Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 653
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
На тонове бях днес за първи път. Прегледаха ме за разкритие. Confounded беше ужасно. С доктора едва ли не се боричкахме на магарето. Е, нямам разкритие. Но контракциите са ми в повече. Увеличиха магнезия на 3х2 и докторът ме заплаши, че ако не се  подобри, ще ме приемат за задържане. И сега пия магнезий и взех да си записвам контракциите в едно приложение.
Мацки, всякакъв вид раждане боли. Лесно нема. Поискайте си една епидурална, де. Пак си е естествено раждането, малко е улеснено. И помислете добре. След 6 см разкритие не дават упойка. Да не съжалявате.
Успех на Georgieva! Чакаме новини.

# 586
  • София
Ако беше толкова опасна упойката,нямаше да я предлагат наляво и на дясно. Мое мнение. Аз, ако се закучи работата (уж с второ трябвало много бързо и лесно да стане) ще си поискам упойка, ма да видим с колко разкритие ще ида до болницата.

# 587
  • София
Като започнат контракциите бас ловя, че малко жени няма да искат упойка.
Аз усетих само първите докато чаках да ме вкарат в операция и не ме изкефи 🤗

# 588
Мен за епидуралната ме притеснява, че казват, че водела до понижаване на кръвното налягане, а аз съм с ниско кръвно 🥺

# 589
Момичета как се справяте с болките в кръста? От 2 дни толкова ме боли, че всяка крачка е болезнена.
От една седмица съм същата, будя се с болка в кръста и заспивам така, нищо не съм предприела, куцукам си, ако се влошат нещата ще го мисля.

# 590
И мен днес ме гледаха за разкритие, беше ужасно. Довечера съм на тонове и май ще съм секцио, довечера ще решим.

# 591
Ей, тука тапите взеха да гърмят една по една. Ще имаме нови бебенца за Великден! Кехайова, успех!
Ако щях да раждам по естествен път, щях да си искам упойка. Защо да си го причинявам това? AstonishedДитмейд, много си смела, но пък щом е минало леко веднъж , сега и по-леко трябва да е. Hug Иначе, да, и докторът ми каза, че второто излиза по-лесно. Stuck Out Tongue Winking EyeНо аз сега хич не искам и да чуя. Едно, че вече съм рязана и това реално ще ми е първо естествено, ако се наложи. Второ, че ме предупредиха, че ми е изтъняла матката на мястото на старото секцио и предразполага към руптура при напъни. А днес ми каза, че още ми е изтъняла и за това имам и болки даже. Трето, че исках или двете раждания естествени, или двете секцио. Ама, мама все казва няма план неоср@н. Дано не вземе нещо да тръгне по-рано.
А и сега главата му била много пораснала - вече била 2 седмици напред. Мне, мерси. Ще излиза през аварийният изход, ако зависи от мен. Joy

# 592
Всичко ще мине, дали по един или друг начин, щом е там ще излезе. като всички си видим здравите бебчета накрая ще забравим за болката. Иначе до довечера трябва да реша дали да е секцио или не, но май вече съм го решила. Страхът е по голям. За такива бъзли като мен, които не търпят на болка май по-добрия вариянт е секцио. При раждалите как премина то? С каква упойка и през какви процедури се минава преди операцията?

# 593
Мен за епидуралната ме притеснява, че казват, че водела до понижаване на кръвното налягане, а аз съм с ниско кръвно 🥺
Всички упойки понижават кръвното.

Момичета, вече мога да се похваля с дата за секцио - 10-тина дни преди термин. Лекарката я посочи и това беше единствената дата,  която сме обсъждали с ММ без да имаме каквито и да било претенции. Е, налях гипса. Страх ме е... плацентата е III степен /37+1/, кръвотока е добър, но ехографа отчита много малко покачване на теглото. За бебка ще е по-добре навън.
Сега се чудя да казваме ли на роднините предварително или да му спестя на ММ тормоза.

# 594
  • София
За такива бъзли като мен, които не търпят на болка май по-добрия вариянт е секцио.
Без да се обиждаш, но това е най-смешното нещо, което съм чела. А не мога да се смея, защото УЖаСНО боли операцията ми.

# 595
  • Където морето целува небето...
Аз ужасно, ама ужасно много се дразня как лекарите плашат страхливите от болката от нормално раждане, за да си "пробутат"секциото. Вие наистина ли мислите, че такава коремна операция не боли? Боли и то не няколко часа, а дни след това. Рязана е матката, която после контрахира и още боли. И при опити за кърмене контрахира и пак боли, и да станеш от леглото и да си вдигнеш бебето боли. Вижте клипче на секцио и колко слоя се режат. Не го приемайте като заяждане, не е така, ама лекарите подвеждат много яко!

# 596
Всеки има право на избор как да роди детето си. Не ми беше предлагано секцио, аз попитах за него, тъй като се ужасявам от мисълта за силната болка. Аз съм с страшно нисък праг на болка, при силна болка не спирам да повръщам и мога да се обезводня, мисля че това ще ми създаде проблем за това не искам да рискувам. Толкова съм страхлива, че не искам да си превръщам раждането в кошмар и да испадам в шок, дори и да не е толкова страшно. И секциото е страшно, но просто се чувствам по спокойно. Всяко раждане минава различно при всеки. Едни са доволни от секциото и не съжаляват, други пък обратното. При всеки е индивидуално.

# 597
За такива неща даже не смятам за нужно да се обяснявам. Правиш каквото чувстваш . Никога не налагам мнението си, нито пък ще го кажа без да ме попитат.

# 598
Така е това, което почистваш е най-правилно. Не съдя никой, кой както мисли за добре това да направи. Дали нормално, дали секцио важното е всичко да свърши успешно.

# 599
Аз имах дълго първо раждане, защото беше предизвикано и в един момент имах контракции на 2мин, а разкритието продължаваше да бъде само 2 см. Сложиха ми епидурална и се родих - болки никакви,  лаф с ММ, после даже поспах 2часа. Разкритието, което беше 2 см последните 14ч изведнъж за 3ч достигна 10 см - казаха ми че е също резулт от епидуралната - отпуска всички мускули. Бебето беше огромно и едва го извадиха с вакуум накрая - на косъм се разминах от спешно секцио - и въпреки всичко думата "болка" въобще не ми идва , когато си спомням за раждането - нито по време, нито след това. Изписаха ми парацетамол за първите дни, но да съм взела 2-3 пъти макс - просто нямах нужда (не се правех на герой). Аз съм от хората, които си спестяват всяка болка при възможност - от смяна на пломба до по-голяма сериозни или леки интервенции - винаги с упойка, за да не се напрягам излишно 😂
Дори за процедури, които се правят даже без упойка, аз съм минавала с пълна.... Не искам да убеждавам никого в нищо - целта на поста ми е , че ако ви е страх от болки, най-лекият вариант е естествено раждане с епидурална 😄

Общи условия

Активация на акаунт