Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 669
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря за информацията.
Мен в случая училищата и детските градини не ме интересуват, по-важно ми е да няма много цигани, кучета (това е относително), но да има добре уреден транспорт, като метрото ми е почти задължително. За съжаление ми се струва безумно да дам 80 хиляди за двустаен и гледам Надежда, Люлин, Овча купел.

# 286
  • София
Сега с принципа на уседналост при избора на у-ще, май няма много опции

# 287
  • В планината / На морето
Кои софийски квартали са обезлюдени?
И аз исках това да попитам ?

# 288
  • София
Ами в нашия вход...доста жилища останаха с по 1 човек - Дружба 1.
При нашите - от 23 апартамента поне половината са с по 1 човек, има и празни, чак се чудя тези хора толкова пари ли имат, че да оставят празно жилище ей така - Хиподрума.
Доколкото съм чувала, за Ботунец няма много желаещи.

# 289
Това, че в много жилища живее по 1 човек, аз не бих го нарекла обезлюдяване. Просто възрастни хора, чиито деца са се изнесли да живеят в друго жилище.

# 290
Преди много-много години, в зората на демокрацията, минавах всеки ден през част от Надеждите на път към Обеля-2. Тогава, преди повече от 20 г., записах детето си в училище в центъра, не там в района.
Но както казах в предишен пост - районите се развиват - напредват или назадват, какво е сега положението с училищата, ако имаш дете в училищна възраст, не знам. Преди беше зле. Редактирам се - беше много зле.

Наистина БЕШЕ така, но СЕГА развитието е мнооого в положителна посока. Имат си хубав транспорт бтези квартали с предимно нови автобуси и метро. Зелено, окосено, чисто.
Не си купувайте само по картинки, идете и вижте. Разходете се, поседнете на някоя пейка и наблюдавайте..... Изпробвайте транспорта и вижте за колко време ще стигнете, за където сте тръгнали.

# 291
  • София
Мен в случая училищата и детските градини не ме интересуват, по-важно ми е да няма много цигани, кучета (това е относително), но да има добре уреден транспорт, като метрото ми е почти задължително. За съжаление ми се струва безумно да дам 80 хиляди за двустаен и гледам Надежда, Люлин, Овча купел.
  Oвча Купел е добре в старата част но ще остане встрани от метрото (като изключим района около Кауфланд). Овча Купел 1 е твърде близо до цигани. Овча Купел 2 около последната метростанция е доста по-далеч и встрани от циганите и става. До пускането на метрото май има една година още. Кучета си има навсякъде.

# 292
 под НБУ в старата ОК ще е най-близо до метрото, Кауфланд е малко по-далече

# 293
  • на правилното място, в точното време
Изброените бих подредила по предпочитание така: ОК, Люлин 8-10, Надежда. Двустаен за 80 Хил може да намерите само в Надежда. Ако говорим за лева. В Люлин 8-10 може, но необзаведен, за основен ремонт, а ОК е невъзможно.

# 294
ФЕЙщица, мисълта ми беше, че не искам/не мога/ да дам 80 хиляди евро за двустаен, за да си позволя квартала, който желая и затова гледам в тези райони. В Люлин съм живяла и го познавам, но останалите два са ми тъмна Индия. Едната ми опция е в ОК на 300 метра от последната спирка на метрото, но се стреснах, че е буквално в края и до околовръстното. Определено ще се обикаля из улиците.

# 295
Вижте около метростанция Бели Дунав,  по-добре е от ОК и Северният парк е близо (хубав, ремонтиран). Има и големи магазини на близо.

# 296
  • София
ФЕЙщица, мисълта ми беше, че не искам/не мога/ да дам 80 хиляди евро за двустаен, за да си позволя квартала, който желая и затова гледам в тези райони. В Люлин съм живяла и го познавам, но останалите два са ми тъмна Индия. Едната ми опция е в ОК на 300 метра от последната спирка на метрото, но се стреснах, че е буквално в края и до околовръстното. Определено ще се обикаля из улиците.
Там в ОК на 300 метра от метрото въобще не е никак зле- това е Овча Купел 2 и за разлика от 1 не е близо до факултето пък и е някъде до обръщалото на автобусите т.е. транспортно и сега не е зле- автобуси 11, 102, 60, 73 близо е и 111 (доста бързо стигане до метрото в Люлин ама с кофти задръствания сутрин по 111). Един роднина живее там и е доволен, аз също оглеждах в едно ЕПК около пазара и не е лошо място и ще има и метро. То всъщност в ЖК-тата на Овча Купел това е най-доброто. Миналата година там имаше предлагане на двустайни под 60 000 сега не знам как е. Ходих на огледи там но в крайна сметка си купихме до Цар Борис III. Проблема на ОК2 е че вече се вихри строителна треска и предполагам с пускането на метрото съвсем ще се развихри и всичко празно ще стане на презастроено.

# 297
Здравейте на всички! Какво мислите за бъдещата сграда на Артекс - Авигея, която ше се строи в Дружба 2? За инвестиция става въпрос.

# 298
Пиша с молба за помощ. Търся ПУП-а на района на кв. Витоша при бъдещата връзка на  продължението на "Филип Кутев" със "Симеоновско" и "Г.М.Димитров".
Проблемът ми е, че записите в https://www.sofia-agk.com/SearchDevelopmentPlans/Index са 181 и не ми се ровят всички подред. Ако някой знае как се нарича тази част от кв. Витоша, може да ми спести ровенето.
Предварително благодаря на отзовалите се!

# 299
  • София
Пиша с молба за помощ. Търся ПУП-а на района на кв. Витоша при бъдещата връзка на  продължението на "Филип Кутев" със "Симеоновско" и "Г.М.Димитров".
Проблемът ми е, че записите в https://www.sofia-agk.com/SearchDevelopmentPlans/Index са 181 и не ми се ровят всички подред. Ако някой знае как се нарича тази част от кв. Витоша, може да ми спести ровенето.
Предварително благодаря на отзовалите се!

Има ПУП само за участъка под Зоопарка:

https://www.sofia-agk.com/SearchDevelopmentPlans/Info/141

Общи условия

Активация на акаунт