Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 885
  • 720
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, намерихте ли вече педиатър за бебчовците? Бихте ли препоръчали някой към когото имате наблюдение Stuck Out Tongue Winking Eye

# 481
  • Лондон
Миналото раждане майка ми дойде от Бг за 10 дни,но аз раждах естествено и мн бързо се възстанових.Понеже тази бременност бях решила да раждам секцио,ММ викна майка си 2 месеца преди раждането уж да ми помагала за баткото.Е,голяма помощ пада.Аз тичам по детето,жената по цял ден чисти плота от и мете с една метла.Щеше ми се да си почина както трябва поне последните няколко седмици,но не би...За това момичета,приятелски съвет от мен-на една жена й е най-леко и спокойно,когато си е господар на къщата,пък ако ще и да не е перфектно чисто и измито.
Бях се оплаквала ,че ми се образуваха ужасни разширени вени на краката,от под дупето та чак до петата.Сини,ужасни.Вчера като се погледнах в огледалото ми идеше да се разплача.Не вярвам да се оправят от самосебе си като родя.Не ме болят,качих общо 10 кила за цялата бременност,от 54 на 64 кг,но тези вени са адски грозни.
Оплаках се Cry

# 482
Момичета, намерихте ли вече педиатър за бебчовците? Бихте ли препоръчали някой към когото имате наблюдение Stuck Out Tongue Winking Eye
Имам педиатър. Тя пое баткото като се роди, в последствие и на мен стана лл. Доволна съм. Аз съм от София район Подуяне. Тук в поликлиниката има доста педиатри.

# 483
Имам педиатър. Тя пое баткото като се роди, в последствие и на мен стана лл. Доволна съм. Аз съм от София район Подуяне. Тук в поликлиниката има доста педиатри.

Ние сме в Нови Искър, но тук нещо педиатрите...Confused

# 484
За това момичета,приятелски съвет от мен-на една жена й е най-леко и спокойно,когато си е господар на къщата,пък ако ще и да не е перфектно чисто и измито.
Съгласна съм. На мен помощта ми трябва основно по две направления. Едното е една нощ в седмицата някой да спи с бебето, за да наваксвам аз. Преди ММ спеше при него в петък, майка в събота. (а аз ставах всяка нощ в 3ч да се цедя и освен това се събуждах всеки път като ревне бебето в другата стая, ама няма значение. Водеше се, че съм спала.). Другото е да може майка да идва от долния етаж да стои при децата 1-2 пъти на седмица вечер, докато ние малко излезем с приятели на някой ресторант за 2-3 часа. Обикновено единият ден е петък или събота, че и тя е на работа все пак. Социалният живот и спането ми спасяват главата от прегряване.
Чисто-мръсно, не ме интересува чак толкова. Все ще го оправя горе-долу при прахосмукачка робот, съдомиялна, сушилня и тн.
Аз се сетих нещо от предния път - леле, каква върволица роднини се изсипа в първите месеци след раждането. Леля ти не знам си коя си, стрина ти Пена, Гела, Мара и Камшик Тодора. На мен така ми се спеше и имах работа. А трябваше да правя кафета и да любезнича. Оф, сега пак наново. Нищо, де. Да е живо и здраво бебето. Ще им направим по едно кафе на хората.

# 485
Остава ми по-малко от 6 дни до секциото. Черно казано не искам никой вкъщи след това. А всички се държат все едно ще се появи циркова маймунка, която да ги забавлява и да им направи живота разнообразен.
Не се ли усещат тези хора...

# 486
  • Бургас
Аз леко финтирах майка и свеки ... всички смятат, че ще раждам нормално и си напускаха отпуските от 9ти Май нататък. Само, че секциото ми е другата седмица. Така ще имам 10тина дни да се осеферя след раждането без маминки надвесени над мен и бебето. Дано стратегията ми проработи!

# 487
Така се успокоих като ви чета. Мислех си, че съм някакъв темерут, който не иска хора. Всеки ден се надявам като родя да не настане някакво стълпотворение от хора у дома, ама надали. Най-лошото е, че не живеем в един и същ град с родата и когато и да дойдат ще се застоят да ми късат нервите. Ако смъртно не се изпокарам с някой сега цяло чудо ще е.

# 488
Остава ми по-малко от 6 дни до секциото. Черно казано не искам никой вкъщи след това. А всички се държат все едно ще се появи циркова маймунка, която да ги забавлява и да им направи живота разнообразен.
Не се ли усещат тези хора...
Успех, Амурче!
Те идват и в някакви всякакви часове и очакват като дойдат да е будно детето и да си играят с него. А то реално спи през повечето време през деня. Ама сега как ще откажеш на леля ти не знам си коя си , която е дошла чак от Долно -нанагорно, за да го види. Или на свекървата. После детето се превъзбужда и започва да реве от непрестанното дондуркане, песните и дзверенето във физиономията му. Ей, как ме налегнаха спомените....

# 489
  • София
Аз пък като ви чета и си викам, леле колко са готини мойте роднини. Никой не ме притеснява, освен ако аз изрично не ги поканя. Най-много да ми се о адят да ме чуят как съм. А и това не правят много,че да не ме притесняват. Общо взето повечето звънят на майка ми и се интересуват от нея, как съм що съм. Поне за мойте роднини. На ММ са добре дресирани и изобщо не ме закачат. Звънят на него чат пат (ма той така или иначе не си е много близък с неговата рода).

# 490
На мен ми е рай.Миналата бременност така ме съсипаха с това досаждане,че тая на никой почти не казах,че съм бременна.Знаят моята майка и брат,с които живеем и нямаше как да не знаят и на моя майка му и сестра му.На скоро и баща ми разбра,ама няма представа в кой месец съм,че миналата бременност от 7-ми месец ме питаше дали няма новини,та ме дразнеха абсолютно всички с тия въпроси и сега най-вероятно ще научат всички чак като родя,та ще си спестя досадното проверяване.За помощ ми предлагаха миналата бременност,отказахме тактично,но настояването продължи и тогава отказахме рязко.Сега ще видим дали някой ще се пробва пак,ама тоя път вече си знаем направо да сме рязки.Хич и никой не искам да ми идва в нас в началото.То това да не е панаир.Ще искам да сме си само ние с моя и бебчо и да се наслаждаваме на компанията си,макар и изморена се съмнявам като прислугва на някой да му сервирам да ми е от помощ.Та почнат ли да ми досаждат хич няма да си развалям комфорта,ами направо ще изгоня всички пък,който иска да се сърди.

# 491
Провери в най-близкия Ви район Илиянци или Надежда, в някоя поликлиника. Аз така бих направила. Успех!

# 492
Момичета може и да съм питала, ама съм забравила, как ще стерилизирате шишетата, бибите и другите бебешки работи? Тъй като нямам стерилизатор, не знам как да го стерилизирам в вода, за колко време и няма ли да се стопят пластмасовите шишета и помпата?

# 493
Мен при стерилизацията с вряла вода не ме притеснява толкова да не се стопи пластмасата, колкото да не се отделят някакви вредни химични съединения при процеса, които да са опасни за бебето. За себе си знам, че не трябва пластмаса да се загрява и точно поради тази причина от години избягвам да ползвам пластмаса и затова този начин на стерилизация тотално отпада за мен.
За щастие една приятелка ми даде нейният стерилизатор, но досега не съм го ползвала за нищо, не съм купила и биби, имам само едно стъклено шише, но си седи ново... силно се надявам да сме изключително и само на кърма.
Ако не стане, в движение ще го мисля... сега и без това за себе си не мога да се грижа, камо ли да тръгна да се занимавам със стерилизация на неща, които не знам дали ще ми трябват Neutral Face

# 494
  • София
Че тя пластмасата и в стерилизатора се загрява.
Аз също ще взема от приятелка, но понеже не  е от същия град, нещо не можахме да се синхронизираме, та в началото ще преварявам. Гореща вода в тенджера, 4-5 минути и готово. Една позната даже стерилизираше в кана за нагряване на вода. Начини всякакви. Ако те притеснява врящата вода, има таблетки за студена стерилизация.

Общи условия

Активация на акаунт