Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 885
  • 720
  •   1
Отговори
# 450
the doors Аз съм във Австрия ,до сега не ми е правено нещо подобно. Гледат си ме на екографа и доплера ми пуска сърдечна дейност и това е.
Koreander това да не е CTG , аз имам такова нещо точно в деня на термина? 🤷♀

# 451
Значи ако някой мъж не ми отстъпи място пред женски кабинет, директно ще го вдигна.
На един форум за бременни така в един момент в залата беше пълно с поседнали мъже и правостоящи бременни......бях в пълен потрес и шумно направих коментар на водещия да ги раздига. Едва след неговото подканяне някои станаха, а  други се поогледаха и продължиха да си седят....то пък бива, бива,.....та важно е да внимаваме как си възпитаваме момчетата Simple Smile

# 452
  • София
Това в Щерев е масово. Пред който и кабинет да съм чакала, все има насядали татковци предимно.

# 453
  • София
Като говорим за тонове-аз днес бях На последните си 5-ти поред. В 37+6 дни съм. Значи от 5 седмици по веднъж ходих. Момчето си спеше, обърнаха ме ляво и го събудиха, та живна 😁
Вече е много досадно цялата рода и приятели ме прослушват ежедневно. Викам бе ако родя ще ви кажа, kво ми звъните. А и на ММ не мога да досаждам вече по телефона, щото като му зв да му разкажа няква тъпотия, той си изкарвал акъла, че раждам. Живея в страх ви казвам 😂😂🤔

# 454
  • Лондон
Разликата между моите деца ще е 2 г и 4 м. Stuck Out Tongue Winking Eye
И тук ,в Англия,не викат и не се ходи на тонове.Единствено ако влезеш в болница,например ако не усещаш бебето известно време,тогава те включват на тонове.Аз днес бях на последната среща с акушерка,казахме си поживо-поздраво и така.Леле,момичета,раждам другата седмица.Днес си приготвих една от чантите за болницата,утре другата и така.
KokoJ,мен моите близки и приятели ме бяха побъркали миналата бременност.Понеже преносих сина ми 10 дни,всеки ден се изреждаха всички да ми звънят и да ме питат дали не съм родила или пък кога ще раждам.Накрая спрях да вдигам на всички,с изключение на ММ.Мн се бях изнервила тогава.

# 455
Ан джи, кардио топографски преглед се води другото име на тоновете, може би това съкращение е при теб всъщност.
Като говорите за досаждането, онзиден майка ми ме пита насрочила ли съм дата. Директно й казах, че и да съм, няма да й кажа. Ще се притеснявам достатъчно, че да знам, че и тя ще трепери и няма да спи 2 дни преди това. Отделно сигурно ще ми звъни през 10 минути и ММ ще го побърка. И на него съм казала на никого да не казва. Живот и здраве, после ще им кажем веднага Simple Smile

# 456
Като говорим за тонове-аз днес бях На последните си 5-ти поред. В 37+6 дни съм. Значи от 5 седмици по веднъж ходих. Момчето си спеше, обърнаха ме ляво и го събудиха, та живна 😁
Вече е много досадно цялата рода и приятели ме прослушват ежедневно. Викам бе ако родя ще ви кажа, kво ми звъните. А и на ММ не мога да досаждам вече по телефона, щото като му зв да му разкажа няква тъпотия, той си изкарвал акъла, че раждам. Живея в страх ви казвам 😂😂🤔

В неделя си поспиваме повечко, както никога. Звуците на телефоните - изключени. Аз се събуждам преди ММ, но оставам в леглото и си лежа. Гледам 2 пропуснати от майка ми. Звъни трети път и й затварям, за да не събудя скъпия. След малко се събужда и той, взима си телефона да види колко е часа и казва: "Имам пропуснато от баща ти". Викам: "А, спокойно, те си мислят, че раждам, затова е този зор". Та после точно това се оказа, а аз им се накарах, че все пак затова са неделите, за да си поспим и да не ми звънят още от рано. И мен малко почват да ме изнервят. Засега са само най-близките роднини.

С първото дете никой не разбра, като отидох да раждам. Беше супер. Обадих се и казах на всички, след като беше минало. Много ми беше спокойно така. Даже и ММ, който ме остави в болницата си мислеше, че всъщност съм се объркала и ще му се обадя да дойде да си ме вземе, че е фалшива тревога. След 2 часа като му звъннах да му кажа, че съм родила дори той беше шокиран Grinning

Та затова сега така ме проверяват, да не би пак да им се скрия Simple Smile

# 457
  • София
Да бе момичета, ама я си представете след 20 години нашите деца да ни държат така на страни. Хем са ми смешни, хем си представям да трябва да оперират моето момиче, а аз да не съм там пред вратата 🙄 Може вече да сме големи, но дали това чувство да ти се свива сърцето за собственото дете избледнява с годините? Аз моята вече едвам я гушкам, а е на 9. Все я уговарям “ нали и като станеш на 40 ще идваш да те гушкам?”

# 458
С това досаждане са ме почнали и мен, баби пра баби, направо ме натоварват. Като се изредят на телефона, понякога и не вдигам, човек не може да си поспи от тях. В 36с съм имам още време а като са се разваняли само ме напрягат. Ако има нещо аз ще се обадя не е нужно по сто пъти на ден да звънят и да питат добре ли си бременна съм, не съм болна. 😑

# 459
Момичетата, искали ли са Ви пари за 45 дневния болничен?

# 460
  • София
Не би трябвало да ти искат.

# 461
За 45дневния не. Но ако имаш дори един ден дупка между 14 дневния първоначален (на който имаме право) и 45 дневния преди термин, се води ЛКК (някаква си комисия) и се плаща около 40лв.

# 462
Аз го взех миналата седмица и не са ми искали нито стотинка.

# 463
  • София
За 45дневния не. Но ако имаш дори един ден дупка между 14 дневния първоначален (на който имаме право) и 45 дневния преди термин, се води ЛКК (някаква си комисия) и се плаща около 40лв.

1 стотинка не съм дала за болничен. А от Нова година не ходя на работа.
Може да си е политика на здр. Заведение, което посещаваш. В поликлиника България болничните също са по 10 лв, a при Джи Пи на дете е без пари

# 464

не съм плащала за нито един болничен, но чувам че на различни  места се плаща Close
И не, не би трябвало (дори и за ЛКК).

Коко, абсолютно подкрепям твоето мнение Simple Smile
Кой както го чувства в крайна сметка и му осигурява спокойствие.

Аз ще съм секцио, ще си знам датата, ако не ни изненада нещо, и ще информирам близките, за да не се притесняват излишно.

За татковците, които не стават - много жалко, както и за другите хора, които не се съобразяват с бременните. Зависи си от хората и от нашия късмет кои от тях срещаме.  В последния триместър съм доволна, че на повечето места ми правят път, пускат ме да мина преди тях, усмихват ми се, заговарят ме Laughing
Например - още малко ли имаш, какво чакаш - момиченце ли, тежи ли - не се правят, че не съм бременна и е някак приятно.

Общи условия

Активация на акаунт