Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 885
  • 720
  •   1
Отговори
# 465
На всички съм им казала датата на секциото (ако не стане нещо по-рано, де). Всеки, който ме е питал - знае. Да се стягат.  Майка само се сеща веднъж-два пъти на седмица да ми пише на вайбъра как си и това е. (Но тя живее в нашия вход, та се виждаме през ден-два). 
То обаче като се замисля .......... няма кой и да се обажда в моя случай. Брат ми е на 25 и вероятно си мисли, че бебетата са с часовников механизъм и вграден календар и датата си се спазва точно. Joy Баща ми е починал, от всички баба и дядовци имам само една баба. Но тя абсурд да ми звънне от притеснение да не ме обезпокои. А на ММ техните и те спазват разумна дистанция вече 12 години. Формулата за щастливо семейно положение. SmileSmile Защото аз съм чепата, ама ММ е огън. Те все ни канят да отидем да живеем при тях, че имат голям апартамент, а са само двамата. ММ все вика: Аз не се притеснявам, че ти ще се скараш с тях. Притеснявам се, че аз няма да изтрая повече от 24 часа.
И му вярвам. Satisfied
Иначе се оказа, че майка е на някакъв тийм билдинг 4 дни точно по време на секциото. Но сега на мен не ми е проблем. Аз ще съм в болницата. Тя няма да ми трябва, ще й пратя няколко снимки и готово. Не сме нещо много сантиментални.

# 466
И аз за 45-дневния не съм плащала.

При нас пък свекървата обяснявала на майка ми как сме се разбрали да си била взела отпуск като родя 10дни, за да виси в нас да ми помага???? Което абсолютно не е така и много ме изнерви... имам чувството, че се прави на малоумна понякога тая жена....

Днес в аптеката ми се случи да чакам 15 мин някакъв човек да се обяснява за лекарства(фармацевтката беше само една) и изведнъж идва един мъж и от вратата ме прережда и застава до касата.
Жената му обясни, че аз съм преди него и той ми вика “Еми аз съм по-възрастен, ако не я срам госпожата да не ме пусне.” И аз в шок.... викам му и него ако не го е срам да ме предреди с тоя корем да заповяда... ужас..

Аз имам и един въпрос, по принцип никога не съм усещала като ми избиват мъдреци. Сега ми расте последният и няма такава дразнеща болка:( знаете ли нещо, което може да ме облекчи? Имам даже малка раничка на бузата, разранил ми я е и ми казаха в аптеката да отида при зъболекаря да ме намаже с едно антибактериално с Г (не помня как беше), но преди са ми мазали афтичка с него и много ме болеше и се притеснявам да не ме започнат контракции от болката...

Съжалявам за дългия пост😁🌸

# 467
Stellc, за мъдреца не знам какво да ти кажа, но това зеленото май е Грануфорин. Аз си слагам от него за гърлото.

Дани, така са братята. Моят е на 29, живеем в различни градове. Точно около моя термин ще имаме абитуриент и сме поканени цялата рода. Ние разбираемо ще пропуснем, но брата ме пита: Ти ще дойдеш ли на бала? Laughing
И аз онемях, е как да дойда, сигурно ще раждам тогава. а той ми вика: ми не разбирам, затова питам.
Изобщо не е на вълна бременни, деца и т.нат. Много се смях Laughing

# 468
Ох, като започнат с тези отпуски, направо не знам как да ги озаптя Flushed
Първо свеки вика “аз съм си планирала 2 седмици отпуска като родиш”... за какво ѝ е на нея тази отпуска не знам... Аз смятам сама с ММ да си гледаме бебка и не съм споменавала, че имаме нужда от помощ.
Този уикенд нашите и те ме сюрпризираха с планирана 10-дневна отпуска покрай раждането и аз вече не знам как да се справям с тях No Mouth
Някой да им е казал, че имам нужда от помощ?! Аз ако сметна, че няма да се справя, ще им кажа, но с тези остарели разбирания за гледане на дете не знам с какво могат да са ми полезни. Разбирам въодушевлението им около първата им внучка, но аз наистина не искам никой да ми се пречка.
А и особено в началото ще искаме да сме си сами с ММ да си се радваме на новия член на семейството и да имаме всичкото време за нея Heartbeat

# 469
  • София
Майка ми си взе отпуска, когато родих първия път. Не е висяла внас постоянно, защото живее близо, но ми беше от помощ от време на време. Ходех по контролни прегледи, актове за раждане, здравни книжки и такива бумащини. Понеже не шофирам, ММ ме развозваше. Та добре ми дойде да е наоколо. Но все пак става дума за майка ми. Не искам друг наблизо. За щастие или не, свекърва нямам. Свекър ми не се интересува много много,а другата му жена се интересува, но ММ я държи на страна. Баби и дядовци нямам. Сестра ми също е малка, на 28, но е много загрижена. Звъни ми редовно, но без да досажда. Общо взето в това отношение напрежение нямам.

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 12:42 от ditmade

# 470
Stellc, свекито явно се е разбрала, докато теб те е нямало. Може да поробваш тактично да я отбиеш с идеята, че в началото няма да имаш нужда от помощ. И по-добре после като вече си недоспала и изнервена и започнат коликите. И че ти ще й кажеш точно кога Joy И не се извинявай за дългите постове, че ме караш да изглеждам зле. Аз къси постове нямам. Не съм способна просто. Rolling EyesRolling Eyes
Зизу, понякога си викам за брат ми - ще кацнеш ти на клончето и ще те питам аз тогава някоя завихрена глупост и аз Grinning
LaylaD, то у вас ще стане навалица направо. Баби и дядовци дебнат иззад всеки ъгъл.
Майка ми беше между две работи с първото дете като бях и много ми помагаше. В началото чистеше. После вече го пое аз като заработих на 5-ия месец. Сега хем ще съм с 2 бр. под 4 години, хем няма да има кой пръста да си мръдне. Единствено се моля да е здрав баткото и да ходи на градина,че иначе в нас ще бъде пълна истерия. От моя страна,де. Децата не ги касае, те си живеят в безтегловност още и не им прави впечатление, че мама е куку.

# 471
  • София
Мойта майка се пенсионира, та ако не ми приемат баткото на градина, поне имам план Б.

# 472
  • София
Никога не са ми помагали. Живеем всички в един град, но и бабите и дядовците работят. Като помощ имам предвид да я водят на училище, тренировки, английски и др., иначе вечер им я мятаме и излизаме. Всички я водят на море, планина и вили. Общо взето под 4-5 почивки лятото не й мърдат.
Сега за първи път баща ми си е взел отпуска и ще се заеме с всекидневната й програма. Щото докато съм в болница, ММ няма да успее с работа, куче, идване в болницата и черпенето с приятели 😂😂😂😂 Миналия път не е изтрезнял 3 дни, но тогава нямахме дете и куче

# 473
Благодаря! Питам за болничния защото от 4мес. Всеки месец плащам по 30лв. За уж комисия. Утре ще ходя за 45дневния и да знам как да реагирам, ако пак ми поискат. Навсякъде те гледат като касичка...

# 474
  • София
Аз под помощ разбирам, чистене, да се сготви нещо, да ми се помогне с домакинска работа. След като с първото дете, току що родила (7-8 ден от раждането беше) се местехме в друго жилище. Свеки да помагала дойде, стои на леглото и гледа бебето, а аз лазя да чистя под. Е до там беше с помощта за бебе.
За 45 дневния нямат право да искат и стотинка. Айде болничните са друга "бира".

# 475
И аз се надявам да не ми се бъркат в гледането. Майка ми е в чужбина и ще си дойде за месец. Могат само с домакинската работа да помагат, въпреки че свек много не я бива в тая работа, май само на майка ми мога да разчитам. Ако съм и секцио не бих се доверила на друг човек да ми помага. Не за всичко можеш да помолиш свек, майката си е майка за всичко можеш да я викнеш. Ако започнат да се бъркат не бих си замълчала, ако трябва и с лошо. Нямам намерение първите дни в къщи да е лудница от баби,лели,майки и т.н.

# 476
Днес бях на ехограф (37гс +6), ами два пъти правиха всички замервания и все 3,800 я изкарват. Grin
За 2 седмици е качила 500гр, ами не мога да си представя да чакам до термин - тя може и 4,5кг да стане. Иначе тук докторите са спокойни- всичко е наред, бебето е просто голямо - ва височини е също 95,5% така че теглото си отговоря на размера.
Аз вече се замислям дрехите 54-56ти размер дали ще ги ползвам или да пера директно 60ти Joy
Ние с първото дете в началото си бяхме сами и ни беше много хубаво. После дойдоха бабите една по една за 1,5 месеца общо...Ами малко в повече ми идва, но от друга страна и ги разбирам че искат да си видят внучето.
Сега сме с плътна програма/присъствие от 38гс за 1,5 месеца, но реално наистина ще ми трябва помощ- най-вече за голямото дете. Последните нощи, като ми започваха силните контракции се мятах в леглото от ужас, че няма какво да правим с каката ако сега тръгне раждането. Бях си измислила едни схеми, които включваха даже уотс апп съобщение до групата майки от детската градина - кой може да вземе и нашето дете, пък после да пратя детегледачка/колега (който намеря) да ходи да я прибира от тях и да остане през нощта вкъщи.
На всичкото отгоре първите 2 седмици на май мм има тежки ангажименти в работата и реално ще остана сама с двете деца,  така че се постарах да покрия май месец плътно. От юни сме пак сами но мм ще е тук пък и вече трябва да сме влезли в ритъм.

# 477
Ако не беше секциото и аз сигурно щях да опитам да игнорорам всякакво бабешко присъствие, макар че и на двете баби първо внуче, как да ги отпратиш, а и двете не са в нашия град и не могат да дойдат за час-два. Като говорим за гостуване гледам да спомена 'една седмица' да не си помисли някой, че ще се застоява много, че и двете са домакини, не че си нямат други грижи де. Дядовците поне са разбрани и не се натискат. Нямам и къде да приютя цялата фамилия.
Също смятам да бъда твърда и да ги инструктирам да не се налагат и ако искат да помагат то да е в домакинството или когато бъдат помолени. Важно в общуването и съжителството (макар и за кратко) е да си заявиш позициите още в началото, за да няма после сърдити. Ние сме си своенравни с мм и съм предупредила, че може би ще бъда изнервена, най-вече ако не мога да си върша сама задълженията и завися от някой, който не го прави по моя начин.

# 478
На мен майка ми идваше да ми помага през деня, което включваше чистене, готвене и гладене....и сега нямам нищо против такава помощ. Сега, живот и здраве, ще ми гледат децата цяло лято в провинцията и съм доволна.

# 479
Благодаря! Питам за болничния защото от 4мес. Всеки месец плащам по 30лв. За уж комисия. Утре ще ходя за 45дневния и да знам как да реагирам, ако пак ми поискат. Навсякъде те гледат като касичка...

Аз за всеки болничен плащах по 20лв., защото ходих на частна комисия. За последния болничен от 45 дена ми го даде АГ, която ме следи и не съм плащала.

Общи условия

Активация на акаунт