Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 801
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Под затворен комплекс предполагам разбирате блокчета с обща градина и ограда, където няма достъп за външни хора. Може и да греша, но там не видях да е оградено. Отделен въпрос е, че блоковете са високи и приличат на санирани панелки. Вероятно продажната цена е ниска и на инвеститора не му се връзва да направи нещо по-добро.

Оградено е отвсякъде, влиза се с карти и чипове. 
На мапса ми се стори, че не е ограден. Значи наистина си е затворен комплекс.

# 151
  • sofia
До преди 20 години и поляните в Младост 4 бяха пущинак, а отвъд Камбаните - съвсем. Вадите и Ливадите и те си бяха едни пущинаци, тук-там с някоя вила тип "направи си сам".
Нормално е да има нови зони на развитие.

# 152
НикоТ, затворен комплекс си е. Просто картите на мапс-а са стари или са подновявани само някои участъци. Наскоро гледах в гугъл мапс един район, в който не бях ходила, уж да го разпозная по-лесно, но се оказа, че не изглежда така, както е показано на картата.
Като стана дума за северните райони, например KMV строят сграда на ул. Народни будители, точно до паркинга на Лидъл, на Никола Жеков, но я няма на картата и изглежда като пущинак.
https://www.google.com/maps/@42.7343683,23.3101187,205m/data=!3m1!1e3

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 15:01 от petiaivanov

# 153
Нормално, последните сателитни снимки в Гугъл Мапс са от 2016-та година. Всички нови строежи и промени след това липсват. Чудя се кога ли ще ги ъпдейтнат.

# 154
Дайте линк към този комплекс, че ми стана интересно за какво говорите.

# 155
Аз съм живяла, като дете в Толстоя, там съм и учила, но отдавна не живея там. Баба ми и дядо ми им бутнаха къща и дадоха половин панелка за това навремето((. Та Толстой беше на 1 част и после 2 част.
По-добрата част е първа срещу завод 8-ми март, сега май там е завод Агресия, но няма тъкачен завод, съответно и замърсяване някакво. Преди се водеше наистина индустриален квартал, ама отдавна не е. Просто няма заводи вече, а това дето го има не е замърсяващо въздуха. Да, близо е сравнително до Илиенци, ама си трябва с транспорт няколко спирки. 54-то училище е там и беше много добро навремето, сега не знам. Ние живеехме в едни от първите панелки, още ги има. По-нагоре имаше 4-ри етажни блокчета, всяко с градинка отпред, много хубаво и зелено беше, но по-стари от панелките. За такъв блок даваха, че се разцепва, а в Надежда 2 беше друг случай. Много хубави години бяха там и съм пристрастна , но китайци нямаше.Кварталът беше озеленен, градинки, магазини, транспорт добър, ама вече няма май. На колелото свършваше линията на трамвай 1, после го спряха. Има рейсове , не е далеч от центъра. Проблем и то голям е, че се минава през Триъгълника и при силен дъжд се запушва, така и не можаха да го оправят от онова време още. Построиха няколко високи блока отдавна още там, гледах наскоро,че се почти рушат, грозни са. Панелите вярно са много стари, доста проблеми ще имате с такъв блок, но в по-горната част към Надежда и пазарчето , дето беше пощата бяха по-нови (ама и те остаряха) Изобщо старата част на Толстой беше си застроена и ако ще купувате там все са стари блокове.Кварталът беше тих и приятен, ама сега не знам. По-добре огледайте Надежда около пазара и пощата не помня май 1 и 3 част. В Толстой 2 вече става доста отдалечено според мен. Китайците си наемаха жилища в Свобода, той е след Толстой нагоре и към Северния парк. Всичко си зависи какво се търси и за каква цена и възможности имате. Но, ако избирам между Обеля, Люлин, Красна поляна, Овча купел дори  и такива квартали бих избрала Толстой. Мда , метрото е далече за мен, особено зимата, поне в тази част, където ние живеехме.
И още нещо важно, което не знам дали е вярно. Планират да се построи завод някакъв за отпадъци към Топлофикация, не знам как го наричат. Това ще е страшно за живущите там, май са получили разрешение. Така чух, но дали е вярно... Ако стане така, тогава по-добре не купувайте там.
Банишора е по-добър сравнително квартал и според мен.

# 156
  • София
Дайте линк към този комплекс, че ми стана интересно за какво говорите.
https://www.google.com/maps/@42.7324694,23.3169048,288m/data=!3m1!1e3  тука се вижда къде е
А тук нещо се вижда от стрийт вю:  https://www.google.com/maps/@42.7322421,23.3169509,3a,75y,268.95 … %26thumbfov%3D100
   ... E явно за всеки влак си има пътници. Мен тая част източно от Рожен, около гара Север и отвъд жп линията ме депресира много- страшна разруха особено обектите на БДЖ около жп линията но знам ли- сигурно някой може и в това да види красота.

# 157
  • София
То хубав комплекс видях насред нищото по пътя за Горна баня. Друг е въпросът, че нямаш магазин и нищо наоколо. За съжаление само хубав комплекс не върши работа често.

# 158
Не, и аз не желая хем на майната си, хем индустриална зона. Защото както го гледам, си е индустриална зона. Там трябва да е много много евтино. Дори в Илиянци гледах наскоро апартамент, читав, на много ниска цена. Но не желая такъв тип квартал.

# 159
  • София
Не, и аз не желая хем на майната си, хем индустриална зона. Защото както го гледам, си е индустриална зона. Там трябва да е много много евтино. Дори в Илиянци гледах наскоро апартамент, читав, на много ниска цена. Но не желая такъв тип квартал.
  Ако човек живее в някой от ЕПК блоковете до МС Хан Кубрат и е с южно изложение съвсем няма да вижда тия неща и никак няма да е зле с гледка към цяла София. Там миналата година продаваха няколко двустайни на високи етажи с много радващи гледки. По-далеч от Рожен на ул. Република Толстой си изглежда добре.

# 160
Те и в Лозенец продават за без пари.

# 161
  Ако човек живее в някой от ЕПК блоковете до МС Хан Кубрат и е с южно изложение съвсем няма да вижда тия неща и никак няма да е зле с гледка към цяла София. Там миналата година продаваха няколко двустайни на високи етажи с много радващи гледки. По-далеч от Рожен на ул. Република Толстой си изглежда добре.
Първото от тези ЕПК-та, това, което е най-близо до търговския център, е много добре ремонтирано вътре и инсталацията за парното е направена хоризонтална. Имам познати, които живеят там.

# 162
Понеже някой казваше, че не съм права, че първите панелки са строени в Толстой. Инфото е от Уикипедия. Ако човек взима жилище в панелен блок там, трябва да внимава да не се окаже някой съвсем стар и порутен.

# 163
  • София
Понеже някой казваше, че не съм права, че първите панелки са строени в Толстой. Инфото е от Уикипедия. Ако човек взима жилище в панелен блок там, трябва да внимава да не се окаже някой съвсем стар и порутен.
Ама най-първата панелка е тази в Красна Поляна:

# 164
Това е в ж.к. Илинден, район Илинден. Район Красна Поляна е от другата страна на Найчо Цанов.

Общи условия

Активация на акаунт