За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 834
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • под тепетата
М-дааа, и аз много обичам мента под всякаква форма  Embarassed и затова си засадих в сандъче на терасата. Семената в пликче от магазин -не помня кой. Кефя се , че поникват, радвам се на листенцата, докато не взеха мнооооого да се разлистват и установих, че ще имам (може би) моркови ! Иначе за агнешкото ще сложа салвия по съвет на пеп-4о.Е, и джоджен ще има. Обаче забелязах, че не се шпикова с чесън. Вие слагате ли на агнешкото ?

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 17:11 от bilqna_69

# 421
охо, джоджена за боба е развенчан мит за мен Simple Smile откакто ядох боб с девесил в Троянска къща една в горите тилилейски си промених мнението, че боб без джоджен не е боб. Сега ги смесвам двете подправки.
Биляна,  агне на пещ /пак там/ харесах  подправена с девесил, приготвено от същия човек. Ще пробвам в къщи, да видим кога ще си готвя агнешкото , което получих днес Simple Smile от село.
За градинките с подправки Simple Smile Последно посях семена каперси /семето от Джъмбо/ и излезе много хубав разсад за домати, незнайно още какви Simple Smile

# 422
  • под тепетата
По тази логика трябва да взема семена за моркови, току-виж съм уцелила мента  Joy
 Майка ми има и девесил ( лющян му викат по морето), и тя слага на доста неща от него и не е лошо. Само за копъра не можем да се разберем, защото и обяснявам, че нейното не е копър, а резене, ма тя не се дава лесно  Mr. Green

# 423
  • Русе
Скрит текст:
М-дааа, и аз много обичам мента под всякаква форма  Embarassed и затова си засадих в сандъче на терасата. Семената в пликче от магазин -не помня кой. Кефя се , че поникват, радвам се на листенцата, докато не взеха мнооооого да се разлистват и установих, че ще имам (може би) моркови ! Иначе за агнешкото ще сложа салвия по съвет на пеп-4о.Е, и джоджен ще има. Обаче забелязах, че не се шпикова с чесън. Вие слагате ли на агнешкото ?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_20.html

# 424
  • под тепетата
Трябваше да си сложа лигавник, докато изчета рецептата,  i_peych! Разбрах - няма шпикован чесън и при теб. Ще го оставя цяла нощ овъртяно в подправки и утре ще пека, че плановете ни са доста сложни за неделя.
 Благодаря и на двама ви!

# 425
Аз рядко шпиковам месото. Обикновено, когато го пека слагам в плика 1-2 глави чесън цели - достатъчно добре овкусяват и така Simple Smile

# 426
Ми, аз го правя така, както дядо ми го правеше едно време, само с пресен джоджен, ама много. Сега и на МП така му харесва най-много. Слагала съм и готови подправки и съм комбинирала, ама тц. Сега ме накарахте да се замисля за този девесил... ако и той е пресен (Ама има ли по това време?) може би ще се получи добре. Аз го харесвам и на боб също слагам и джоджен, и девесил.

# 427
има, има.

# 428
Девесила, сух и пресен ,има си разлика в аромата
Аз сух винаги имам,че на пилешка супа обожавам
Веднъж бях садила, ама ми се изроди, и после не съм се сещала пак да пробвам

# 429
  • София
Здравейте,

аз търся изпитана рецепта за свински джолан. Искам месото да стане крехко, вкусно и да се дели от кокала.

# 430
Аз обожавам девесил....и все му бъркам името....пиша го девисил или дивесил 😀...на телешко варено,на  всичко с агнешко,на миди, охлюви...слагала съм и в зелена салата 😂...бе да има. Пресния излезе преди месец на село...та има.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 23:50 от polly

# 431
Момичета, имате ли изпитана техника за варене на яйцата така, че да не дадат фира повече от половината? За утре съм взела 30 бели за боядисване, поне 20 ако сваря без да се напукат ще съм доволна.

# 432
  • София
Момичета, имате ли изпитана техника за варене на яйцата така, че да не дадат фира повече от половината? За утре съм взела 30 бели за боядисване, поне 20 ако сваря без да се напукат ще съм доволна.
От 30 бр съм на 26 здрави, на бавен огън, + домакинската хартия ги омотах, вари ги около 20 мин, щом завря водата, включих на най-ниската степен там нещо леко да къкри и....... това е положението, и на всичкото отгоре вместо да сваря кафявите както си бях решила,  щото са им по-здрави черупките аз хванах  и сварих белите. Нищо, колкото-толкова. Шарени са там, има нещо .

# 433
  • В царството на игрите:)
Аз намирам пресния дивисил за прекрасна подправка, но знаете ли от къде може да се купи такава?

# 434
  • София
Девесил ненавиждам, тежко ми миреше и това е, джодженче обичам и на лозови сърми и на боб, и малко в плънката на агнешкото, хубава подправка ми е.

Общи условия

Активация на акаунт