Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 885
  • 720
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Не съм специалист, не съм чела даже, но ако въпросната пласмаса отделя вредни вещества при топла обработка, това ще става и в стерилизатора.
Преварявам на котлона, около 5мин(като забравя и повече ври), изключвам котлона и се доварява още.

# 496
Преди 11год. Нямах стерилизатор, преварявала съм всичко на котлона за по 5-7 Мин. Отцеля келемето ...😂 Сега една приятелка ми даде стерилизатор за микровълнова, но незнам дали ще го ползвам или пак ще опра до тенджерата.

# 497
Няма как да се стерилизира в стерилизатор без нагряване. Стерилизаторът работи с парна баня. Тоест завира водата и парата от нейното завиране стерилизира. Но това става при много висока температура.
Аз понеже ползвах много помпа за кърма и имах много шишета. Един стерилизатор с 5 гнезда не ми вършеше работа. И слагах в една голяма тенджера с няколко капки оцет. Необходими си 3 до 5 минути варене. Даже на повече шишета пише преди първа употреба да се изварят.
Относно съсържанието на пластмасата - нямам информация, но е нормално да е съобразен съставът й с фактът, че ще се варят или стерилизират шишетата. Знам, че всички бебешки продукти са без BPA в пластмасата, което наистина е вредно.
Студената стерилизация някак си ми е по-тежка от към химия.
Но все пак единия от трите метода трябва да се ползва.
Иначе наблягаш на стъклените шишета и готово. Сега ме накара и аз да се замисля.
А пък на Чико и Нук имаше цели ляти биби каучукови. Ако те притеснява пластмасата, може да се изолира.

# 498
Аз точно затова споменах, че имам само едно стъклено шише засега и биберони не съм взела, не съм ги и проучвала, мислех, че всичките са пластмасови и след време ако сметна за необходимо, ще ѝ взема на малката, просто не бързам с тези покупки.
Иначе знам, че стерилизаторът действа чрез пара, но друго е да сложа директно пластмасови шишета във вряща тенджера, малко ми е шокиращо Flushed При положение, че досега съм ограничавала ползването и загряването на пластмаса за себе си...
Не че ако се налага няма да го направя, едно време така са стерилизирали, а на нас нищо ни няма. Просто докато мога гледам да го избягвам Smile

# 499
Ще заложа на тенджерка за изваряване на шишета. Дори и с нова се обзаведох. Ако се окаже, че кърменето няма да ни се получи и ще се ползват шишета, тогава сигурно ще купя парен стерилизатор, ако това ще ми пести време и усилия. На първо време обаче ще е така, още повече, че ми се струва, че в тенджера мога всичко да изваря, докато някои стерилизатори са пригодени основно към шишетата на марката.

# 500
Ех, на Данито майка му - накара ме да се размечтая- това някой да спи 1-2 нощи с бебето пък и излизане без деца - на мен са ми химера. Hug
При мен помощта се изразяваше в поемане на част от готвенето (все пак беше по различни от да готвиш за 2ма или 4-5 човека), да се простре чат пат и от време на време някой да гледа бебето от 22 до 1ч да поспя за 3ч без бебе. Че като спи до мен не изпадах в дълбок сън. Ама този лукс 3-4пъти в седмицата макс. И естествено ако трябва да отида на зъболекар някой да остане с бебето, иначе като бях сама си го мъкнех навсякъде с мен.
Сега идеята е някой да води и да взима каката и тя като стане в 7, а бебето тъкмо е заспало да я занимава да не ми е на главата.
За стерилизиране и аз варях за 5 мин в тенджера. Шишета ползвах стъклени, но доста рядко защото си я кърмех-шише само ако някой друг се наложи да й дава. Освен това шишета, биберони и помпа ги стерилизирах веднъж на седмица и то само първите 2 месеца. Иначе ги миех с препарат за биберони и вода. Не се вманиачавайте прекалено в стерилна среда - не е препоръчително за бебето.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 10:54 от Koreander

# 501
Koreander, понякога и аз си викам живот като на кино. SatisfiedSatisfiedSatisfied
Специално за това се преместихме да живеем във входа на майка ми. Комшията й (много близък мой приятел) тъкмо щеше да си дава апартамента под наем и аз веднага се наредих първи номер на опашката. После и нея я съкратиха. Абе, звездите се наредиха, за да може да ми е по-удобно на мен. Признавам голям късмет. Да видим сега втория тур как ще го откараме.

# 502
Момичета имам един въпрос, вчера си правих изследвания и се оказа, че има наличие на белтък в урината. Аг ми даде направление за повторни, за другата седмица. Някоя от вас имала ли е такъв проблем и ако да, на какво се дължи и как се оправихте?

# 503
  • Пловдив
Аз взех стерилизатор на Нувита. Хванах някакви отстъпки в www.dundio.com и ми излезе около 50 лв - https://dundio.com/1082-nuvita-stericompact-парен-стерилизатор-n1082.html
Все още не съм го ползвала обаче, въпреки че терминът ми е след няма и 2 седмици. Май е време 😀

# 504
  • София
При положение, че нещата се стерилизират за 5 минути, спокойно можеш да го използваш и като се върнеш от болницата направо.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 14:27 от ditmade

# 505
Кокито, стерилна урина ли си дала? Сутрин, първа урина, след тоалет, средна порция, в стерилно контейнерче от аптеката. Моята АГ винаги ми го повтаря като пускам изследвания. Имах позната която имаше проблем с белтък, докато не започна да дава стерилна урина, може това да е проблема.

Миналия ден ходихме до поликлиниката (12ДКЦ Люлин) и съм взела телефон на Вадим Ангелов, много благ човек ми изглежда и сестрата която работи с него също, надявам се да нямаме проблеми.

# 506
  • София
Много са внимателни и двамата. Сестрата поставя ваксини много внимателно, синът мина не е ревал нито веднъж (за разлика от предната докторка, където се скъсваше да реве още с влизането).  Не изписва лекарства за щяло и нещяло, само при нужда. Доста залага и на хомеопатия. Аз попринцип съм скептично настроена към хомеопатичните лекарства, но колкото пъти съм го послушала, не съм съжалила. За мен единственото неприятно е, че в коридора пред кабинета винаги е пълно с болни. Но поне при него няма много чакащи, та бързо се минава.

# 507
Много често излизат бактерии и грешни резултати от замърсените чашки. На мен няколко пъти ми излизат бактерии а като пусна стерилна всичко е ок.
А аз мисля да стерилизирам помпата за кърма, и да си я взема с мен за болницата, или пък след това някой да ми я докара след раждането.

# 508
  • София
Аз в болницата няма да нося, ще използвам тяхната, ако се налага. Миналия път не ми се е налагало. В моята стая имаше една жена, която постоянно се цедеше и пълнеше контейнерчета и ги складираше на прозореца. И на другия ден идваше мъжа и да ги взима. Според мен обаче такова съхранение на кърма е малко рисковано. Аз като се цедя, директно слагам в хладилника.

# 509
Кокито, стерилна урина ли си дала? Сутрин, първа урина, след тоалет, средна порция, в стерилно контейнерче от аптеката. Моята АГ винаги ми го повтаря като пускам изследвания. Имах позната която имаше проблем с белтък, докато не започна да дава стерилна урина, може това да е проблема.

Миналия ден ходихме до поликлиниката (12ДКЦ Люлин) и съм взела телефон на Вадим Ангелов, много благ човек ми изглежда и сестрата която работи с него също, надявам се да нямаме проблеми.

Не, не беше, тъй като не бях спала цяла нощ, само беше на гладно. Ще пробвам за другата седмица да си купя контейнерче и от вкъщи да им занеса.

Общи условия

Активация на акаунт