Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 953
  • 720
  •   1
Отговори
# 345
В обикновеното корито сложихме ето такава такава стойка-шезлонг www.babayaga-store.eu/product/2412/shezlong-za-vana-s-disni-gero … -kiddo-sinya.html
Беше ни най-удобно, защото детето се облягаше добре и не съм го придържала изобщо. Дадоха ни приятели и корито с излято дъно и стойка, но не ми хареса. Не можеше да се облегне и трябваше да го придържаме. Не го ползвахме. Като започна да се изправя махнах коритото и го къпехме прав на пластмасов стол под душа. До днес е така. Но това е за нас, де. За всеки му различно.

# 346
Аз минавам само да се оплача по никое време - вече повече от 10 дни посред нощ към 4 се будя и това е. Горе долу през 3-4 дни ми се получава да спя до към 8, може би вече от изтощение...

Иначе съм в 33+3, и както до сега си бях спокойна вчера свекърва ми като ми каза,че корема ми бил слязъл надолу и ме вкара в такива филми,че едва ли не ще родя утре. Да добавя и мъжът ми към картинката,който цяла седмица ми казва “Хайде приготви чантата за болницата за всеки случай” ... Тц,тц, явно в края на бременността и аз ще започна с притесненията!

Та това е от мен, добро утро на всички мами! Hug

# 347
  • София
Angie_M, и на мен 8 месец ми беше най-трудния. Болките в кръста, едвам ставане 2-3 пъти до тоалетна и страха, че бебето все още е малко. Уверявам те, че точно след 10 дни ще си забравила 😁
Еми оправи си багажа, Кво толкова. И моят е готов от 34 седмица. Не ти пречи, а и ще имаш време да се присещаш за още неща и да добавяш 😉
А свекърва ти АГ ли е? Или пък е родила 10 деца. Ми ако коремът ти рязко е пораснал е нормално да изглежда различен
Хубава неделя от мен ☀☀☀
ПП: Ние пък снощи излизахме с приятели и аз си направих устата да не пие бира, ако се наложи да ме кара. Леле колко ебавки отнесох. То не беше “ ти ако раждаш, аз и на 4 бири мога да карам”, “вземи си такси”, “то се раждало 10 часа, на гръб ще те занеса”. Хората се забавляваха, а аз седях и се тъпчех само и вкарвах паранои 😂

# 348
Ох, момичета. Направо се чудя. И кошара имам хубава и корито със стойка. Още не мога да се наканя да накарам мъжа ми да ги свали от тавана. Може да ми се смеете, но аз къпах малката в мивката и в един леген. Чак като стана малко по-голяма ми влезе коритото в употреба. Разпъвах го в банята, напълня го с пяна и вода, патета и жаби. Тя се пльоска вътре, играе и аз се къпя с нея. Ми две в едно.
Кошарата пък я ползвах рядко. В началото спа няколко нощи в нея и аз естествено отгоре и като орла цяла нощ. А съм се мръднала, тя започваше да мрънка. Сън няма, ставам и люлея. Че като ми писна я тръшнах на спалнята и се наспахме. Спа при мен докато я храних нощем и се родих. За ужас на бабите, за мой комфорт.
Не знам, просто се нагласяш спрямо детето. Така на теб да ти е удобно. Щом мама е доволна и щастлива и бебето и то. В началото  бях  сприхава и невротична майка , слушах аз съвети от тук и от там. И бебето реве, та се къса. Че като скъсах синджира, реших да си я гледам както усещам. И ми се получиха нещата. Сега не давам да ми пеят много, ама съм старо куче.

# 349
Абе, къде е Монамур? Дано всичко е наред с нея!
Така е, Лолита, много съм съгласна. Няма едно универсално решение. Нагласяш се според бебето, според режима вкъщи, семейните навици и в крайна сметка (поне за мен), според това как искаш да ти изглежда ежедневието след 6 месеца например. Трябва да се създават такива навици, които да постигнат това ежедневие. Ако няма да ти пречи, че бебето спи при теб,хич не слушай никой. Да си спи при теб. Но пък ако смяташ, че ще ти пречи,вземи мерки.

# 350
Аз минавам само да се оплача по никое време - вече повече от 10 дни посред нощ към 4 се будя и това е. Горе долу през 3-4 дни ми се получава да спя до към 8, може би вече от изтощение...

Иначе съм в 33+3, и както до сега си бях спокойна вчера свекърва ми като ми каза,че корема ми бил слязъл надолу и ме вкара в такива филми,че едва ли не ще родя утре. Да добавя и мъжът ми към картинката,който цяла седмица ми казва “Хайде приготви чантата за болницата за всеки случай” ... Тц,тц, явно в края на бременността и аз ще започна с притесненията!

Та това е от мен, добро утро на всички мами! Hug
Angie_M Не си единствената, аз пък съм 35 седмица и ставам по 2-4 пъти на вечер. Има моменти, в които като се събудя независимо колко е часът и стоя будна по 2-3 часа. После пък заспивам, защото в повечето случаи е към 5 сутринта и ставам или към 8 или чак към 10.
Зизу На мен тези изследвания ми ги правиха в 5 или 6 месец, нямам спомен и АГ ми каза да си пазя оригиналите за мен и важат 6 месеца. Последно ми даде да си правя креатинин, урея, АСАТ и АЛАТ, скорост на утаяване на еритроцитите, хим. изследване на урина(белтък, билирубин, уробилиноген), седимент за урина и глюкоза. Хематолога ме прати за повторни след В12 на хемоглобин, еритроцити, Hct, leuc, thr, желязо и ЖСК.
ditmade Аз тази бременност изкарах с нормално кръвно, но от както съм влязла в 8ми месец варира 80-90/60

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 11:05 от koki7o0o

# 351
Абе, къде е Монамур? Дано всичко е наред с нея!
Така е, Лолита, много съм съгласна. Няма едно универсално решение. Нагласяш се според бебето, според режима вкъщи, семейните навици и в крайна сметка (поне за мен), според това как искаш да ти изглежда ежедневието след 6 месеца например. Трябва да се създават такива навици, които да постигнат това ежедневие. Ако няма да ти пречи, че бебето спи при теб,хич не слушай никой. Да си спи при теб. Но пък ако смяташ, че ще ти пречи,вземи мерки.

Тук съм. Имах малко драма с кръвното в болницата като бях на консултация с анестезиолог. Стана ми лошо, оказа се ,че е 150/100.
Гледам да почивам повече, тежи ми доста, остават ми по-малко от 10 дни до секциото. Притеснено ми е вече. Дооправяме вкъщи последни неща. Вторник ми е последния преглед и така. Скоро живот и здраве с бебе в ръце 😀🚼.

# 352
Здравейте, да ви попитам като ви издадоха 45 дневния болничен какви изследвания ви пуснаха? На мен ПКК, урина и Сифилис! Чудя се дали няма да ми искат от болницата нови за Спин и Хепатит? Как беше при вас?

# 353
И аз първите 3 месеца спях с бебето на спалнята  - толкова по-лесно е с нощното кърмене и логистиката. И всяка минута сън си е важна плюс бебето спеше по-добре. Но това не значи, че ми остана в леглото завинаги - към 3м тръгнахме да пътуваме и си спеше в кошара до леглото ни, така продължихме и в къщи. На 1г кошарата беше преместена в нейната стая до нашата...И нямахме никакви драми с отделянето. Всъщност,  чак сега през бременността ми и периода на голяма ревност започна да ми идва нощно време в леглото. Надявам се,  когато бебето започне да реве по цяла нощ, каката сама да види предимствата да си спи на спокойствие в нейната стая Joy
Иначе съм купила сега едно от тези легълца,  които се закрепят до леглото (babybay) та и да държи в началото да е при мен, бебето пак ще е на сигурно от другата ми страна и лесно за кърмене.

# 354
  • София
Тези изследвания са валидни 6 месеца, ако не си ги правила,ще ти ги искат.

Аз вече започвам да изтерясвам как точно ще спим. Бебето ще си е в кошарата в началото както беше и баткото...баткото е нашия креват...Ама кой на кой ще пречи да спи ще видим. Най-много тате и бате да спят в хола известно време. После заминавам с деца на море, та там място колкото искаш. Пък на есен пак ще го мисля...най-много изобщо да не се върна.

И един проблем от мен, от три дни ми се вие свят, меря кръвно 105 на 65...мислех, че трябва да се пазя от високо кръвно в последните месеци...мразя да ми се вие свят...

# 355
Дитмейт, много ти благодаря. Има някъде пропуск, но дали в лабораторията, дали лекарката не е пуснала (което ме съмнява)...

За кошарките и бебенцата: и аз мисля, че ако плаче повече в кошарката, ще си спим заедно в началото. Обмислям да взема гнездо, вижда ми се удобно и сигурно.

И моето кръвно се покачи: 135 на 77 ,от 110 горна граница в началото. Искаше  да ме праща на кардиолог лекарката, но отказах. Мисля си че е нормално да е по-високо предвид качените ми 15 килограма. Нямам нужда да се стресирам по още лекари и изследвания. От няколко дни имам и хрема, и гърлобол, но отказах да ходя и на УНГ. Така или иначе нищо не ни дават да пием като бременни! Само АБ, но не мисля че съм толкова зле.

Амурче, не остана. Всичко ще е наред Revolving Hearts

# 356
Момичета! Умирам от болки в кръста, таза и краката  легна немогат нито да мръдна нито да се обърна,камоли да стана болката е като от нерв. Днес малко се попреуморих сутринта мих прозорци поизчистих и се започна пак с охкането и пъшкането(ама няма кой да помага и така). Иначе това чудо е от вече месец и е по цяла нощ. Утре влизам в 33г.с. Вие как се справяте с тези неразположения?

# 357
Аз въобще гледам да си спестявам подобни физически напрягания. В смисъл, гледам да се движа и да не се залежавам, но миенето на прозорци и някакви такива неща съм ги оставила на помощници. Ако нямаше кой, щях да платя на някой да дойде да помогне за малко, не бих се наела с корема да търкам, жуля и прочие. И без това като пускам пералнята пръхтя като хипопотам.

Днес реших да се възползвам от промоцията на Аико -15% на всичко и да поръчвам легло и матрак. Оказа се, че онлайн поръчката не е както съм свикнала - поръчвам и получавам, ами ще чакам 3 дни да ми отговорят на 'заявката'... Ами, здраве да е, ако не стане с тях, има достатъчно много магазини. Количката е пристигнала в магазина и ще ни я пазят на склад до края на месеца да я вземем някой път като имаме време. Остава да намеря столче за кола, което се оказа като науката за количките - безкрайна. Ще планирам ходене до Джъмбо, имам набелязани какви неща в Хиполанд и още един куп други неща, които трябва да купя, но дори не съм и мислила от къде и кога. А времето си върви...

Не можах хич да спя тази нощ, отделно от ставането за wc, което е минимум 3 пъти. Сутринта трябваше да стана рано и осъмнах като сова с ококорени очи и болки в стомаха, може би от някаква храна. Крива съм, зло ми е, тежко ми е, някак за 1 ден станах по-дебела и тромава, вчера заспах в пълна кондиция, тая сутрин станах чувствайки се като кит на сухо. Оплаках се...

# 358
Момичета! Умирам от болки в кръста, таза и краката  легна немогат нито да мръдна нито да се обърна,камоли да стана болката е като от нерв. Днес малко се попреуморих сутринта мих прозорци поизчистих и се започна пак с охкането и пъшкането(ама няма кой да помага и така). Иначе това чудо е от вече месец и е по цяла нощ. Утре влизам в 33г.с. Вие как се справяте с тези неразположения?
Гледай да почиваш по-често. А като те схване така ставай да се движиш, недей да се залежаваш.

# 359
Момичета! Умирам от болки в кръста, таза и краката  легна немогат нито да мръдна нито да се обърна,камоли да стана болката е като от нерв. Днес малко се попреуморих сутринта мих прозорци поизчистих и се започна пак с охкането и пъшкането(ама няма кой да помага и така). Иначе това чудо е от вече месец и е по цяла нощ. Утре влизам в 33г.с. Вие как се справяте с тези неразположения?
Гледай да почиваш по-често. А като те схване така ставай да се движиш, недей да се залежаваш.
😂Проблема е, че събирам смелост 15мин. За да превъзмогна болката при ставане..

Общи условия

Активация на акаунт