: 15 046
На мой приятел от детинство майка му правеше гъбки от масло и пудра захар. Оформяше ги на топче и ги  притискаше с шише, чието гърло беше топнала преди това в какао. Слагаше ги в хладилник да стегнат и послеее.... Бяха много вкусни. Дали има и други съставки, някой правил ли е такива? Тя вече не е между живите, а аз така и не поисках рецептата, а тези гъбки ги помня от дете.

# 627
  • Мнения: 10 696
Buttermilk и кефир едно и също ли е? Гледам, че buttermilk се използва в доста рецепти, та се чудя дали ще трябва сама да си го правя или мога да го купя наготово отнякъде.

На вкус е като кисело мляко, но представи си разбито с пасатор. Като нямам заквасено кисело мялко и купувам Buttermilk. Сега вече отностно технологията и бактериите има разлика вероятно. Но на вкус си е баш рядко кисело мляко. Не айрян точно, а рядко/разбито кисело мляко.

# 628
# 629
  • Мнения: 11 106
И на мен първото ми предположение беше айран, но после като се зачетох се оказа, че в основата си е прясно мляко, затова реших, че е кефир. Не знам защо не продават при нас такова, ще направя по рецептата на mariat. А имам и предположения, че не е невъзможно да се замени и с чисто прясно или пък рядко кисело мляко ...

Общи условия

Активация на акаунт