Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 762
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
  • София
На Лъвов мост от поне 5 години е направо страшно. И май бъркате боята малко. Там не са цигани и не е жп гарата точно виновна за струпването. По-скоро джамията. Вече избягвам натам да ходя, бях потресена преди 2 години, все едно съм в друга страна.
  А някой от вас и семействата ви реално да е пострадал на Лъвов Мост??? Имам чувството че заради занемарения му вид едно време много хора имат предубеждения. Да не е привлекателно (макар и да е значително по-хубаво) ама чак пък толкова опасно място не е. Имаше някакви сбивания на мигранти ама помежду им. Много предразсъдъци срещу тоя Лъвов мост много нещо. Имаше си статистика за престъпността преди време- резултатите бяха доста интересни- нито Лъвов мост е рекордьор по насилие срещу хора в това число нападения над жени (Студентски град беше) нито Люлин и Дружба по обири- Изток и Гео Милев се оказаха рекордьори по обрани апартаменти.
Цитат
Много стресиращо, направо се ужасих. Не минах точно по пазара, ама малките улички за магазин търсех. Седнах на Мария Луиза изтощена за кафе в една сладкарница Рицка май беше и май аз бях една от малкото бели там. Още ме държи спомена.
Е няма как Рицка да сложи надпис тип "забранено за кучета, евреи и чернокожи". Някак си не върви да установим система на апартейд. Тези цветнокожи в Рицка посегнаха ли ви нещо?  В София в бъдеще ще има все повече азиатци, чернокожи и т.н.

# 211
Съмнявам се, че ще има. В България нищо не привлича чужденците, включително и манталитета ни, който не им позволява да се слеят с обществото.

# 212
  • София
За "Мария Луиза" ми направи наскоро впечатление (отдавна не бях минавала пеша в частта между Лъвов мост и Халите), че много магазини, които от години си ги знаех там, са затворили и са се изнесли. Някои от старите сгради пък са направо изоставени.

# 213
Докато сме на темата - мюфтийството има терени и планове за изграждането на висш ислямски институт и втора джамия в кв. Малинова долина. Преди точно десет години беше първият опит за строеж, не стана, но рано или късно ще мине. Ако за някой има значение, да го има предвид.

# 214
За "Мария Луиза" ми направи наскоро впечатление (отдавна не бях минавала пеша в частта между Лъвов мост и Халите), че много магазини, които от години си ги знаех там, са затворили и са се изнесли. Някои от старите сгради пък са направо изоставени.
А според някои нещата се били променили и вече било нормално и както преди. А това е стария център на София за съжаление, дето се вика сърцето. Както и да е, на мен ми е тъжно и много показателно. Не че ме бърка де, но децата ми със сигурност след време може би. А за имоти, ето свободни за покупка, че и изгодно. Дали тези дето не ги бърка и е нормално биха купили обаче там ми е интересно (без заяждане питам)

# 215
ЛМ Слава на Бога от 3г. не е онази кочина,която беше!Проблема не беше в джамията.Местните,а и властите знаеха,че иракската дюнерджийница беше сбор пункта на идващите от БИ+дирекция миграция в близост.Не,че арабите държаха да ползват услугите и.Иракчанина собственик е най-големият контрабандист и трафикант на хора и кой знае какво.Ако дюнерджийницата му беше на бул.Дондуков,примерно,там щяха да се събират временно пребиваващите мюсюлмани.Не,че липсваха и там.Идваха с автобус 79 от някъде и сновяха из целият център.Нищо,че в близост до кметицата на ул.Московска,тя отричаше да има мигранти. FlutterВ дюнерджийницата на ЛМ естествено работят циганки.Коя нормална жена ще се навре там?Да,беше много зле,точно затова имаше три мощни протеста.Властите сутрин в 6ч.откарвали с автобуси арабите в неизвестна посока.На входа на едната сграда съборетина с голям вътрешен двор,където най-много са пребивавали,паркираха на пряко автобус.Цирк!Хич да не знаеш къде са мигрантите,ще се сетиш.Мога най-отговорно да заявя,вече няма араби и африканци в района.Това не означава,че е агитация някой да купува имот там.Просто искам да съм обективна.Аз лично бих купила хубаво жилище там,само ако е под пазарната цена.Не съм на зор,нито съм надиплила пачките,че да се бутам и плащам скъпо.Ако ми подарят,ще мисля.Ако е по-добро от нашето,се местя.Ако не е,давам го под наем.Между другото наемите на магазините там винаги са били високи.Може някои да са затворили,защото неправилно са преценили бизнеса.Това е най-честата причина,а не толкова района сам по себе си.Между другото не виждам толкова затворени магазини."Зора'' и ''Нов дом'' се махнаха,но наскоро и доста време след мигрантите.В ''Рицка'' никога не съм сядала.Скъпо и народ от цялата страна.Ако искам скъпа торта и кафе ще седна в ''Пчела'' на ул.Искър.Спокойно е,баби от квартала и работещи наоколо.Пък нека го плюят във форума.Аз съм там и знам какво и как е.Интересно,че когато години наред пищях какво става на ЛМ,повечето отричаха и ме обвиняваха в ксенофобия и пр.Сега,когато няма кьорав мигрант,тук ми вменяват,че е пълно с такива.Ако имам жилище в района има на кой да го дам под наем и няма да е тъмен...Много западноевропейци живеят там.В нов (сиво-червен) блок на Поп Богомил има ирландка,американец и др.Навътре в квартала също има доста чужденци.По едно време много италиянци.В другият край до ул.Вашингтон скандинавци.Хиляда пъти писах,че на същата улица има скъпа и мн.желана частна дг и идват чужденци от цяла София.Аз лично съм говорила с родители испанка и холандци.Има германци и италиянци.Българчетата са по-малко от децата от смесен брак.

# 216
Чужденците много харесват района около Женския пазар. Струва им се връх на екзотиката в София.
Познати дават там под наем, даже щяха да купуват втори апартамент пак за под наем, само чужденци са имали за клиенти досега.

# 217
  • В планината / На морето
ЛМ Слава на Бога от 3г. не е онази кочина,която беше!Проблема не беше в джамията.Местните,а и властите знаеха,че иракската дюнерджийница беше сбор пункта на идващите от БИ+дирекция миграция в близост.Не,че арабите държаха да ползват услугите и.Иракчанина собственик е най-големият контрабандист и трафикант на хора и кой знае какво.Ако дюнерджийницата му беше на бул.Дондуков,примерно,там щяха да се събират временно пребиваващите мюсюлмани.Не,че липсваха и там.Идваха с автобус 79 от някъде и сновяха из целият център.Нищо,че в близост до кметицата на ул.Московска,тя отричаше да има мигранти. FlutterВ дюнерджийницата на ЛМ естествено работят циганки.Коя нормална жена ще се навре там?Да,беше много зле,точно затова имаше три мощни протеста.Властите сутрин в 6ч.откарвали с автобуси арабите в неизвестна посока.На входа на едната сграда съборетина с голям вътрешен двор,където най-много са пребивавали,паркираха на пряко автобус.Цирк!Хич да не знаеш къде са мигрантите,ще се сетиш.Мога най-отговорно да заявя,вече няма араби и африканци в района.Това не означава,че е агитация някой да купува имот там.Просто искам да съм обективна.Аз лично бих купила хубаво жилище там,само ако е под пазарната цена.Не съм на зор,нито съм надиплила пачките,че да се бутам и плащам скъпо.Ако ми подарят,ще мисля.Ако е по-добро от нашето,се местя.Ако не е,давам го под наем.Между другото наемите на магазините там винаги са били високи.Може някои да са затворили,защото неправилно са преценили бизнеса.Това е най-честата причина,а не толкова района сам по себе си.Между другото не виждам толкова затворени магазини."Зора'' и ''Нов дом'' се махнаха,но наскоро и доста време след мигрантите.В ''Рицка'' никога не съм сядала.Скъпо и народ от цялата страна.Ако искам скъпа торта и кафе ще седна в ''Пчела'' на ул.Искър.Спокойно е,баби от квартала и работещи наоколо.Пък нека го плюят във форума.Аз съм там и знам какво и как е.Интересно,че когато години наред пищях какво става на ЛМ,повечето отричаха и ме обвиняваха в ксенофобия и пр.Сега,когато няма кьорав мигрант,тук ми вменяват,че е пълно с такива.Ако имам жилище в района има на кой да го дам под наем и няма да е тъмен...Много западноевропейци живеят там.В нов (сиво-червен) блок на Поп Богомил има ирландка,американец и др.Навътре в квартала също има доста чужденци.По едно време много италиянци.В другият край до ул.Вашингтон скандинавци.Хиляда пъти писах,че на същата улица има скъпа и мн.желана частна дг и идват чужденци от цяла София.Аз лично съм говорила с родители испанка и холандци.Има германци и италиянци.Българчетата са по-малко от децата от смесен брак.
и къде отидоха мигрите ?

# 218
  • София
и къде отидоха мигрите ?
Заминаха си за Германия сигурно ... съвсем сериозно и в центъра за бежанци на Монтевидео изглежда празно

# 219
Рицка и Пчела са един дол дренки като цени и качество. На „Искър” има хубава сладкарница, но е друга.

Няма мигранти на „Мария Луиза”, но има араби, които имат магазини там. Съмнителните типове си седят тук таме, изобщо лично на мен ми е леко некомфортно да минавам. Но, в района се продават наистина много и хубави жилища, на различни цени, има и на доста приятни. За съжаление, на мен лично не ми се занимава с този квартал, колкото и да се скъсват да си го хвалят живущите там.

# 220
Коя  сладкарница на Искър ти харесва?Може да са един дол дренки двете,но в ''Пчела'' клиантелата е друга. GrinningНе слезли от влака преди малко и пр.За кварталните баби си е ок.
Не знам къде точно са мигрите,но едва ли са ги върнали в родните им страни.Някъде из западнаЛа Европа са.Това не е от сега.Като прочета информация от преди 3г. уж към днешна дата,ще ме извиняват свидетелите,но е абсурдно!Никой не споменава африканците.Те бяха две години преди арабите.И те се изпариха изведнъж,както се бяха появили от нищото.Вече е чисто и дано си остане така. PraynigЗлорадстване,че били на едно място не мога да приема и е много недалновидно.По време на пика,те си разширяваха периметъра на движение.Някога в европейските страни са започнали със ''само на едно място''.В момента има в най-богатите квартали в Германия,Австрия,Холандия,Швеция.Местните продават на безценица и бягат.Затова тези просто не трябва да са тук нито на ЛМ,нито в Надежда и т.н.
Естествено,че Мария-Луиза не е приятна за разходка или кафе  улица,но не е апокалипсиса,който описват някои.Ако ми се наложи минавам и заминавам.Аз се чувствам некомфортно около мол София и на запад от него.Всеки с чувствата и комфорта си е прав за себе си.

# 221
...сигурно при италиЯнците са отишли....А пък ако удряш и по една шпация след препинателните знаци, ще е много по-лесно да бъдеш четена.
 Наистина се изпариха повечето мигранти. Няма ги тумбите от момченца с тесни дънки, зализани перчеми и с брадички.

# 222
...сигурно при италиЯнците са отишли....А пък ако удряш и по една шпация след препинателните знаци, ще е много по-лесно да бъдеш четена.
 Наистина се изпариха повечето мигранти. Няма ги тумбите от момченца с тесни дънки, зализани перчеми и с брадички.
На мен ми е много лесно да я чета, а и важното е, че често пише полезни постове.

# 223
Не ми се вярва на мен. Все повече ги виждам в градския транспорт. Не минавам към Женския пазар, не от уплаха толкова, просто нямам път натам, иначе ми е неприятно не че ме е страх посред бял ден. Но не е и да не ти направи впечатление и да е нормално меко казано.
Според мен са пръснати из София, има ги към южните квартали доста, натам пътуват пък дали са под наем не знам. Обаче са добре облечени и все млади мъже. Не визирам студентите по медицина. Жени също доста станаха, бе не е като да няма и хич не ми се виждат малко. Преди 2-3 години не беше така. Мое мнение разбира се, но това виждам.
А тези на женския пазар, че са били чакащи да се преместят нанякъде е ясно, но не бяха само там, а чак до константин Величков като тръгнах пеша, беше направо 1 бял 2 мургави и повече, като съотношение.
Лично аз не мисля, че това ще спре, по-скоро ще стават повече. Никой квартал на София не е застрахован, дори и най-скъпите. Предполагам и че  скоро ще почнат да купуват жилища , не съм наясно имат ли право чуждестранни граждани да стават собственици на имоти, но щом май земя масово се изкупува казват , значи и имоти ще могат.
Не съм против примерно сирийци , за тези хора ми е ясно, че нямат избор, търсят подслон и дори са християни повечето, имат култура, имат образование и изобщо стандарт. Но да ми дойде някакъв с 4 -5 жени и 20 деца мани-мани((

# 224
Пръснати са из София миграните, ама друг път. Големи свободни съчинения си правиш, не се обиждай, ама...България никога не им е била крайна цел, просто прозорец към Западна Европа. Спират и тръгват. Потокът намаля, от там и мигрантите изчезнаха.

„Рицка” също е верига сладкарници, клиентелата ѝ е точно като на „Пчела”. Просто тази на „Мария Луиза” е на кофти място, от там и впечатлението. Другите са на приятни места, сещам се до Пирогов и на пл. Македония. На „Искър” предпочитам Кейки Бейки.

Общи условия

Активация на акаунт