Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 783
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
  • на правилното място, в точното време
Моля за мнения за кв. Гевгелийски. На мен след няколко посещения за оглед и една обиколка с колата ми се стори добре-тихо и спокойно. Видях предимно баби и майки с колички. От веригите има само Т маркет. Но ако някой има по добър поглед,моля да сподели.

# 166
  • София
Това е в ж.к. Илинден, район Илинден. Район Красна Поляна е от другата страна на Найчо Цанов.
Дааа- и явно това че е най-стария панел не пречи да искат 1000 евро на квадрат ...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15332431768860 … k=4k2xz5&f1=1 или повече https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15544752099225 … k=4k2xz5&f1=1   ... и що да не искат като съседите им искат толкова за гредоред  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15432409606192 … k=4k2ylz&f1=1

# 167
  • София
Моля за мнения за кв. Гевгелийски. На мен след няколко посещения за оглед и една обиколка с колата ми се стори добре-тихо и спокойно. Видях предимно баби и майки с колички. От веригите има само Т маркет. Но ако някой има по добър поглед,моля да сподели.

Гевгелийски е спокоен квартал. Не е добре т транспорта, само метрото е долу-горе наблизо. Няма градина, има една, но тя се води Красна поляна, а не община Илинден. Има едно училище, което е позападнало.  Има само Т Маркет, но има и аптека там, има детска кухня, читалище и книжарница.
Ако нещо друго Ви интересува, питайте. Майка ми живее там и съм наясно, а аз съм в съседен квартал.

# 168

Гевгелийски е спокоен квартал. Не е добре т транспорта, само метрото е долу-горе наблизо. Няма градина, има една, но тя се води Красна поляна, а не община Илинден. Има едно училище, което е позападнало.  Има само Т Маркет, но има и аптека там, има детска кухня, читалище и книжарница.
Ако нещо друго Ви интересува, питайте. Майка ми живее там и съм наясно, а аз съм в съседен квартал.
Благодаря! За сега ДГ и училище не са на дневен ред, но ще дойде. Не знам още какво да питам. Блока е перпендикулярно на жп линията, дали е шумно повече или е поносимо. За сега май това са ми читанките. Благодаря!

# 169
Беше хубав Гевгелийски, но запада много. Близо до Западен парк, Красна поляна дори. Нали около 3-та градска болница. Там няма добри училища, доста цигани идват от Факултета, иначе е близо до центъра, много градинки, устроен е , добри разпределения на жилищата от соца. Хубав квартал беше.
Този блок както го описвате да не е до 3-то училище там. Хубаво е, аз го харесвам, там съм родена (бяха къщи), ама...сега не знам, циганите и гетото не е много далече.

# 170
Живял съм точно срещу трета градска, разхождал съм се и из Гевгелийски, а и сега съм често в района. Тея цигани не знам къде ги видя.

Моите впечатления са, че специално в Гевгелийски е малко по-западнало от съседните квартали, нищо стряскащо обаче. Транспортът е кофти - само метро, нищо друго. С магазините не е никак разнообразно, но се ядва. За семейство нямам впечатления.

# 171
Няма цигани там да живеят, но са близо до Факултета пак през линията към парка. Преди там имаше къщи на гърци дето са избягали. По-нагоре се казваше Вълчо Иванов по спомен и са доста стари блокове, ама стабилни, където рейсовете вървят. Не знам как е сега транспорта, ама преди си имаше и не беше зле, като връзка с центъра, трамвай минаваше и въртеше там. Бяха почнали да го правят хубаво кварталчето, но после..позападна. На мен ми харесва, но зависи и от парите. Надолу (не мога да го обясня) под моста обаче не бих взела дето се падат едни високи блокове, някак ме е страх там. То май оттам започваше Захарна фабрика или..да не пиша глупости, ама си беше страшно още от едно време. Зависи къде са блоковете, има доста градинки, широки улици помня, ама си идват и цигани доста, а и въздуха не знам както пишат е близо до Западен парк.

# 172
  • София

Благодаря! За сега ДГ и училище не са на дневен ред, но ще дойде. Не знам още какво да питам. Блока е перпендикулярно на жп линията, дали е шумно повече или е поносимо. За сега май това са ми читанките. Благодаря!

При блоковете до линията си е шумно заради влака, но се свиква, а и доста разредиха влаковете, но си е шумно. Едно време подскачах, като минаваха.😁 Сега също не ми е приятно, но вече не живея там. На живоущите май не им пречи.
За цигани някой спомена - няма. Има минаващи, но то и в Манастирски ливади има. Циганите са на К. Величков и в Красна поляна.
Голямо предимство е Западния парк. Сега е разкопан, правят канализация и осветление, но иначе не е толкова населен като Южния например и има доста алеи, но пък си е страшничко по тъмно там, но то всички паркове са така.

# 173
  • София
Вероятно съм единственият софиянец, който не харесва Западния парк. Иначе Южния наистина е пренаселен.

# 174
  • София
Не съм казала, че съм голям фен на Западния парк, но е парк и е супер за деца. И двете си деца там разхождах и е много удобен. Има квартали без зеленина или детски площадки, там се чудят къде да си разходят децата или да карат колело.

# 175
Цигани има навсякъде. Впечатленията ми на пръв поглед/ обиколка съвпадат с мненията. Благодаря!

# 176
Няма цигани навсякъде, поне не трайно пребиваващи.

# 177
  • София
А кои са кварталите без живущи цигани?
Аз май само в Бояна / Гърдова глава и Кръстова вада не съм виждала изобщо..
В Гоце Делчев са май само минаващи, за да ровят по кофите, в Св. Троица и Гевгелийски също.

# 178
Много са кварталите без живущи цигани, предимно южните, вероятно и други. Но пък си обикалят по кофите, рядко, ама се срещат.
То и българите станахме не по-малко опасни от циганите де. В моя блок ме обра българин, не циганин, така че...Но пък поне е спокойно да се прибираш нощем или разхождаш.

# 179
Да, навсякъде има преминаващи цигани и естествено винаги можеш да бъдеш обран от българин, но да се казва, че във всеки квартал живеят цигани, не съм съгласна. Под живеят нямам предвид 2-3 заблудени семейства в квартал, а масово населяващи района. И друг път съм казвала, че в Красна поляна е като в Щатите, еми съмнявам се, че в Иван Вазов или Изток положението е същото.

Общи условия

Активация на акаунт