С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 024
  • 795
  •   1
Отговори
# 525
В случай, че той има доверие на майка си, аз няма да се тръшна, защото не я смятам за враг.
Не знам кой би загубил доверие, и не ме интересува.

# 526
  • при късмета
Не е нужно да я смяташ за враг, а просто знаше кой искаш или не искаш да знае споделеното. Снахата ако иска нещо да споделя със свекървата, би го направила направо с нея.
Може да оправдаваш подобна постъпка колкото искаш и да не те интересува кой би загубил доверие, но трябва да си наясно, че са повечето. Да се чуди човек на обявеното лично от теб самочувствие. не знам обаче какво му е покритието, щом някой ти предава доверието, а за теб е нормално

# 527
Ма ко, на два пъти в тази тема си позволи да развиваш сюжети от живота ми.
Този е третият. Не се изказвай от мое име.

# 528
  • София
Там е работата, че няма нужда за някои неща да казваш, че го споделяш само с някой определен човек. Обичайно го правиш защото му имаш доверие. И когато разбереш, че е казал споделеното на друг, било то и майка му, доверието се губи. Ти повдигна въпроса за доверието, все пак, а ти обяснявам елементарни неща. Кой не би загубил доверие в такъв случай? Сега и да кажеш, че ти, то нормалните хора реагират именно с губене на доверие

Хайде малко да разграничиш нещата, че стана тюрлюгювеч.
Ако ти си споделила с мъжа ти нещо лично, да го каже на някого другиго, си е нож в гърба.
Не е важно дали е майка му или Савската кралица.

Ако, обаче сте решили да пътувате до едикъде си или да си купите ново легло и той го сподели с родителите си, може да се тръшкаш до утре, но той има право да го направи.
Щото, така великата тайна, колкото и безсмислена да е, може да е твоя, но не и негова.
И той има право да не я таксува като семейна, ако прецени че подбудите ти да се правиш на интересна са неадекватни.

# 529
Тъкмо се чудих какви велики тайни имате, дето родителите не трябва да ги знаят. Някаква световна конспирация сигурно.
Иначе и аз  смятам да съм майка на синовете ми, докато съм жива и никоя снаха няма да ме откаже от това,  както и да се опитва. Ако някоя се опита да ме дистанцира от синовете ми, направо ще й заявя, че това може и да стане, ама ако нейната майка се откаже тя да й е дъщеря.
А семейните им "тайни" хич, ама хич не искам да ги знам. Следвам максимата на майка ми "Колкото по-малко знам, толкова ми е по-спокойно".

# 530
  • при късмета
За стотен път, прекаленото споделяне не приемам, колкото и да са близки майка и син. Повече от ясно е, че не е тайна къде ще ходим или какво легло ще си купуваме (това само според Популе е нейна работа), но неотдавна имаше такъв казус. Муньото беше изтропал на майка си каква специалност ще записва снахата и свекървата и беше вдигнала телефона да ѝ прави скандали защо точно тази специалност. Това вече смятам, че е обсъждане на снахата м/у майка и син, по въпроси, които свекървата изобщо не я касаят. Нещо такова смятам за прекалено споделяне и въпрос, който изобщо не е за обсъждане със свекървата. Иначе лични неща да си споделят колкото искат и да обсъждат примерно неговата работа, не заниманията на снахата и личните ѝ планове.
Ето, че сме на едно мнение, Абсурт
Ма ко, на два пъти в тази тема си позволи да развиваш сюжети от живота ми.
Този е третият. Не се изказвай от мое име.
Преди два твои поста, ти беше тази която сложи думи в моята уста и какво ти говорели без да си прочела. Така, че не ми прави забележки, за нещо което сама правиш и първа го правиш. Всъщност прави си, все едно, не говори за мен, а за теб

# 531
  • Варна
Ма ко, в една двойка доверието е основата. Иначе се губи смисъла на взаимоотношенията. Иначе връзката би била лекомислена или меркантилна и т.н. Животът провокира и инициира достатъчно изпитания и провокации. Ако мъжа до теб е бреме или ненадежден съюзник за какво е ? Избрала съм конкретен човек, с доказана лоялност, опит и качества. Предвиждал е ситуации, предпазвайки ме  от недоброжелатели. Смея да твърдя , че е коригирал и част от разбиранията ми , това което майка ми не успя индидектно . Опеката му понякога е крайна, но и любовта ни е била изстрадана. Лежейки до него , чувствам закрила , сигурност. Не е нужно да се доверчив излишно. НО търсих, редуцирах конкретни, мъжки качества, думи в унисон с чувства и реакции, без манипулации и завоалиран фалш . Каквото и да му кажат, всякакви опити за интриги той ги тушира рязко. Мисля, че подобно поведение трябва да има всеки зрял, разумен мъж. Необмисленна клюка, препредадена от майка му и костваше 2 г. пълна изолация. Аз инициирах помиряването, въпреки, че последна разбрах причинита. Тя си има своя , личен живот , със свои разбирания, дори и противоположни. Комуникират, спорят, но никой не се меси пряко и не дава насоки. А моят съпруг е особен непукист и ренегат. Прави всичко по свое желание и лични пристрастия. Затова си мисля, че преекспонирате ролята на свекървата в даден брак. Какви ли не битовизми и дребнави драми четох. Ще споделя лична история . Любимия обича да се шегува, най -вече с майка си. Тя се влияе от клюки, за съжаление, той въобще. Брат му подхвърлил, че имам любовник и ще го обера при евентуален развод. Интригата беше умишлена ,  свекито не криеше симпатии и комплименти, спрямо мен. Към др.снаха се държи лаконично ,но любезно. Моят мъж се изгаврил и и казал, че също има любовница. Joyи ще ги запознае. Свекито решава "доброжелателно" , директно да ме събуди от моята любовна еуфория. Покани ме на кафе и нетактично ми намекна за хипотетичната конкурентка. Не реагирах особенно, но знаете женското любопитство и анализи. Развръзката. Любимият покани майка си на гости, без да ме предупреди. На майка си съобщил, че ще я запознае с "любовницата му" Joy Още от вратата свекито нахлу, с канонада от нравоучения и морални съвети. Когато го попита, къде се крие мръсницата, влязох аз. Сега се смея , но тогава замръзнах. Докато схвана кой , с кого и за какво иде реч, мъжа ми с висок тон оформи едни бъдещи, лични граници, тип ивицата Газа . Ураганът я отвя. На висок тон, конкретно, с доза порицание за вредите от интригите. Дори съжалих свекито, но с  подобни интриги стават и раздели, при липса на доверие или лабилен характер. Не я мразя, всеки си има недостатъци, но перфектните отношения не са същите. Глупава, необмисленна постъпка . Ние и сега се шегуваме, като ме представя като любовница, пред свекито, а аз го дъвча, че пркриват някоя. Joyи във всяка клюка има резон. Но нито той поддава, нито аз приемам първично всяка чужда намеса в отношенията ни.Неговото желание е да не споделям определени събития с майка му. Преценил  е, че ще си спести едно конско , без ефикасен съвет . Иначе за финансови инвестиции или кредити свекито ни дава полезно инфо там и е силната страна . Със свекито днес пихме коктейл, уговорихме уикенда с внучето, прие и "жалбите", спрямо сина и .Г-н Перфектен се обижда от личните ми.критики, мама ще го порицае в неин стил и в наш интерес.  Твърди, че ме е приела като дъщеря, от самото начало дано е искренна.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 01:02 от Viviana91

# 532
  • при късмета
И аз казвам, че доверието е всичко в една двойка. Както и, че свекървата би могла да е фактор в семейния живот, само и единствено, ако сина ѝ позволи. Ноооо, темата помни истории на игнорирани и напълно отрязани свекърви, които си намират начин да се месят. Има значение и то голямо с мъжа да сте с еднакви критерии за границите на родители, но и съвсем малка част, все пак си остава да зависи от това какъв човек е свекървата. Понякога нито отрязване, нито големи разстояния ги спират да се проявяват като истински свекърви, зер да не изложат "титлата"

# 533
Ма ко, в една двойка доверието е основата. Иначе се губи смисъла на взаимоотношенията. Иначе връзката би била лекомислена или меркантилна и т.н. Животът провокира и инициира достатъчно изпитания и провокации. Ако мъжа до теб е бреме или ненадежден съюзник за какво е ? Избрала съм конкретен човек, с доказана лоялност, опит и качества. Предвиждал е ситуации, предпазвайки ме  от недоброжелатели. Смея да твърдя , че е коригирал и част от разбиранията ми , това което майка ми не успя индидектно . Опеката му понякога е крайна, но и любовта ни е била изстрадана. Лежейки до него , чувствам закрила , сигурност. Не е нужно да се доверчив излишно. НО търсих, редуцирах конкретни, мъжки качества, думи в унисон с чувства и реакции, без манипулации и завоалиран фалш . Каквото и да му кажат, всякакви опити за интриги той ги тушира рязко. Мисля, че подобно поведение трябва да има всеки зрял, разумен мъж. Необмисленна клюка, препредадена от майка му и костваше 2 г. пълна изолация. Аз инициирах помиряването, въпреки, че последна разбрах причинита. Тя си има своя , личен живот , със свои разбирания, дори и противоположни. Комуникират, спорят, но никой не се меси пряко и не дава насоки. А моят съпруг е особен непукист и ренегат. Прави всичко по свое желание и лични пристрастия. Затова си мисля, че преекспонирате ролята на свекървата в даден брак. Какви ли не битовизми и дребнави драми четох. Ще споделя лична история . Любимия обича да се шегува, най -вече с майка си. Тя се влияе от клюки, за съжаление, той въобще. Брат му подхвърлил, че имам любовник и ще го обера при евентуален развод. Интригата беше умишлена ,  свекито не криеше симпатии и комплименти, спрямо мен. Към др.снаха се държи лаконично ,но любезно. Моят мъж се изгаврил и и казал, че също има любовница. Joyи ще ги запознае. Свекито решава "доброжелателно" , директно да ме събуди от моята любовна еуфория. Покани ме на кафе и нетактично ми намекна за хипотетичната конкурентка. Не реагирах особенно, но знаете женското любопитство и анализи. Развръзката. Любимият покани майка си на гости, без да ме предупреди. На майка си съобщил, че ще я запознае с "любовницата му" Joy Още от вратата свекито нахлу, с канонада от нравоучения и морални съвети. Когато го попита, къде се крие мръсницата, влязох аз. Сега се смея , но тогава замръзнах. Докато схвана кой , с кого и за какво иде реч, мъжа ми с висок тон оформи едни бъдещи, лични граници, тип ивицата Газа . Ураганът я отвя. На висок тон, конкретно, с доза порицание за вредите от интригите. Дори съжалих свекито, но с  подобни интриги стават и раздели, при липса на доверие или лабилен характер. Не я мразя, всеки си има недостатъци, но перфектните отношения не са същите. Глупава, необмисленна постъпка . Ние и сега се шегуваме, като ме представя като любовница, пред свекито, а аз го дъвча, че пркриват някоя. Joyи във всяка клюка има резон. Но нито той поддава, нито аз приемам първично всяка чужда намеса в отношенията ни.Неговото желание е да не споделям определени събития с майка му. Преценил  е, че ще си спести едно конско , без ефикасен съвет . Иначе за финансови инвестиции или кредити свекито ни дава полезно инфо там и е силната страна . Със свекито днес пихме коктейл, уговорихме уикенда с внучето, прие и "жалбите", спрямо сина и .Г-н Перфектен се обижда от личните ми.критики, мама ще го порицае в неин стил и в наш интерес.  Твърди, че ме е приела като дъщеря, от самото начало дано е искренна.
Наистина ли ти се струва забавно това, което описа?

# 534
  • София
И аз щях да питам, наистина ли го намира за мил и добър този злобен човек. Ама явно всичко друго е по-маловажно от това да се „сложи свекървата на място”.

# 535
Не знам... ама моя не споделя нищичко с майка си. Дори  и със сестра си. Споделя си с мен, но пък не знам дали всичко. Ме че държа да знам трактора дали има повреда ама ми е странно, че не говори с тях. Дали защото все го изкарват тъп и виновен?

# 536
  • France
Преди 10тина години, когато баща ми направи първата криза на хроничното си заболяване, бях много притеснена. И как няма да бъда, на 2000км, без да знам какво точно става и дали майка ми ми казва цялата истина. И в притеснението си споделих с бившия, как не знам, дали ми казват всичко и как баща ми е трябвало по-рано да се погрижи за себе си. Няколко дена по-късно, на семейния обед ми беше много неприятно, да ме разпитват точно по тези въпроси. Дали знам всичко, каква е тази политика, да не се казват нещата. Защо баща ми не се доверява на лекарите (!?) И как възрастен човек не се грижи за себе си. Казано от хора, които са aбсолютно неграмотни в здравно отношение. Много ми беше неприятно, че бившият ме беше "изклюкарил". Моята история стана поредната клюка, която се разказва на масата, между скучаещи хора. И болката от този следобед още ми горчи.
Аз съм открит човек, но все пак слагам лимити, какво и на кого да казвам. И намирам, че това ме прави отговорен възрастен.

# 537
  • Най-красивата страна
Според мен е нормално съпругът ми да сподели с майка си,че ще правим ремонт и ще сменяме мебелите.
Но ако тя дойде и започне  да дава акъл какво точно да купим ,това вече е намеса и той трябва да я спре.
Има някаква граница и когато свекървата я прекрачи,започват конфликтите.

# 538
Аз също се изумих, свекървата те защитава, а ти й се сърдиш. Не видях интригата, а едно постилане от братята по въпроса занапред...

# 539
  • при късмета
Според мен е нормално съпругът ми да сподели с майка си,че ще правим ремонт и ще сменяме мебелите.
Но ако тя дойде и започне  да дава акъл какво точно да купим ,това вече е намеса и той трябва да я спре.
Има някаква граница и когато свекървата я прекрачи,започват конфликтите.

За ремонт и смяна на мебели, според мен не е споделяне, а просто разговор. Споделяне е когато аз иницирам разговор на някаква тема, с конкретен човек. Дали ще искам съвет или просто да си кажа е друг въпрос, но считам за споделяне когато споделящия иницира разговора и той се състои м/у двамата.
Като казвам, че правим ремонт е просто в разговор и става известно на много хора, дори не само на близки роднини и приятели.
А споделяне повече от необходимото, особено със свекървата неминуемо води до акъли и намеса. Мъжа ми ако каже нещо на приятел, което не е кой знае каква тайна, приятеля няма да дойде да ми иска сметка защо така съм направила. Но пък свекърва е доста вероятно да го направи

Общи условия

Активация на акаунт