Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 620
  • 720
  •   1
Отговори
# 120
И аз се интересувам от колан, но знам, че веднага се слага. Не съм ползвала с първото. Коремът ми мога да кажа, че се прибра като стана на 2 години почти детето. Relaxed Около година и 8 месеца. Но аз съм кореместа, това ми е слабото място. Някои имат баджаци, други гъзове, аз 47 кг съм била и с корем. Цялата рода ни е такава. Laughing
За коланите съм чувала, че така мускулите стават мързеливи и не държат корема прибран после самостоятелно. Има логика в това, но не знам дали е така. А иначе знам, че в по-ретро болниците се слага и до ден днешен торбичка с пясък на корема за прибиране. На кратко - нищо полезно нямам да кажа по темата, но ми е скучно и реших да пиша малко тука.
Контракциите ме късат яко. А бебето изграе хоро цял ден в мен. Постоянно се качва нагоре и вече мисля, че иска да ми излезе през устата. Тривиални истории.

# 121
  • Лондон
Товя за коланите е мн интересна тема.На мен друго ми е интетесно-ако раждаш секцио,имаш все още прясна рана,покрита с лепенка/ марля.Как се слага стягащ колан върху незараснала ( прясна) рана от операция? Няма ли да пречи на заздравяването? Такива неща  си разсъждавам.Първото дете го раждах естествено и на следвия ден като се прибрах,веднага сложих колан ( от тези най-обикновените със сауна ефект).Почти не го свалях,и за около седмица корема ми се прибра.Сега със секциото нз как ще е.
Днес ми звъннаха за дата-25ти Април ще ме режат.Само след 3 седмици .Юхуууу

# 122
Аз пък днес пак съм ужасно тревожно, мисля си дали бебето расте, дали движенията му са нормални, дали всичко е наред... Нещо ми е притеснено и само някакви гадни мисли ми минават през главата... Много ми е ужасно на сърцето Sad
ПС. Докато търсех нещо из фб попаднах на страницата на болница Св. София на бул. България, където бяха качили фул фронтал клип от раждане, с всички екстри и чудеса. Съвсем честно ви казвам, че докато го гледах щях да припадна. Направиха на жената епизиотомия, изкараха бебето и прочие, но цялото това нещо гледайки го с всички елементи... Ми дойде малко в повече... Чудя се и на майката, дето е позволила цял фб да я види точно в този вид и форма. И съвсем съм убедена, че ще раждам секцио.

# 123
Мрачни мисли са и в моята глава, ама то как да е като 8 месеца вече все нещо има. Все тревоги. Трябва да броя движения, ръчкам си корема като се притесня. Лягам, ставам. Много е натоварващо. Не мога да преценя кое е нормално и кое не. Бебето определено има фази на спане и бодърстване. Засичам хълцане 2-3 пъти дневно. Май това е добър знак. Самите движения са по-плавни напоследък.
Борислава, за Допегид-а какво да ти кажа. Пия по 3 на ден от половин година. Не виждам особен ефект, въпреки че не знам как би било без него. Вкъщи кръвното поддържах 110/80Изписват го често. Щом не се чувстваш добре от него, задължително се консултирай отново.

Утре съм на тонове, после при АГ. От няколко  дни забелязвам колебания в кръвното, нагоре е като стига до 120/90. Понякога го меря 110/80. Влошават се май нещата при мен. Може да ми насрочат и дата.

# 124
Коко, явно там те е ударило още в началото. Поне още малко остана. И мен зелените кисели ябълки много ми освежават стомаха още като ми се гадеше първите месеци.
Лолита, с корема и аз вече някак си свикнах както и на зацапванията.
The doors, мислех, че после пак си ходила на преглед. Стискам палци другата седмица да сте наваксали. Ох, с тези дати, сигурно в Токуда е лудница. Хубаво е, че сте успели да се уговорите. И мен ме хваща шубето.
И аз все това мисля, расте ли, водите как са, добре ли се чувства...Sad А раждания и всякакви такива неща не гледам. Действат ми адски стресиращо, само докато говорихме в понеделник с моя доктор за някои неща, ми стана кофти.
На Данито майка му, благодаря. Вчера си купих протеин и го почнах. Утре съм пак на фетална да видим манекенката освен на бедро дали е дръпнала на друго и как са водите. Аз леко се шокирах, защото една седмица преди това водите си бяха ок. Силно се надявам да кажат, че са добре. Ти имаш ли вече дата за секциото?
Аз се допитах до звездите, обсъдихме го астрологично, после го говорихме и с доктора, забавно май му стана. Горе долу се спрях на няколко дати, дано да изкараме дотогава без проблеми, че не смея категорично нищо да кажа.
Borislavbgmamma, това че вдигаш кръвно не е индикация за нещо сериозно. Аз също вдигам от време на време. Това е понякога от напрежение, още повече че като гледам кардиоложката ти е казала, че няма проблем. Както се вдига кръвното, така и спада. Сега тук е важно и колко точно вдигаш де. Хапчетата за кръвно са доста опасни, аз лично не бих пила изобщо. Защото ако тръгне да ти спада след малко и ако пиеш хапче, ще ти го смъкне още повече и наистина за мен лично е много по-опасно това. Преди време и с лекар съм го коментирала. А това, че се чувстваш зле от тях, изобщо не ме учудва. Така бях с дуфастона - вдигах кръвно, пулс, чувствах се супер зле, а всеки ми вика - за цялата ми практика никога не съм срещал някой да реагира на дуфастон. Аз пък отворих бг мама  и видях, че има и други със същите оплаквания, макар и по-рядко да се срещат.
_Soul_, същата история, като се събудя и първата ми мисъл е да чакам бебето да мръдне и почвам и аз да го ръчкам и да му говоря и чакам да ритне. Даже и докато спя го мисля.  И като не ритне известно време и изпадам в някакъв тих ужас. Днес  два часа разглеждах домашните доплери за тонове. Чакам да мине утре прегледът и сигурно ще си поръчам.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 23:26 от shakri

# 125
Мери90, пусни моля те една снимка на колана или линк към подобен. Предишния път и на мен ми отне към 1,5г да ми се прибере корема... и аз бях чела, че с колан мускулите се отпускали и тн. Ама като чета има и много други жени, които са ползвали и се е прибрал бързо без странични ефекти,  та мисля да ползвам този път.

# 126
Това с ритането е ужас. Моето е супер лениво и като тръгна да се ослушвам като гърмян заек става чудо. Още повече пък след като прочета как силно ритат другите бебета.
Днес и аз съм на преглед да видим как върви, че с това изоставане хич не съм съгласна !

Стискам палци, shakri  и чакам и ти да разкажеш как е минало Simple Smile

the doors- по същия начин се чувствам и аз с непрестанни тревоги. Тази бременност е същинско изпитание.
НО ! От опит знам, че колкото по-трудна е толкова по-лесно ще ми се струва отглеждането на бебе. Тоест ,има период на адаптация , който е малко стискане на зъби (20 дни) и после пей сърце Simple Smile Така се успокоявам - пак ще съм хубава, ще сме здрави, ще се разхождаме, ще дишаме чист въздух, ще празнуваме Purple Heart
Предният път пак не ми беше лека, но може би една идея по-добре се чувствах. И като се изредиха едни хора да ми обясняват колко съм добре сега, да лежа, да се радвам. После идел едва ли не ада на Земята с ревящото бебе. Нищо подобно, а детето ми беше ревливо.Така, че момичета (особено, ако ви е за първи път) хич не си го слагайте. Любовта идва постепенно и вие сте най-доброто за вашите бебета ! Аромата на бебе, спокойствието което дава едно розово здраво бебе докато спи е най-доброто лекарство и всичко се забравя Simple Smile Само да има здраве за всички ни -и бебета и мами Simple Smile

За колана според мен зависи как се чувствате. Но на 2-3 ден след секцио , не знам дали лично аз ще сложа. Моят корем не се прибра, останах си бременна в 4-5 месец макар да свалих много килограми - от 90 на 57 кг. Но при мен проблема може да се реши само и единствено с пластика. Та 6 години след раждането аз си ходих постоянно с колан, особено с по-тесни дрехи. Той е задължителна част от бельото ми.

# 127
Лолита, това с движенията на бебето въобще да не те тревожи! И аз имах периоди, в които се притеснявах ужасно, но вече се примирих и се радвам, че ще имам кротко бебе Relaxed
По време на последния ми престой в болницата за кортикостероидната терапия бебка стана толкова ленива и даже почти не я усещах! Толкова се притесних, но ме пратиха на доплер и притесненията ми се опровергаха! Доктора каза нормален кръвоток и нормални фетални движения. Като се прибрах отново възвърна предишната си активност, доколкото това може да се нарече активност Wink И други пъти така с дни си е кротувала...
да ти кажа, аз нито веднъж не съм усетила прословутите “силни ритници”, нито болезнени движения и т.н. Толкова е деликатна и съобразителна моята мадама Relaxed Нямам търпение да си я гледам, въобще не ме е страх нито от гледането на бебе, нито от неспането, нито от всички задължения покрай нея! Това ми е мечта да си имам момиченце от доста време и въпреки изпитанията, през които преминавам с настоящата си бременност, сигурна съм че съвсем скоро всичко ще се промени към много по-добро Innocent В живота има баланс - когато ти е гадно, гадно, гадно, после рязко всичко се променя към много по-добро!
П.п. Отделно, както soul казва, усещам хълцане всеки ден, понякога повече от 2-3 пъти и го приемам като добър сигнал, че дробчетата на бебето се развиват (в момента пак хълца и това е 2-рият път от 6ч. Сутринта Blush)

# 128
Я кажете момичета -хълцане... що е то ? Аз съм бременна за втори път и съм абсолютно невежа по този въпрос Simple Smile Какво се усеща ?
Прекрасно е това, Лейла ! Когато малката беше на няколко месеца за първи път ми се усмихна и сърцето ми се изпълни с огромно щастие, сякаш това беше мига в който осъзнах силата и красотата на майчинството Simple Smile

# 129
При мен са ритмични леки потупвания ниско долу, защото бебка е с главично предлежание от доста време.
Понякога ги усещам и много назад (навътре) в таза, понякога леко корема ми тупти на повърхността, явно зависи как се е завъртяла.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 08:59 от Layla_D

# 130
Точно така усещам и аз хълцането - ритмично туптене, точно където е главичката на бебето, продължава около 1-2 минути. Дори корема ми се мърда.

Успех на прегледите днес!

# 131
дъ дорсче, дали има как да споделиш линк с това видео 😁 стана ми много интересно. Може и на лични, че да няма хора със слаби сърца 😁

# 132
Момичета...вече не качвам кг Sad за цялата бременност до този момент само 8 кг .
Дано бебка расте и се разива добре,че грижите и тревогите ми.почнаха ....
СЪъщо така пробвахте ли метода за свалянето на бебчо ниско долу и с главага надолу? Има ли ефект?
Че моята бебка определено усещам,че е около пъпа още

# 133
_Bella_Mi_ Аз съм в 35г.с. и също съм качила само 8кг., но бебка си върви добре. Ако бебчето е наред, няма смисъл да качваш повече, че после трябва сваляне. Ние също още не сме се обърнали, на мен не ми е й за цел, защото ще съм секцио.
Мами, моята бебка пък направо ме побърква. Понякога се чудя кога спи или си почива. Постоянно все или се върти, или рита.. Понякога докато вървя и ми се налага да спра, тя да си се намеси, защото ми е много странно да ходя и тя от вътре да се движи. Аз съм с повечко вода и доки каза, че й било хубаво и нормално. То нека й е хубаво ама да си й почива й викам... За хълцането така й не успях да разбера кога го прави.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 10:11 от koki7o0o

# 134
Пробвах с упражненията и с няколко съвета за позициите на тялото, само че аз изпитвам ужасен дискомфорт докато ги правя, особено това с таза на високо..цял живот имам недоказан проблем с вестибуларния апарат.
Иначе определено като ги правя и се раздвижва момата, обаче всяка сутрин се събуждам с главичка не в пъпа, ами направо в ребрата, а уж се старая да спя в правилната посока. Надявам се само да й е комфортно, вече почти се примирих със секциото. То и не остана много, вече съм на обратно броене Heart. В някои дни се вълнувам, в други се страхувам.
А относно фронталното клипче - не бих го гледала, въпреки че съм хорър фенка. То и в живота няма да го видите, а понякога нещата изглеждат по-лоши от колкото са.

Общи условия

Активация на акаунт